Şah

160 7 0
                                    

Ertesi sabah şoförüm kapıma gelince yüksek bir kahkaha attım. Bu onu hayatta gördüğümden değil de yenildiğini kabul etmesinden kaynaklıydı. Şoförüm bana bir mektup uzattı ve dün gece bir beyefendinin bunu ona verdiğini ve bana olduğunu söyledi.

Merhaba Dedektif

Sonunda bana direnç göstermeye başladınız. Korkmaya başlamıştım. İstediğiniz gibi şoför hayatta kalacak. Yenildiğimi kabul ediyorum ama harp daha bitmedi. Hazır ol dedektif. İşler biraz ilginçleşecek. Şuna ne dersin? 1 Şubat'tan itibaren her ay 2 devlet lideri öldürteceğim. İlk başta güçsüz devletlerin liderlerinden başlayacağım. Eğer beni yakalayamazsan lideri olan tek bir devlet kalmayacak. Senin için şöyle bir kural düşündüm. O ay kimi öldürteceğimi anlarsan ve öldürtmemi engellersen, o kişiye bir daha dokunmam. İşte bu da benim karşı atağım. Şah.

Mektubu okuduktan sonra dondum kaldım. Her devletin başında 1 lider olduğunu düşünürsek Vatikan dahil 195 ülke var. 98 ay sürer. Süre çok uzun gibi görünüyor ama her ay dünya kaosa sürüklenecek. Yani onu yakalamadığım her ay iş zorlaşacak. Zaman limiti koyuyorsun ha? Seni yakalamak için kaosu da dikkate alırsak 40-50 ayım var. Hiçbirine kendinin gideceğini sanmam. Orada öldürteceğim yazıyor. Demek ki suikastçı tutacak. Ancak çoğu suikastçının devlet liderlerini öldürmemek gibi kuralları var. Buradan güzel bir ipucu çıkar. Ne kadar suikastçı tuttuğu da önemli. Bu işi çok fazla yapan suikastçı olmadığına göre ülkeden ülkeye gidecekler. Gene kayda değer bir miktarda adam vardır yoksa çok şüphe çekerdi. O zaman araştırmama hava limanlarından başlamalıyım. Orada bir lider ölmeden önce o ülkeye gidenleri araştırırım. Aslında onun için bir program yapsam da yeterli. O benim yerime adamları arar bende başka işlerle meşgul olurum. Çünkü bu planda sürekli birilerinin ölmesini beklemem gerek. Zayıf ülkelerden başlayacaksa 3. dünya ülkelerinden bahsediyordur. Liderlerden hangisinin 1 Şubat'tan itibaren halk arasına karışacağını öğreneyim. Belki oradan bir şeyler çıkar. Ayrıca tüm polis teşkilatlarına mektup yazmam gerek. Sonuçta her ülkeyle irtibatta olmam lazım.

Tahmin ettiğim gibi Şubat'ta suikast yapabileceği 2 lider var. Bu ülkelerin güvenliğiyle irtibata geçmek için 15 günüm var. Sonrasında ikisinden biri ölebilir. Ayrıca suikastların tarihini de öğrendim. Biri 14 biri 23 Şubat'ta olacak. Aslında bu kolaydı. Hazırlıklarımın hepsi tamam. Mektuplarda postalanacak Önce herkesle irtibata geçeceğim sonrasındaysa uyarılar. Yakaladığım her suikastçı beni ona yaklaştıracak. Bu oyun ancak böyle biter. Taşlarımız biterse. Taşlar bittiğinde ise şah mat. Benim taşlarım liderler. Onun taşları suikastçılar. Tahta dizildi. Artık savaş başlıyor. Ayrıca şöyle bir avantajım var. Eğer ölmezse bir daha öldüremeyecek. Eğlenceli. Çok eğlenceli. Bu iş aşırı zevkli.

Her şey hazır. Tüm mektuplar yerinde. Gerekli yerler uyarıldı. Yarın 1 Şubat.

Merhaba DedektifWhere stories live. Discover now