Deel twee

1K 29 4
                                    

Als de film gedaan is, merk ik dat ik in slaap ben gevallen. Ik word wakker door gegiechel. 'Ssshhhht, straks word ze wakker!', hoor ik Zitta's fluisterstem. 'Ik ben wakker', grom ik en open mijn ogen. 'Vond je de film niet mooi ofzo? Want jij hebt hem gekozen hoor!', zegt Emily beschuldigend. 'Je weet dat ik niet lang kan opblijven', zeg ik. En dat is waar. Op logeerpartijtjes ben ik altijd de eerst die in slaap valt. 'Komop word wakker!', roept Laila en spuit water in mijn gezicht. Waar ik helaas wakker van word. Ik ijk op mijn mobiel hoe laat het is. 'Het is een uur s'nachts! Zijn jullie helemaal geriketikt ofzo!', roep ik uit. 'Jaha, dat weten we ondertussen wel al. Kom je? We spelen Truth or Dare', zeg Emily. Daar zeg ik geen nee tegen. Truth or Dare is mijn favoriete spel. 'Ok, ik begin. Zitta, Truth or Dare?', vraagt Laila. 'Truth', antwoord die. 'Wie is je celebrity crush?' Ik kijk haar nieuwsgierig aan. Zitta word rood. 'Euhm, ikkeuh, ik bedoel maareuh, Liam is wel heel erg knap!', gooit ze er stotterend uit. Ik begin te giechelen. weet ik veel wie Liam is. Het is gewoon grappig om Zitta's reactie te zien. 'Ok ik ben nu!', zegt ze snel om het onderwerp te veranderen. 'Emily!' 'Truth' 'Onthul ons welke vieze dingen je allemaal met Niall zou willen doen!', zeg Zitta serieus. 'Watte! Dat ga ik dus echt niet aan jullie neusjes hangen! Dat is privé!', schreeuwt ze. 'Dus je zou wel ìets met hem willen doen?', vraagt Laila door. Emily word op slag rood. 'Dat hoort er niet meer bij! Volgende!', schreeuwt ze luid. Snap je nu waarom ik dit spel zo leuk vind? 'Maddie' Shit. 'Dare', zeg ik tegen Emily. 'Ok, ik heb een goeie. Maak een Twitteraccount, volg Harry Styles en reageer op een van z'n foto's' 'Wat! Ik ga dus echt geen account maken om gewoon voor de lol even een celeb te gaan volgen! Tenminste ik neem aan dat het een celeb is?' 'Jaaa tuurlijk is Harry een celeb! Hij is het f*cking knapste lid van One Direction! Schaam je dat je dat niet weet!', schreeuwt Zitta. 'Ik dacht dat je iets met Liam had, of is dat iemand anders?' 'Ja tuuurlijk heb ik iets met Liam, maar ìedereen valt voor Harry, al ben je nog zo verliefd op een ander!', zegt Zitta verdedigend. 'Ok ok, best. Ik doe het', zeg ik. Ik heb nu al spijt van mijn beslissing.

Even later is de app gedownload en maak ik een account aan. Ik kies een foto van ons vieren als profielfoto. 'Eerst moet je een foto maken en online zetten', beveelt Emily. We maken een foto van ons vieren op de bank en Emily typt er snel iets onder. Dat is dus de reden waarom ik nooit selfies en al van die toestanden online zet: ik kan er gene trekken zonder dat het er akward uitziet en ik vergeet het gewoon te doen. Ik kijk wat er onder de foto staat:

@Madsforlife: Just chillin on the bench with my friends ;)

'Waw', zeg ik sarcastisch. 'Laat me creatief zijn!', schreeuwt Emily met mijn mobiel in haar handen. 'En dan nu opzoek naar Mister Styles', mompelt ze en typt iets in. Na even laden komt zijn account tevoorschijn. Hmm, niet mis. Kappen Mads! 'Hij zet iets online!!', wekt Laila's schreeuw me uit mijn gedachten. Er komt een foto op met de tekst:

@Harry_Styles: Just chillin on the bench with my friends ;)

'OMG! Dat heb ik net getypt! We zijn telepathisch verbonden!', roept Emily. 'Ja tuurlijk, geloof je het zelf?', vraag ik sarcastisch. 'Put put, reageren jij!', zegt ze nadat ze op het FOLLOW knopje heeft gedrukt. Ik klik op Retweet, maar mijn vingers blijven zweven boven het toetsenbord van mijn telefoon. 'Euhm, wat moet ik zetten?', vraag ik aarzelend. 'Zet zoiets als, really? Me to!', zegt Laila. 'Ja dacht het niet!', zeg ik snel terug.

@Madsforlife: Hello. Nice photo.

'Waw. Dat is de slechtste Tweet die ik ooit heb gelezen', zegt Zitta droog. 'Zie je wel! Nu weet je waarom ik dit soort spul nooit gebruik! Ik ben gewoon socially awkward', roep ik uit. 'Weet je wat, laat maar. Ik ga slapen', deel ik hun mee en loop naar mijn matras.

'Mads, word wakker. We hebben je bankkaart en je laptop nodig', zeg Emily die me heen en weer schud. 'Mmmhhhmm, waarom?', vraag ik. 'Omdat de kaartverkoop van One Direction over minder dan een kwartier begint en we je kaart nodig hebben om te betalen!', schreewt Emily in mijn oor. Ik schiet recht. Ik kijk hoe laat het is. drie uur s'nachts. 'Doe eens normaal! Het is gvd de tweede keer vanacht dat jullie me wakker maken!' 'Ja zeg, zeurpiet, we willen wel graag vooraan staan hoor!', zegt Zitta grinnikend. 'Hup hup, ga die spullen halen!', moedigd Laila me aan. Ik ren naar mijn kamer en kom terug met mijn kaart, laptop en het betaalbakje.

Als we in de zetel zitten en naar de webside van de ticketverkoop zitten te staren, vraag ik hun: 'Waar is het eigenlijk?' 'In Londen. In de O2 Arena', zegt Emily zonder haar ogen van de timer op het scherm af te halen. Da springt de timer op nul en komt er een link tevoorschijn. 'Jaah, KLIKKEN!!!', roept Emily in mijn oor. Ik klik erop en ik vul het bestellingsformulier in. 'Sneller!', jut Zitta me op. 'Doe eens rustig! Ik typ zo snel als ik kan!', zeg ik geïriteerd. Ik bestel vier kaartjes, want ze hebben mij overgehaald om mee te gaan en ze hebben een babysit nodig, en val bijna om als ik de prijzen zie. 'WTF!! €300 per persoon voor staanplaatsen bij het podium? [In werkelijkheid heb ik geen flauw idee hoeveel dit kost. Neem maar gewoon aan dat dit duur is.] ', schreeuw ik luid. 'Gewoon kopen, we hebben het geld', zegt Laila gejaagd. Ik voltooi de bestelling en kan haast voelen hoe 1200 euro van mijn bankrekening verdwijnt. Mijn ouders zouden het niet erg vinden, integendeel, ze zouden juist blij zijn. Want de zeventienjarige ik is nog nooit naar een festival of concert geweest. Ik krijg altijd hoofdpijn van te luide muziek en na een tijdje val ik ook flauw. Dat is een keer op de afscheidsfuif van kamp gebeurt. Sindsdien zorg ik dat ik altijd wat te doen heb op avonden waarop de rest van ons groepje uitgaat.

De meiden geven me het geld direct en opeens ben ik €900 rijker. Ik stop het boven snel in mijn "geheime" spaarpot en loop terug naar de living. Daar liggen die drie hyperkonijnen al te snurken. Ik plof neer op mijn matras en op dat moment hoor ik mijn telefoon zoemen. Ik kijk snel op mijn vergrendelingsscherm wie het is en zie dat ik een melding van Twitter heb. Ik klik het open en lees de melding:

@Harry_Styles volgt jouw nu.

Ach, ik kijk er morgen wel naar. Hoe belangerijk kan het zijn?

Text Me Back (H.S. fanfic)Donde viven las historias. Descúbrelo ahora