52

1.8K 61 3
                                    

Pov Annick

Ik pak mijn OV pas uit mijn portemonnee en wacht totdat de bus stopt. De bus stopt en de deuren gaan open. De chauffeur kijkt zijn ogen uit als hij ons ziet staan, ja we staan hier met zeventien man en allemaal koffers. We gaan met zn alle naar de BRITs in Londen en daarna gelijk door naar LA. "Oooi, waar is Julia?" roept Menno. "Het vliegveld," zegt Louis en we checken één voor één in. "Hallo," begroet ik de man achter het stuur en loop helemaal door naar achter. "Waarom?" vraag ik niet wetend. "Meeting in Parijs," antwoord Louis mijn vraag. "Croissant, viva la France," roept Martijn gelijk een debiel. "Dat dus," grinnik ik en bemachtig een plekje bij het raam. Martijn komt naast mij zitten en zet zijn koffer onhandig neer.

"Konden we nou echt geen taxi fixen ofso?" zucht Louis geïrriteerd als hij zit. "Nope, dit is handiger," zegt de vriendin van Menno. "Och guys, ik heb trek," zegt Watse opeens. Dit gesprek gaat lekker. "We rijden langs de Maccie," zegt Julian. De deuren gaan dicht en de bus begint te rijden. Niks vermoedend kijk ik om me heen, ik ga me nu gewoon al irriteren en we zijn nog niet eens weg. "Alsjeblieft niet," zucht ik, ik heb er vroeger gewerkt en nu walg ik gewoon van het eten. "Letgoo," zegt Martijn expres. "Gaat lekker dit," glimlacht de vriendin van Julian. Ik leg mijn hoofd op de schouder van Tijn en hij legt zijn hand op mijn knie. De bus zit nu echt vol, vooral nu met alle koffers erbij.

Na tien minuutjes komen we aan bij Schiphol-Noord. "Bitch, ik ga etuuh," zegt iemand enthousiast. "Hoe ga ik dit overleven voor twee weken lang?" vraag ik hopeloos en zoek mijn tas. Mijn hoofd doet nu echt pijn, het bonkt gewoon zo erg. "Naawh, komt goed," zegt Tijn en drukt een kus op mijn voorhoofd, dat mag ik hopen ja. "Hoofdpijn," mompel ik, "heb je er iets tegen?" "Ik geef het zo," glimlacht hij en we staan op. Ik knik en we checken uit waarna we gelijk naar de Mc lopen. "Wie schiet het voor?" vraagt Louis. "Jij," zeggen we allemaal tegelijk. verbaasd kijkt hij ons aan en lacht daarna. "Iedereen betaalt terug, tot op de laatste cent na," zegt hij streng. "Jaja," zuchten een paar. Ik grinnik, eigenlijk heb ik deze gasten echt gemist.We bestellen allemaal wat en gaan daarna zitten, oftewel: laten we het halve restaurant in beslag nemen.

Het is even stil, iedereen geniet van zijn/haar eten. Ik haak mijn arm in de arm van Tijn en zet mijn kin op zijn schouder. "Gaat het?" fluistert hij. Ik knik, "het moet nu gewoon nog even afnemen." Hij drukt een kus op mijn wang en knikt. De schuifdeuren schuiven open en je hoor gelijk iemand op hakken binnenkomen. Er valt een stilte in het hele restaurant en een vrouw met bruin, krullend haar loopt verder naar binnen. Serieus? Zo'n vrouw komt hier eten? "Zo'n vrouw die hier gaat eten? Wauw, echt een debiel," lachen er een paar. We gaan rustig verder met eten, ik heb een salade met frietjes. Ik vind het allemaal wel prima. "Hapje?" vraagt Tijn me dan en houdt zijn hamburger voor mijn mond. Ik neem een hapje, het is lekker, maar ik krijg er na twee uur buikpijn van. "Wel lekker," grinnik ik en hij knikt.

"Hey," hoor ik opeens en Juul staat tegenover mij. Oh, zij is dus die vrouw die net binnenliep... "Hola," zeg ik en glimlach. "Jij ziet er ook, eh, netje uit voor dit," zegt Emilio, Justin Mylo. "Eerlijk gezegd, dit zit echt niet lekker," zegt ze en zucht, "jullie zitten echt hier als mongolen. Gewoon de halve tent overnemen en ja. Nee, top." "Zijn we de beste in, ya know," zeg ik en glimlach trots. "Ya know," glimlacht ze ook als een gek en gaat naast Louis zitten. "Loulia is herenigd," zegt Menno. "Excuse me? Kijk effe naast je, Antijn bestaat weer. Hallo," zegt ze met een grote mond en grinnikt. Iedereen kijkt ons gelijk aan. "Ja, Antijn," zegt Tijn trots en ik kijk verlegen weg. "I know, ik kijk het nieuws en ik zie jullie klef doen," zegt iemand droog. "Oeeeh, lekker pik," zegt Juul en lacht waardoor ik ook begin te lachen.

"Ik wil er niet tussenkomen, maar we moeten gaan," zegt Louis dan. "Okay letgo," zegt Tijn en geeft mij een kus. We staan met zn alle op. "Dus we gaan nu met zn alle met de bus?" vraagt Juul verbaasd. "Jupp," zegt Louis en we knikken. "Wauw," zegt ze verbaasd en knikt. "Babee," zegt Tijn naast me. "Hmm, ja," zeg ik en kijk hem aan. "I love you," zegt hij zacht.. dit is voor het eerst dat hij dit zegt sinds we weer bij elkaar zijn. "I love you too," zeg ik zacht en kijk verlegen weg. Hij slaat zijn arm om me heen en geeft me een kus. We lopen naar de bus. Ik ga achterin de bus zitten en tijn komt naast me zitten. Alleen is de bank wel erg hard dus ik ga op het menselijke kussen naast me zitten. Poeh poeh da zit n stuk beter.

A Beautiful Flight ft Martin GarrixWhere stories live. Discover now