45.)

55 4 0
                                    

Eve geldiğimde üzerimden bir kalkmış gibi hissediyordum. Yemek için midemde yer kalmamıştı,bugünlük. Yemeği hazırlamaya karar verdim,en azından yardımım dokunurdu. Nevin teyze beni gördüğünde elindeki örgüyü bırakıp "hoşgeldin kızım,ceyda aradı bugün erken geleceklermiş yemeği hazırladım bende"

Ben:ben yapardım,ne zahmet ettiniz. O zaman ben de bir tarhana çorbası yapayım olur mu?.

Nevin teyze:gülümsedi, tarhanayı çok seviyorlardı "olmaz mı çok güzel olur."

Hemen odama gidip siyah eşofman takımımı giyip,makyajımı temizledim,saçlarımı da dağınık şekilde topuz yaparak hemen mutfağa geçtim. Açıkçası nevin teyze'nin hiç bir şey sormaması işime gelmişti. Ceyda zaten sorgu sual gelince olanı biteni en ince ayrıntısına kadar anlattıracaktı. Çorba hazır olduğunda,masayı da hazırladım. Kapı çaldı,gelen ceyda ile oğuz'du anlaşılan bugün onlar için yorucu geçmişti. Yemeğe başladık. Ben sadece çorba içtim. Ve onlar sohbete başlamasını bekledim. Çok geçmeden oğuz ceyda'ya bakarak:"daha iyi günlerin dur bakalım. Erken yoruldun. Yine de sana güveniyorum bu süreci atlatırsan en az benim kadar iyi avukat olacağına eminim" 

Ceyda birden çatalı masaya bırakıp:"zoru başarmak benim işim,imkansız da zaman alır. Daha zorlu tempoda çalışmaya da hazırım merak etme. Yine de iltifat etmeye çalıştığın için teşekkürler sevgili nişanlım!" Dediğinde oğuz gülümseyip "seni daha fazla kızdırırsam ben zararlı çıkacağım anlaşılan. Ne demek her zaman sevgili nişanlım!" Ceyda birden bana dönüp:"son dosyasını inceliyordu,iki de bir saate. Bakıp durdu." Diyerek sessizce güldü. Bende ikisine de bakıp "ikinizde yorgunsunuz(ellerimi kaldırıp) taraf tutamam kusura bakmayın" dediğimde nevin teyze'de benden tarafa geçti. Sohbeti tatlıya bağlayıp tatlılarımızı yedikten sonra oğuz evine gitti. Bizde odalarımıza dinlenmek için gittik. Ceyda nevin teyze'nin uyuduğundan emin olduktan sonra mutfaktan 2 bardak süt getirip beni dinlemeye başladı. Mümkün olduğunca kısa anlatıp,durumu açıkladım. Sonunda doğru olanı yaptığımı en yakın zamanda sina'ya karşı da açıklama yapmam gerektiğini anlattı. Demek ki birbirlerini rakip olarak gördükleri için anlaşamıyorlardı cüneyt'le. Oda anlayacaktı,ona karşı hiçbirşey hissetmediğimi hissetsemde bu duygun adı sadece minnetti. Sonunda dayanamadık ve uyukalmıştık.

KIŞ GÜNEŞİ Masalım #Wattys2017Where stories live. Discover now