Merhaba Dedektif

513 19 4
                                    

Bir olay mahalline doğru yola çıktım. Anladığım kadarıyla olay orta düzey bir dedektifin bile halledebileceği bir olay. Ancak uzun süre olay gelmediğinde zihnimi zinde tutmak için antrenman yapmam gerek. Sadece o da değil. Bu olayı almam için bana belirsiz bir kişiden yüksek meblağda para ödendi ve iş bitiminde 3 katını vadetti. Tahminim ölenin yakınlarından biridir, araştırsam bulurum ama umurumda değil. En azından düşündürtecek bir olay olsa bari. Bir seferinde olay mahalline vardığımda olayın intihar süsü verilmiş cinayet olduğunu anlamam 5 dakika sürmüştü. Polis bazen gerçekten çok gereksiz olabiliyor. Dedektifliği filmlerdeki gibi rahat bir şey sanıyorlar. Gerçi benim için öyle ama... Her neyse. Yola çıktığımda olay hakkındaki dosyayı şoförüme verdim. Ben polisin hazırladığı şeylere bakmam. O amatörler de ısrarla her seferinde bana dosya gönderiyorlar. Ben de her seferinde biraz beyin jimnastiği yapsın diye şoförüme veriyorum. Belki de bu yüzden şoförüm o polislerin yarısından zekidir.

Sonunda olay mahalline vardım. Hemen şapkamı ve montumu polise verip olay mahalline girdim.Biraz bozulmuş gibiydi ama umurumda değil. Ben buraya olayı çözmeye geldim dost edinmeye değil. Önce cesetten başladım. Bıçak yarası. Katil güzel yer seçmiş.Midesini delip deşmiş. Zevkini biliyor. Sol elini yarasının üstüne koymuş. Demek ki kurban solak. Cinayet silahı ortada yok. Demek ki katilin kendi bıçağı. Karaborsadır. Oradan bir şeyler çıkartmak zor olacak. Ben de karaborsa silah aldığım için olayı biliyorum. Bıçak tespiti yapmam gerekebilir. Ardından kurbanın kafasının hafifçe çalışma masasına dönük olduğunu fark ettim. Demek ki katil onu bıçakladıktan sonra çalışma masasına gitmiş. Belki de orada önemli bir şey vardır. Çekmece, dolap... Her yerini inceledikten sonra bir şey bulamadım ancak kalemliğin yeri dikkatimi çekti. Kalemlik solda değil sağdaydı. Solak biri kalemliğini sağa koymaz. Bunu katil yapmış. Buraya gelmesi gereken dedektife ona bir not bıraktığını söylüyor. Benle oyun mu oynamak istiyor? Aptal herif, yanlış kişiyle oynuyor. Mektubu masaya bırakmamış, demek ki kurban öldükten sonra mesajı bırakmış. Herhalde beni zorlamak istedi. Odaya biraz bakındıktan sonra tahminim doğru çıkıyor. Mektubun üstünde "1'e" yazıyordu. Acaba 1 derken benden mi bahsediyor? İçini açıp baktığımda mektubun bana olduğu kesinleşti. İçinde: " Merhaba dedektif. Bakalım söylendiği kadar iyi misin." yazıyor. Bu civarlarda benden başka ünlü dedektif yok. İlginç. Heyecanlandım şimdi. Demek ki bana parayı veren kişi katildi. Ancak beni karşısına alıyorsa oradan açık verecek kadar amatör olamaz. Polislere fark ettirmeden küçük bir notu mektubu bulduğum yere iliştirdim. Notta: "Umarım kimle kapıştığını biliyorsundur. Beni eğlendirir isen memnun olurum." yazıyordu. Sonrasında polislere olayın nasıl olduğunu anlatıyorum ancak mektubun içindekine araştırma için ihtiyacım olduğunu söyleyip cebime koydum. Bu adamla aramızdaki savaşı başkalarının bilmesine ihtiyacım yok. Sonrasında araca bindim ve eve doğru yola çıktım.Sırıtıyordum. Şoförüm bana sordu:
Efendim neden sırıtıyorsunuz?
-Sonunda beni zorlayabilecek bir olay çıktı. Katil bana bir not bırakmış. Benimle kapışmak istiyor. Tabi ki bende isteğini reddetmedim. Bu iş burada bitmedi. Yakında çok ceset çıkabilir. Hazırlan.

Merhaba DedektifHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin