KAMP

22K 709 285
                                    

Media: Nisa

Sabah Kayra'cığımın ve Buse'ciğimin sesi ile uyandım. Bugün kampa gidecektik. Onları üstümden atıp ayaklarımı sürte sürte banyoya gidip elimi yüzümü yıkadım ve dişlerimi fırçaladım. Odama gelip beyaz dar paça pantolonumu üstüme toz pembesi bluzumu giydim. Adidas beyaz ayakkabılarımı giydim ve makyaj yapmadan eşyalarımı alıp merdivenlerden indim. Abimle vedalaşıp Kayra ile okula gitmeye başladık. Bavulunu çekiştire çekiştire okulun kapısından girdim. Buse'gili görünce hemen onun yanına gittik. Barış'ın sırtına atladım "Naber kuzi?" Dedim. O da beni sırtından atarak "Ne atlıyon be" "Canım istedi." Dedim ve omuz silktim. "Çocuklar herkes otobüse binsin." Dedi. Pek fazla kişi değildik. Sadece 12. Sınıflar gidiyordu. Otobüse binerken etrafa baktım. Can gelmişti. Etrafa baktığımda Eren'i de gördüm. Can ikinci otobüse bindi. Eren ve ben birinci otobüse biniyorduk.  Hemen Kayra'nın yanına oturunca Barış oturdu "Ya kalksanaa." Dedim. Omuz silkip iyice yerleşti "Yaa gıcık." Dedim. Etrafa bakındığımda Eren'in yanı boştu. Eren bana pis pis bakıyodu. Ama bende Pelin'sem onun yanına oturmam Hemen Semih'in yanına gittim. Kulağına "Semih lütfen Eren'in yanına oturtma beni sen otursan bende Buse'yle otursam?" Dedim sorarcasına. O da bana baktı sonra onaylarcasına kafasını salladı. Ben hemen yanağından öperek "Cok tesekkür ederim." Dedim. Kalktı bende Buse'nin yanına oturdum. Eren'e baktığımda bana kuşlarını çatmış bakıyodu. Ben hemen dil çıkartıp önüne döndüm. Hemen mp3'den Gamze-Fanatik açıp dinlemeye başladım. 

Gözlerimi araladığımda herkesin uyuduğunu gördüm. Eren uyumuyordu telefona bakıyodu bende telefonu elime alıp bakmaya başladım. 1 mesaj vardı numaralıydı.

Kendine dikkat et

Kimsin?

Fazla geçmeden cevap geldi.

Çok mu merak ettin ? ;)

Merak etmesem sorar mıydım?

Yazdım. Bu seferki mesaj biraz daha geç geldi.

Akıllı kız seni. Benden söylemesi fazla merak iyi değildir.

Off! Kim olduğunu söylemezsen Be n bulurum.

Bul bulabilirsen sana iyi şanslar şansa ihtiyacın olacak çünkü.

Sinirden telefonu sertce çantanın üstüne koydum.  Evet koydum. Samsung bu boru mu? Otobüs durunca bazıları uyandı uyanmayanları uyandırdılar. Ben hemen Barış'gilin yanına gittim. Ikisinde kafasına vurdum. Ikisi aynı anda bana bakıp "Mal mısın kızım insan böyle mi uyandırılır?" Dediler. Bunu da aynı anda söylediler. "Ne bağırıyonuz be! Sizde uyanın." Hemen dışarı çıkıp bavulumu aldım. "Çocuklar herkese 4'lü odalar ayarlandı ama yeterli kisi olmadigi için bir odada 3 kisi kalınacak şimdi herkesin kim kim kalıcağı açıklanacak." Dedi ve teker teker okumaya başladı "45 numaralı odada Selinay,Buse,Pelin ve Melisa." Yes! Kızlarla aynı odada kalıyorum. Melisa'yı az da olsa tanıyodum. Bildiğime göre abisi bizim okuldaymış ama kimse bilmiyo abisinin kim olduğunu. "46 numaralı odada Eren,Savas,Tuna ve Alper." Dedi. Of ya bizim yan oda oluyor. "47 numaralı oda Ömer,Semih,Kayra ve Barış." Yes be! Odalar yakın. "49 numaralı oda Can,Okan ve Ateş. Evet, bu kadar herkes dinlensin yarın erkenden dersler başlayacak." Off ya niye hemen derse başlıyoruz anlamıyom ki. 45 numaralı odayı bulduktan sonra  hemen kızlarla yerleştik. Melisa biraz cekingen bir kızdı. Ama iyi birine benziyodu. Herkes yerleştikten sonra sohbet etmeye başladık. Melisa yavaş yavaş ısınıyordu bize. Biraz saçma sapan konuşmalar ve soğuk esprilerden sonra uyumaya karar verdik. Ben hemen yatağa uzanıp kendimi uykunun kollarına bıraktım.

                             ***

Sabah kalktığımda odada kimse yoktu bende hemen üstümü giyinip. Saçlarımı at kuyruğu yapıp beyaz adidas ayakkabılarımı giydim.

Telefonumuda alıp yemekhaneye doğru gittim

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Telefonumuda alıp yemekhaneye doğru gittim. Yemekhaneden kahvaltı alıp bizimkilerin masasını bulmaya çalıştım. Gördüğümde hemen yanlarına gidip "Günaydın cankuşlar" dedim. Kayra bana kaşlarını çatıp "Kızım bu halin ne?" dedi. "Ne varmış be halimde!" diye çemkirdim hemen. "Diyorum ki hiç giyinmeseydin." "Ha o mu? Sen benim yanımdasın Kayra kimse bana bakamaz!" deyip yanağından makas aldım. Poğacamdan bir ısırık alıp vişneli meyve suyumu içtim.

Kahvaltılar bittiğinde kumsal kenarına gittik. Kumsal voleybol oynamaya karar verdik. Bizim takımda Kayra,Barış,Melisa,Tuna ve ben karşı takımda Eren,Nisa,Didem (Nisa'nın arkadaşı) Okan ve Ateş. Takımları kurduktan sonra oynamaya başladık. Bizden başlıyodu Kayra topu başlatıp karşı takıma gönderdi. Ordan Nisa karşıladıktan sonra ben manşet atarak oraya gönderdim ve sayı!

Voleybol bittikten sonra 15-14 biz kazandık ama baya iyi oynadılar. Ders yapılacak yere gitmeye başladık. İlk günden ders fazla işlenmiceği için odaya uğrayıp bir defter ve kalemliğimi aldım. Ders yerine geldiğimizde ne çok büyük nede çok küçuk bir bina vardı. Oraya gittik. Sıralara oturduktan sonra matematik hocası içeri girdi. Selamlaştıktan sonra ders işlemeye başladı.

Okul bittikten sonra hep beraber yemekhaneye gitmeye başladık yemeklerimizi alıp oturduk. Ömer "Yarın erkenden kumsala gidip yürüyüş yapağ mı?" dedi. Ben hemen atlayıp "Tabiki yapağ kanka." dedim. Yemekler bittikten sonra ateş yakıldı ve şarkı söylemeye başladık. Can hep umursamaz tavırlarıyla bize katılmıyordu. Ama Okan hep bize katılıyordu hatta Okan'la arkadaş bile olduk. Doğrusu Can gibi birinin Okan gibi sevecan biriyle takılması pes artık. Kayra eline gitarı aldı banada hangi şarkıyı çalacağımı söyledi. İki kelimemdeni söylicektim.

Senden daha kıymetlisi varmı bu dünyada? 
Sen varsan uyandırmasın, kimse bu rüyadan.. 

Al kalbim senin, dolmaz ki yerin.. 
Mekanın cehennem olsa, gelirim dönmem geri.. 

Gel kırma beni, oldum bak deli.. 
Dünyalara bedeldir, saçının tek teli.. 

İki kelimemden biri sensin, düşünebilirmisin beni sensiz 
Sana olan aşkımı bir görsen inanmazsın ki deli dersin..

Senden daha kıymetlisi varmı bu dünyada? 
Sen varsan uyandırmasın, kimse bu rüyadan.. 

Al kalbim senin, dolmaz ki yerin.. 
Mekanın cehennem olsa, gelirim dönmem geri.. 

Gel kırma beni, oldum bak deli.. 
Dünyalara bedeldir, saçının tek teli.. 

İki kelimemden biri sensin, düşünebilirmisin beni sensiz 
Sana olan aşkımı bir görsen inanmazsın ki deli dersin..

Şarkı bittikten sonra alkışlar aldık Okan kulağıma eğilip "Valla sesin çok güzelmiş." dedi. Bende ona aynısını yapıp "Sağol canısı." dedim. Bazı kişiler söyledikten sonra rehber gelip uyumamızı söyledi. Bizde kızlarla odaya gelip şişe çevirmece oynamaya başladık. Ben Melisa'ya soruyodum. "D mi C mi?" "D" dedi. Acaba ne sorsam ha buldum! "Abinin ismi ne?" "Söylemesem." dedi çekinerek "Hadi ama burdakilerin hepsi aramızda kalacak." "Peki benim abim..."

Bölüm sonuu... Umarım beğenmişsinizdir vote ve yorum yapmayı unutmayın please. Görüşürüüz.

Eziğin değişimiWhere stories live. Discover now