Deel 3

994 27 1
                                    

Als ik wakker word kijk ik kreunend om me heen. 'Opstaan luilak!', zegt de stem van Emily vrolijk. 'Ugh, hoe kun jij s'morgens zo vrolijk zijn?', vraag ik terwijl ik geïriteerd aan de keukentafel ga zitten. 'We hebben al ontbijt voor je gemaakt!', zegt Laila vrolijk. 'Waar heb ik dat aan verdient?', vraag ik terwijl ik mijn favoriete cornflakes naar binnen werk. 'Omdat je zo lief was om wakker te worden midden in de nacht en One Direction kaartjes voor ons te kopen!', zegt Zitta. 'Ja en door wie zou ik wakker zijn geworden denk je?', vraag ik sarcastisch terwijl ik naar Emily kijk. 'Ik heb werkelijk geen idee!', zegt ze onschuldig. 'Oh ja, ik heb gister avond nog een bericht gekregen via Twitter. Kheb geen idee wat het betekend', zeg ik en schuif mijn mobiel over tafel naar Emily. Ze ontgrendeld hem en leest wat er staat. Dan valt haar mond open. Zitta en Laila gaan naast haar staan en kijken mee over haar schouders. 'D-daar staat', begint Zitta hakkelend. 'Harry volgt je op Twitter!!', roept Emily en maakt een spastische beweging met haar armen waardoor mijn mobiel bijna uit haar handen vliegt. 'Doe je voorzichtig, ja? Je hebt mijn mobiel al een keer vernietigd', mopper ik. 'En wat is er nou zo speciaal aan?', vraag ik. 'DAt je gevolgt word door een wereldberoemd persoon?!?', roept Zitta dan. 'Hm, ja dat is inderdaad wel speciaal', zeg ik. 'Stuur hem wat!', roept Laila nu. 'Wat! Nee! Ben je gek!', roep ik en gris mijn mobiel uit Emily's handen. 'Ik stuur niemand wat. En moesten jullie niet om een uur tenlaatste thuis zijn?', vraag ik. 'Ja hoezo?', vraagt Laila. 'Het is kwart voor een', zeg ik. 'Shit!', roept Emily. Daarna rennen ze alledrie naar de woonkamer en proppen alles in hun tassen. In minder dan vijf minuten is alles ingepakt, opgeruimt, geven ze me nog een knuffel en zijn dan weg. Ik doe de deur achter hun dicht en plof op de bank terwijl ik naar de klok kijk. 12.30. Zegt ie. Sorry hoor, maar ik heb echt even behoefte aan rust. En slaap.

Ik word wakker van gezoem. Ik voel in mijn broekzak hoe mijn telefoon afgaat. Ik vloek. Als ik hem einelijk te pakken krijg is hij al gestopt. Mijn moeder. Als ik niet antwoord op haar berichtjes belt ze me. Heb ik niet zo'n groot probleem mee hoor, geen zorgen daarover. Ik stuur snel terug dat ik ok ben en zet dan de tv aan. Het is Icarly. Ik kijk snel welke aflevering het is. En raad eens, het is die aflevering waar One Direction te gast is. Heb ik nog niet gezien. Ik begin dus maar te kijken. Ik kijk nog eens naar mijn gsm en zie dan dat ik een privébericht heb op Twitter. Ik open Twitter en kijk ernaar.
[>Maddy    ~Harry]

~ Hallo
> Hey?
~ Hoe gaat het?
> Goed?
~ Waarvan die vraagtekens???
> Waarvan al die vragen?
~ Ha! Die zat!
> ?
~ Maar nu serieus, waarom zet je een vraagteken achter hey.
> Gwn, het is zo raar dat je me überhaupt een bericht stuurt.
~ Aha, snap ik.
~ Wdj?
> Kzit in de zetel tv te kijken. Jij?
~ Kzit me te vervelen. Moet wachten tot ik m'n stukje mag inzingen.
~ Wat kijk je?
> Ik kijk naar jou.
~ ??
> Je bent op Icarly
~ Aah ok. Die aflevering was leuk om te doen.
> Mag ik je iets vragen?
~ Heb je al.gedaan.
> 😒
~ 😁
> Maar waarom volg je mij. Op Twitter bedoel ik.
@Harry_Styles typt...
~Aaah, gwn. Was gister een beetje door reacties aant scrollen en zag toen jouw droge reactie staan. Dus ik dacht, laat ik maar eens kijken. Toen zag ik dat je pagina nog maar een paar min oud was, en dat ik de enige persoon ben die jij volgt. Dat von ik wel grappig. Dus volgde ik je trug.
> Wow ok. Wat een uitleg.
~ 😂
~ Hoezo ben ik de eerste die jij volgt?
> Aah, daar heb ik ook een hele uitleg voor.
~ Ik heb tijd
~ Eigenlijk niet, Niall is bijna klaar, maar zeg het toch maar
@Madsforlife typt...
> Wel, tot voor een dag geleden wist ik niet eens dat je bestond. mijn vriendinnen zijn sinds gister blijkbaar fan en tijdens een potje Truth or Dare moest ik een Twitter account aanmake, jouw volgen en reageren op een van je foto's.
~ Hoezo wist je niet wie ik ben?!? En hoezo wist je niet wie 1D is. 😱
> 1D?
~ One Direction, 1D
> Aah en hoezo die hoezo's?
~ 😂
~ Die zit!
~ Maar nu serieus
> Ik luister gewoon niet veel muziek. De enige artiesten die ik ken zijn Selena Gomez, Ariana Grande en Taylor Swift.
~ Taylor is aardig.
> Ken jij haar??
~ Jah duuh, ik ben beroemd weet je nog? En ik heb nog een relatie met haar gehad.
> Oh.
~ Ok. Onder welke rots heb jij gewoond de laatste jaren?
> Een rots met de naam: heb geen social media omdat ik er toch nooit op zit  en ben lichtelijk gameverslaaft. 😀
~ Ah. Ok. Snap ik. Welke games?
> Sims 4, Mario Kart, Mc enz.
~ Heb je een Wii-U?
> Jah, gekregen voor kerst. Kan me moeilijk inbeelden dat jij er geen hebt.
~ Klopt heb er wel een. Heb je broers of zussen waarmee je die moet delen?
> Nee maar dat maakt het soms wel saai.
~ Ah. Ik heb vier andere jongens waar ik mee kan spelen. Al eens Splatoon gespeeld?
> Neh, heb niet zoveel spelletjes
~ Moet je eens doen, is echt te gek.
~ Maareh, moet weg, stukkie gaan inzingen.
> Ok. Bye.
~ Bye👋
@Harry_Styles is offline

Ik staar verbluft naar mijn telefoon. Ik heb net een gesprek gehad met ee' beroemdheid. En het was nog eens leuk ook! Ik had verwacht dat hij wat arroganter zou zijn. En zeker niet dat hij als eerste  een berichtje zou sturen. Eerlijk? Tlijkt me wel een aardige jongen. Ik bedenk me dan dat ik Emily en co nog moet bellen. Want dat had ik beloofd.

Ik loop naar boven en ga op mijn bed zitten. Ik klap mijn laptop open en log in op Skype. Ik zie dat iedereen online is. Behalve Zitta. Zij is naar de rope skipping. Zij is de enige die hier nog een beetje aan sport doet. Ga naar de groepschat en bel. Na een tijdje word er door Emily en Laila opgenomen.

Text Me Back (H.S. fanfic)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu