22. KAPITOLA

2K 144 12
                                    

,,Děti moje, hlavně se mi někde nezatoulejte a do večera ať jste zpátky." zavolala na dívky a chlapce Euphemie Potterová a varovně na ně vztyčila ukazováček.

,,Jo mami, neboj, budeme se snažit chvátat." řekl James, který pak radši rychle i s rudovlasou dívkou přemístil, jelikož nechtěl poslouchat další výchovné rady od jeho matky.

,,Jdeš?" ozval se pro brunetku ten nechutný hlas a ona jen kývla na souhlas. S nechutí ho chytla za ruku a přemístili se za svými kamarády.

,,Tak, mám pro vás všechny překvapení! Jsem domluven s taťkou, že tady přespíme!" řekl nadšeně Dvanácterák a Lily se k jeho povykování přidala. Zatímco se tito dva blázni radovali, o Katherine a Tichošlápkovi se dalo říct něco jiného. Brunetka vypadala jako kdyby jí někdo dal elektrický šok a chlapec byl tak šokovaný, že zapomněl zavřít pusu a nepřerušovaně se na svého kamaráda díval.

,,Lily, můžeš na chvilku?" ozval se dívčí hlas a než stačila rudovláska odpovědět, Kath už ji za ruku táhla do nedalekého lesa. Když si byla jista, že je nikdo neslyší, začala povykovat a naříkat:

,,Kdo tohle to sakra vymyslel?! Jako vážně?! Já tu budu muset být přes čtyřiadvacet hodin v lese s mým úhlavním nepřítelem někde na pikniku a my tu ještě budeme spát?! No to snad ne! Neříkej mi, že to byl tvůj nápad, jelikož jestli ano, začni radši rychle utíkat!" vykřikla frustrovaně dívka a opřela se o kmen stromu.

,,Ale no tak, Kath. Třeba to nebude zase až tak špatné. Vždyť se podívej kolem- je tady krásná příroda, voňavý lesík, nádherné, blyštící se jezero a..."

,,A Black! Black! Black!! Black! Black! To mi vadí! Já tady nechci být s tímhle idiotem, naprosto ho nenávidím! Na to rande jsem šla jen kvůli tobě, to toleruji, ale že tady s tímhle úchylem budu spát v jednom stanu! To opravdu nestrpím!" křičela dívka hlasitě a vybíjela si svůj vztek tím, že kopala do okolních stromů.

,,Katherine, já tě strašně moc prosím. Udělej to kvůli mně. Prosím tě o to, aby jsi tady s náma zůstala a vydržela přespat s Blackem. Konečně po té dlouhé době jsem si začala s Jamesem rozumět. Tak tě o to prosím. Užijme si skvělé dny bez zbytečných hádek a konfliktů." poprosila Lily svou kamarádku. Po chvíli přemlouvání a prošení si brunetka poraženě povzdychla a pokývala hlavou na náznak souhlasu.

,,Tak dobře. Ale jenom jednu noc. Jeden den zkusím ignorovat ty jeho narážky na mě a Reguluse, pokusím si nevšímat jeho toužebných pohledů na mě...ale nechtěj po mě, abych se k němu hned chovala jako jeho nejlepší kamarádka." řekla dívka, načež Lily nadšeně vypískla a silně ji objala.

,,Děkuju, děkuju, děkuju!" pištěla a pořád držela brunetku v silném objetí. Katherine nasadila falešný úsměv a psychicky se připravila na to, co jí ještě čeká.

,,Třeba to nakonec bude ještě fajn." řekla rádoby mile, aby Lily nezkazila radost a společně s ní se vydaly postavit si stan.

**********

Regulus Black seděl na posteli ve svém pokoji a neustále dokola si předčítal řádky od své milované. Na tváři se mu značil úsměv, když se dozvěděl, že dívka jeho včerejšího činu nelituje. Zamilovaně si lehl na postel a v hlavě si pořád přehrával ten úžasný okamžik. Bylo mu jasné, že se do dívky bezhlavě zamiloval.

