Hoofdstuk 8

402 43 7
                                    

"Heeft iedereen zijn rugzak?" Vroeg Hazel. Ze was zo zenuwachtig. De zenuwen gierden ook door mij lijf, maar ik kon het onderdrukken. Ik liet het in ieder geval niet merken. "Ja" klonk het. "We kunnen vertrekken." Zei Dave. Ik sloeg een arm om Hazel heen. "Schat, doe rustig, het komt allemaal goed." Fluisterde ik in haar oor. Ze drukte zich tegen mij aan. "Mmmhhhmmmhh hhhmmmhhh" bromde ze. "Wat zei je schat?" "Ik ben zo nerveus...!" "Ik ben bij je." "Kunnen we nu gaan?" Vroeg Tristan. Hij was ook erg nerveus. Hij probeerde het te verbergen door een beetje ruw te doen, maar het was duidelijk dat hij ook zenuwachtig was. "We gaan." Besloot Hazel. We draaiden ons om. Achter ons stonden al onze vrienden. Ze wilden ons uitzwaaien. Maartje kwam naar Hazel gerend. "Ik ga je zó missen." Tranen schoten in haar ogen. "Yo man, je bent echt een goede gozer." Caiden was naar mij toegelopen en sloeg een arm om mij heen. "Man, je wordt een goede leider" zei ik. Ik meende het. Hij was een geschikte leider. "Tanks man." Hij liet mij los. Het was een beetje gek. Ik had hem willen zeggen dat ik hem zou gaan missen, maar dat zou niet echt gepast zijn om te zeggen. Ik draaide mij om. We gingen lopen. Waarheen? Geen idee. Naar het oosten. Het was een gokje.
"Doei!!" Riepen er nog een paar. We waren al ver weg. Onze huizen konden we nog net zien. Een paar vrienden stonden er nog. Ik hoorde gegrom. Direct ging ik beschermend voor Hazel staan. Onze wolf kwam aangerend! Hij was alleen. De wolven hadden ons verlaten. Nou niet echt verlaten, ze waren in het woud achtergebleven. Of ergens anders heen gegaan.. ik weet het niet. "Wat heeft ze in haar mond?" Vroeg Hazel aan mij. We wisten namelijk niet of het een mannetje of vrouwtje was. "Geen idee." Ik keek wat er in haar mond zat. "Een stuk papier lijkt het wel." Antwoordde zei Serena. "Je hebt gelijk." Zei Sven. De wolf stopte voor mij. Ik bukte en pakte het stuk papier uit zijn mond. Ik keek wat er op stond:

"Volg mij, ik wijs je de weg."

"Kan jij ons de weg wijzen?" Vroeg ik verbaasd. De wolf schudde een keer met haar kop, als een teken dat ze ons de weg kon wijzen. Ze begon te lopen. Ook in oostelijke richting. We volgeden haar.
Tegen de avond waren we dood op. "Zullen we hier slapen?" Vroeg Rosa. "Prima. Ik ben uitgeput." Antwoordde Hazel. Ze zag er ook echt moe uit, vond ik. Ik sloeg mijn armen om haar heen en plantte een kus in haar haar. "Dit wordt de plek." Zei uit terwijl ik naar een boom wees. De wolf stond stil. Hij ging rechtop staan. "Blijf jij vannacht hier?" Vroeg ik. Ze kon natuurlijk niet praten.. De wolf gromde en ontblootte haar tanden. "Blijf hier." Zei ik. De wolf schudde met zijn kop. Ze begon op mijn zenuwen te werken. Ik haalde diep adem. "We blijven hier vannacht. Iedereen is dood moe." Ze liep weg. De wolf. "We moeten haar achterna." Zei Nicky. Ik keek haar aan. Haar krullen gingen slap langs haar gezicht. Ze zag er ook moe uit. "We moeten wel." Zei Hazel. Ik haalde mijn schouders op. "Goed." Ik begon te lopen. De rest van de groep liep achter mij aan.

