HIZLI TREN

13.2K 543 36
                                    


3 Hafta Sonra

Kulağımı tırmalayan alarm sesi ile uyandım. Yataktan kalktığımda kızlar uyanmıştı. Bende hemen hazırlanmaya başladım. Siyah dar pantolon ve üstüne ise göbeğimi açıkta bırakan #Hate yazılı bir t-shirt giydim. Adidas süperstar ayakkabımı giydim ve şaçımı salık bırakarak bandaj taktım. Hafif bir makyaj yapıp kızlarla dışarı çıktık bugün haftasonuydu ve bu 3 hafta içerisinde Okan'la daha iyi anlaşmaya başlamıştık. Sorun şuki o bar olayından sonra Can'la da iyi anlaşmaya başlamıştık. Benim işime gelirdi. Çardakta bizim tayfayı gördüğümüzde yanına gittik. "Günaydın millet." Herkes günaydın dedikten sonra boş bir yer bulup oturdum. Bir yanımda Kayra diğer yanıma ise Can vardı. "Ee bugün napıyoruz?" Ömer'in sorusuyla düşünmeye başladım. Burdan 1 hafta sonra gidiyoduk. Sonraki 1 hafta ise okul açılıyordu. "Bence sahile gidelim." Dedi Okan. "Valla benim içim dışım sahil oldu bencee... Lunaparka gideliim!" Dedim. Kızlar onaylayan mırıltılar çıkardı erkekler ise homurdandı. Ben sizi ikna etmesini bilirim.

Şuan lunaparktaydık ve hızlı tren için bilet alıyorduk. Benim muhteşem çenemle ikna etmiştim. Bilet aldıktan sonra trenin en önüne bindim yanıma ise Can oturdu. Emniyet kemerlerimiz takıldığı sırada elimde bir baskı hissettim. Yanıma döndüğümde Can korku dolu gözlerle bana bakıyodu. Ne yani? Koskoca Can Yücel hızlı trenden korkuyor muydu? İçimdeki gülme isteğini bastırıp Can güven verircesine elini tuttum. O kadar hızlı atma kalbim. Lütfen. Can'ın bana korku bakan gözleri yerine mutlu bakan göz aldı yerini. Gülümsedi gülümsedim. Tren hareket ettiğinde Can elimi sıkmaya başladı. Yavaş yavaş giderken birden yokuştan aşağı inerken hızlandı. Elimdeki baskı artarken bağırmaya başlamıştık. Can küfür ederken Ömer'in arkamdan bağırarak dua ediyodu. Selinay ise beddua esiyodu "ALLAH BELANIZI VERSİN BİZİ KİM BUNA BİNDİRDİYSE İNŞALLAH EVDE KALIR. İNŞALLAH YENİ ÇORAP GİYDİĞİNDE ISLAK BİR ZEMİNE BASAR İNŞAL-" Trenin durmasıyla Selinay'da bedduaları bitirdi yada bitirmek zorunda kaldı.

Lunapark maceramız bitmiş beraber sinemaya gitme kararı almıştık. Araba sinemanın önünde durduğunda içeri geçtik "Hangisini izleyeceğiz." Düşündüm ve düşündüm. " Bence Maymunlar cehennemi izleyelim." Herkes onaylayınca Kayra sıraya girip bilet aldı mısır aldıktan salondaki yerlerimize geçtik sıralama; Ömer,Selinay,Buse,Salih,Ben,Can,Melisa,Kayra,Okan,Ateş ve Barış. Maşallah.  Tam 11 kişiydik. Film başladığında -ki yarım saat reklamdan sonra- izlemeye başladım.

Film molaya girdiğinde kalktım ve lavaboya gittim. İçeri girdiğimde gördüğüm kişiyle karşılaşmayı tabikide beklemiyodum. Burcu? Burcu beni görmesiyle "A Pelin naber?" Onu duymamızlaktan gelip saçlarımı düzeltmeye başladım. "Aa yoksa bizim ezik dilini mi yuttu?" Arkamı döndüm ve Burcu'nun yüzüne tokat attım "Kapa çeneni yoksa olacaklardan ben sorumlu değilim." Alayla kahkaha attı "Ne o? Sırf değişip geldin diye bana vuracağını mı düşünüyorsun?" Dedi ve şaçımı çekmeye başladı. Hemen karnına tekme attım. Saçlarımdaki eli gevişeyince kolundan tuttum ve arkasını çevirip beline yapıştırdım. O acı içinde inledi. "Ne o? Beni döveceğini mi sandın? Eğer bir daha benimle uğraşırsan bunla kalmam." Dedim ve itip lavabodan çıktım. Salon 3'e doğru giderken Uraz'ı gördüm (Eren'in ismi değiştirilmis hali) O da beni görünce olduğu yerde durdu. Yanına geçecekken kolumu tuttu. Allah'ım sen bana teker teker mi gönderiyosun? "Ne yaptığını zannediyorsun? Hemen şu kolunu çek." Kafasını olumsuz anlamda salladı "Hayır. Konuşalım." Kolumu hızlı bir şekilde çektim benim senle konuşacak bir şeyim yok. " dedim "Benim konuşacak çok şeyim var ama Pelin. Seni seviyorum. " Alayla kahkaha attım. "Ama ben seni sevmiyorum." Uraz üzgün gözlerle bana bakıyodu bir an pişman olsamda geri dimdik durdum. Onlar bana acımamıştı. "Peki ya senin o güzel kalbinde kim var." Dedi. "Bu seni hiç ilgilendirmez." Dedim kızgın kızgın ana bakarak. "Lütfen bilmek istiyorum."  "Can lanet olsunki onu seviyorum ama keşke hiç sevmeseydim diyorum. Çünkü o asla aşık olmaz. Asla!" Dedim ve hemen arkamı dönerek salon 3'e girdim. Burdan gitmek istiyodum. Ama onların keyfini kaçıramazdım. Hemen gözyaşlarımı sildim. Ve Yerime oturdum.Can yoktu. Bir yere gitmiştir diye düşünerek filmin başlanasını bekledim. O arada Can'da geldi. Ona baktığımda bana sırıtarak bakıyodu. "Ne oldu? Çok mutlusun bakıyorum." Kafasını olumlu anlamda salladı. "Sevdiğim kız beni seviyormuş." O an zaman benim için durdu kimseyi düşünmedim. O aşık olmuştu. Gözlerim doldu bir an sonra hemen salondan koşarak çıktım. Gözyaşlarım serbest kalmıştı. Hani o hiç aşık olmazdı. Salak kafam işte. Kalbim çok acıyor. Koşuyordum. Birden bir şeye çarptım. Kafamı kaldırdığımda Uraz'dı. Bana üzgün gözlerle baktı. Hemen ayağa kalktım. Gidecekken Uraz beni kendine çekip sarıldı. Ağlamam şiddetlendi Uraz saçımı okşadı. "Tamam. Ağlama artık." Dedi şefkatli çıkan sesiyle. Biran afalladım.
Bu gerçekten Uraz mıydı? "Nasıl ağlamiyim Uraz o başkasını seviyomuş." Dedim ağlayarak. Ondan ayrıldım. "B-ben teşekkür e-ederim." Gülümsedi "Beraber gidelim mi?" Tek başıma gidersem bir şey olabilirdi. Kafamı olumlu anlamda salladım. Elini omzuma koyup kendine çekti. Beraber arabanın yanına geldiğimizde arabanın kilidi açtı bende hemen içine girdim. Ağlamam dinmişti. Bir peçete bulup hemen burnumu sildim. Uraz'da o arada arabayı sürmeye başlamıştı.

Can'ın ağzından

Pelin ağlayarak yanımdan gittiğinde kendime bir küfür ettim. Aferin Can! Anlamadı. Ben onu kastetmiştim. Uraz'la konuşurken duymuştum. Hemen kalkıp peşinden gittim. Ama gördüğüm manzarayla şok oldum. Pelin'le Uraz sarılmıştı. Uraz ise Pelin'in saçlarını okşuyodu. Hemen yanlarına gitmeliydim. Ama kolumdaki el bunu durdurdu. Okan bana bakıyodu "Bırak biraz sakinleşsin." Olumlu anlamda kafamı salladım. Tekrar onlara baktım. Uraz elini Pelin'in omzuna koymuş ilerliyolardı. Ben senin o elini kırmaz mıyım? Dua et Pelin yanında. Onlar gittikten sonra bizde hep beraber geri döndük.

Evet bölüm sonu. Nasıl? Bu arada kapak için teşekkür ederim Gerisiyok_ kız çok güzel kitaplar yapıyo tavsiye ederim.

Eziğin değişimiWhere stories live. Discover now