Dokázala ho okouzlit ihned, jakmile ji poprvé uviděl. Okouzlil ho její nádherný úsměv, její úžasné hnědo-zelené oči a tmavě hnědé vlasy. I povahově byla dívka skvělá. Bylo vidět, že se na nikoho moc nevázala, ale pro ty, které miluje by dokázala položit život.

A přesně o takové dívce mladý Black vždycky snil. O té, co ho bude vždycky podporovat, pomáhat mu, bude s ním i v jeho nejtěžších chvílích, bude s ním stát, bok po boku, ruku v ruce a ani jeden se za sebe nebudou stydět. Budou se prostě milovat.

Z myšlenek chlapce vyrušilo tiché klepání na dveře. Mladík hlasitě polkl a čekal, co bude následovat. Když se ale ve dveřích objevil jeho domácí skřítek Krátura, oddechl si. Bál se, aby jeho návštěvníkem nebyla jeho matka či otec.

,,Pane, Krátura Vám má vyřídit, že paní Walburga na pana Reguluse čeká v knihovně. Pan Regulus se tam má prý dostavit okamžitě. Mám také pánovi vyléčit rány, ale jak koukám, máte je zahojené, takže prosím, madam Walburga Vás očekává." pobídl jej skřítek, načež chlapec jen kývl na náznak toho, že rozumí.

Pomalým a šouravým krokem mířil k místnosti, kde ho jeho matka očekávala. Byl velice nervozní z toho, co po něm opět bude chtít. Když se ocitl před dveřmi, vedoucími do knihovny, slušně zaklepal a čekal až uslyší matčino "dále". Když tomu tak bylo, pomalu dveře otevřel a to, co uviděl ho zarazilo.

,,Regulusi, konečně jsi tady. Promiňte pane, že jste musel tak dlouho čekat." řekla jeho matka a uklonila se osobě, která stála u okna. Chlapec se na svou matku nechápavě podíval, ale po chvíli mu to došlo. V knihovně stála osoba v černém plášti, s bledou kůží a červenýma očima. V Regulusově očích se objevil strach. Před ním v celé jeho "kráse" stál- Lord Voldemort.

**********

,,Hej holky! Pojďte nám pomoct se stanama! Siriusovi se to nějak nedaří." ušklíbl se James, když viděl jeho kamaráda, jak se snaží postavit stan, ale vůbec se mu to nedařilo. Tichošlápek po něm jen hodil vražedný pohled a zoufale se na dívky podíval.

,,Kath, prosím, postavte ty stany, my s Lily zatím dojdeme do lesa pro nějaké dříví na večer." mrkl na svou sestru chlapec, vzal rudovlásku kolem ramen a společně odešli do lesa dřív, než někdo začal protestovat.

,,Ehm, pomůžeš mi teda?" zeptal se Sirius a brunetka se na něj jen podívala opovržlivým pohlede. Šla mu ale pomoct, jelikož věděla, že někdo ty stany postavit musí, nebo budou spát na zemi a to se jí zrovna dvakrát nechtělo.

Po chvilce ticha už to chlapec nemohl vydržet a jízlivě se dívky zeptal:

,,Tak co ty a Regulus?" kysele se usmál a čekal na Katherininu odpověď. Ta se mu ale nedostala. Brunetka nad tím jen protočila oči a dál se věnovala své práci.

,,Ty seš zas příjemná." odfrkl si Black s domněním, že ho Kath neslyšela.

,,A co chceš jako slyšet? Já ti nebudu odpovídat na ty tvý stupidní otázky, jelikož jsem slíbila, že se s tebou nebudu hádat. Tak drž laskavě hubu a stavěj ten stan." protočila oči dívka.

,,To bude ještě den." povzdychl si Sirius a než se nadál, na hlavě mu přistál malý pohlavek od dívky.

Ahooj💞
Další kapitola je tady💞💕
Doufám, že se vam líbí❤
Opět budu rada za jakýkoli komentík a vote💞❤

25+votes= kapitola do 3 dnů💞
Pod 25 votes= kapitola do týdne💞

Mějte se krásně a uvidíme se u další kapitoly💞

Unrequited Love [PART 1]✅Kde žijí příběhy. Začni objevovat