POV Hazel.
"Wil je op mijn rug?" Vroeg Ian. Ik keek hem verbaasd aan. Hij had al voor minstens een uur niet meer tegen mij gesproken. "Graag." Antwoordde ik. Ik kon boos worden, maar ik was zó ontzettend moe. Hij zakte door zijn knieën en ik sprong op zijn rug. Nou ja sprong.. Ik hees mij meer op zijn rug.

We liepen totdat de zon op kwam. Het landschap was al meerdere keren verandert. We waren geen mensen tegen gekomen. De zon kwam achter de bergen vandaan. We waren in een bergachtig gebied. Ik kon mij voorstellen dat als het winter was, hier veel sneeuw zou liggen. Het was nu overigens niet koud. "Grrrr" deed de wolf. Onze wolf. "Wat is er aan de hand?" Vroeg ik. "Ik weet het niet." Zei Ian. "Ze is volgens mij niet boos." Fluisterde Serena. De wolf keek mij aan. Ze zakte door haar voorpoten en maakte een soort van buiging. Daarna stond ze op en rende weg. Ze rende echt heel hard. Tristan sprintte haar achterna, maar kwam naar 10 minuten al weer terug. "Ze is weg. Uit het niets verdwenen." Ik fronste. "Vreemd.." zei Serena. "Zullen we gaan slapen?" Vroeg ik vermoeid. Ik was echt moe. "Ja goed idee." Zei Ian. We klommen een boom in. "Weltrusten" zei Ian terwijl hij een kus op mij voorhoofd drukte. Ik glimlachte. "Sorry voor het zwijgen, maar ik was moe en een klein beetje chagrijnig." Zei Ian. Ik lachte en drukte Ian tegen mij aan. "Geeft niet." Fluisterde ik. "Weltrusten" ik drukte een kus op Ian zijn lippen. Kort daarna viel ik in slaap terwijl Ian mij vast hield.

POV Ian
Ik werd wakker. De zon stond hoog aan de hemel. Twaalf uur. Hazel lag in mijn armen. Ik glimlachte. Een warm gevoel verspreidde zich in mijn lichaam. Hazel maakte mij erg gelukkig. "Goede morgen" fluisterde Hazel. Ik keek haar aan. "Goedemorgen schoonheid" fluisterde ik. "Het wordt tijd dat we op gaan staan." Zei Hazel. Ik knikte. Ik drukte Hazel nog even stevig tegen mij aan en stond toen op.

Na het eten, wat bestond uit een aantal bessen, liepen we verder. We hadden geen idee waar we waren en waar we naartoe moesten. We besloten om de weg te vervolgen. "Stil eens" fluisterde Nicky. Ze liep achteraan. Ik stopte en luisterde naar de geluiden om mij heen. Ik hoorde iemand snurken. "Wie slaapt er?" Vroeg Joris. "Geen idee." Antwoordde Hazel. "Het komt van die kant." Fluisterde Nicky. "Laten we kijken." Zei Hazel. Ik knikte. We liepen op het geluid af. We waren ondertussen op een soort berg gekomen. Er stonden nog veel bomen. De bomen stonden dicht op elkaar. We liepen op het geluid af. Het klonk steeds luider. "Ooohh" klonk het. Voor ons zagen we een huisje. Een klein kluizenaars huisje. Wel schattig. "Hier waren we naar opzoek" zei Hazel. "Hier passen we nooit met zijn allen in" zei Eva. "Zullen wij twee naar binnen gaan?" Vroeg ik terwijl ik naar Hazel wees. Iedereen was het daarmee eens. Samen liepen we naar de deur van het huisje toe en klopten aan. Er gebeurde niks. Het gesnurk bleef aanhouden. Hazel en ik keken elkaar aan. Ik opende de deur en liep naar binnen. Hazel liep achter mij aan.
-------------------------------------------------
Een kluizenaars huisje!! Op naar binnen!
Don't forget to follow, vote and comment!
Xx Lara

Kill Or Be Killed - Deel 2 ✔️Where stories live. Discover now