Bölüm 26

197K 7.2K 909
                                    

Genç kadın duyduğuna bir an inanamadı

Oups ! Cette image n'est pas conforme à nos directives de contenu. Afin de continuer la publication, veuillez la retirer ou télécharger une autre image.

Genç kadın duyduğuna bir an inanamadı. Fırat'ın gözlerinin dolduğunu görebiliyordu. Az önce duyduklarını idrak etmeye çalışıyordu.

O sırada "Mersin yolcusu kalmasın!" diyen otobüs şoförü ile Betül otobüse doğru baktı. Ne yapmalıydı? Aklı karışmıştı. Hangisi doğruydu?

"Özür dilerim. Çok özür dilerim. Her şey için. Hepsini telafi edeceğim." dedi Fırat son kez. Betül yavaş adımlarla otobüse doğru yürümeye başladı. Gözünden akan yaşlar gerçekten ne istediğini gösteriyordu. Cesareti yoktu. Sevdiği adam onu sevdiğini söylemişti. Beklediği an buydu. Hem mutlu hem üzgündü. Ne yapmalıydı?

Genç kadın yavaş adımlarla otobüse bindi. Fırat'ın onu izlediğini biliyordu. Sessizce yerine oturdu. Bir yandan burnunu çekiyordu. Otobüsün kapıları kapandı ve genç kadın camdan dışarıya bakmaya başladı. Fırat oradaydı. Hala bekliyordu. Yapamazdı. Aklı tamamen karışmıştı. Neden daha önceden söylememişti? Gitmemesi için ona yalan söylüyor olabilir miydi? Hayır, Fırat yalancı biri değildi. Söz konusu duygular olunca yalan söyleyebileceğini hiç sanmıyordu.

Otobüs hareket edip geri geri çıkmaya başladı. Anlamsızdı. Onsuz bir hayat anlamsızdı. Ne yapıyordu? O gelmişti onun için.

Aniden "İnecek yolcu var!" diye bağırarak oturduğu yerde ayağa kalktı genç kadın. Şoför mırıldanarak arabayı durdurdu. "Valizimi çıkarın lütfen!" diyerek aceleyle otobüsten inen genç kadın ileride bekleyen Fırata doğru koştu.

Fıratta ona doğru geliyordu. Betül ağlayarak sarıldı sevdiğine. Gidememişti işte. Sevildiğini öğrenmişti bir kere.

Otobüsün şoförü az tolcu olduğu için valizlerin kime ait olduğunu biliyordu. Genç kadının valizini çıkarıp tekrardan otobüse binip arabayı hareket ettirmeye devam etti.

"Teşekkür ederim. Teşekkür ederim Betül" diyip duran Fırat genç kadını öyle bir sarmıştı ki bırakmak istemiyordu. Yüzünü boynuna gömmüş kokusunu içine çekiyordu.

"Beni yine üzersen bir daha asla gelmemek üzere giderim Fırat Akhan. Ve sen benim izimi bile bulamazsın" dedi Betül ve gözlerini sildi.

"Asla. Söz veriyorum her şey güzel olacak." dedi Fırat ve genç kadından yavaşça ayrıldı. Eliyle genç kadının yüzünü avuçlayıp yüzünü okşamaya başladı.

"Geçmişi değiştiremem ama geleceğimizi güzelleştireceğime söz veriyorum Betül" dedi ve gülümsedi Fırat. O kadar rahatlamıştı ki kaslarının  gerilmekten ağrıdığını hissetti.

Genç kadının kalbi heyecandan patlayacak gibiydi. Beyni de biraz uyuşmuş gibiydi. Fırat arabaya doğru ilerledi. Bagajına valizi yerleştirip sürücü koltuğuna geçecekken Betül'ün arabaya binmediğini gördü.

İçini tekrardan bir endişe seli kapladı. "Ne oldu?"

"Şey... ben... biraz acıktım" dedi Betül ve karnının guruldaması bir oldu. Genç adamın içindeki endişe yerini neşeye bıraktı. Arabayı kilitleyip, Betül'ün eline göre ufak elini avuçladı.

AtıfetOù les histoires vivent. Découvrez maintenant