Sorular Cevaplar 11

1K 39 2
                                    

Soru: İçimde yaşadığım Şeyler çok karanlık ama dışımda sakin birisiyim. Her olayda ( Haklı olsa da) kendimi suçluyorum.Aklıma intihar düşünceleri geliyor... Ne yapmalıyım?

Cevabım: İçinde yaşadığın şeyler karanlık olsa da bir yerde mutlaka bir  ışık vardır. Senden istediğim şey o ışığı bulman. Her insan bir anlık da olsa karanlık beni sarıyor mu? Düşüncesine kapılır. Kapılmayan insanların geneli olumlu ve hayata pozitif bakış açısıdır.  Demek istediğim sen de o pozitif pencereyi bul ve ona koş..

Şu her olayda kendini suçlu çıkartman ise tamamen senin bakış açın.  Eğer hayatta yağmurdan ıslanmaktan korkuyorsan bu seni kötü hissettirir. eğer yağmur yağdığında elinde olan kağıtlara üzülüyor isen lütfen bunları bir kenara bırak. Elindeki kağıtlar ıslanmış olabilir fakat sen daha iyi bir fikri o kağıda tekrar yazabilirsin...  Her konuda haksız olduğunu düşünmenin asıl sebebi içinde başka düşüncelerin de olması... Buna genellikle bakış açısı neden oluyor. Mesela dışarıdan baktığında  bir  yaşlı kadın ve adamın kavga ettiğini görürsün. Hemen bir fikir yürütmek istersek bunun sebebinin çoğunlukla birinin yaptığı bir hata olarak görürüz.  Adamın ya da kadının diğerine çok sinirleneceği bir şey yaptığını düşünürüz. Ama bazı insanlar onları gördükleri zaman yılların  verdiği sevgiye rağmen  ufak  tatlı bir tartışma olduğunu düşünür ve orada böyle bir günün hayalini kurarlar. Önemli olan hangi pencereden baktığın..

Genellikle  kendimizi suçlamamızın nedeni bakış açılarımız oluyor. Hayata  bahçeden bakmak yerine küçük bir pencereden bakıyoruz. Eğer çıkıp o bahçeden bakmazsak hala kendimizi suçlamaya devam ederiz.

sana önerim şu; Biraz olumlu düşün. Her şeyin en kötüsünü değil, iyisini düşün.. Müzik dinle.. Ama senin canını yakacak türden olanları değil , seni ayağa kaldırıp dans ettirebilecek müzikleri dinle.. kitap oku ve etrafta seni mutlu edebilecek her şeyi ara.


Psikoloji (düzenleniyor)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin