11

182 12 1
                                    

Mats POV:
De DYTG is alweer een paar weken voorbij. Het waren een van de beste dagen ooit. Helemaal omdat Flora erbij was. Ik heb zo van haar genoten, ze was zo verlegen tegenover de kijkers. Ik besef nog steeds niet hoe zo'n mooi meisje van mij kan houden. Maar vandaag is het laatste dagje voordat ik weg ga uit Amsterdam. Het enige is dat Flora dat nog niet weet... Ik moet het vandaag gaan vertellen. Dus ga ik met lood in mijn schoenen naar haar huis.

Als ik op de deurbel druk, doet Thomas open. 'Alvast sorry.' zeg ik. 'Wat ga je doen?' vraagt Thomas meteen. 'Ik ga haar de waarheid vertellen. Mijn ouders hebben ons gister verteld dat we naar Arnhem gaan verhuizen. Ik moet het wel vertellen want we gaan morgen.' leg ik uit. Thomas geeft me een knuffel en zegt 'Jij hebt het hier ook zwaar mee. Ik snap het. Succes met vertellen.' Ik knik dankbaar en loop naar de kamer van Flora. Ik klop op de deur en hoor haar zeggen 'Kom binnen!'

Ik loop naar binnen en zeg 'Floortje, ik...' Het lukt me niet en ik barst in tranen uit. Flora kijkt me geschrokken aan en loopt naar me toe. Ze gaat voor me zitten en kust mijn lippen zachtjes. Ik grinnik door mijn tranen heen en zeg 'Ik moet je iets vertellen en je gaat het niet leuk vinden.' Flora kijkt me bang aan en vraagt 'Wat is er Mats?' 'Ik ga verhuizen.' zeg ik snel. 'Wat?' fluistert ze. Met grote ogen kijkt ze me aan en dan rolt er een eenzame traan over haar wang heen. Ik kus hem weg en zeg 'Dit is mijn laatste dag hier.' Ze schrikt en stottert 'D... Dan gaan w... we er een leuk dag van maken.' Ik knik en zeg 'Ga je mee naar het strand?' Ze knikt en samen lopen we naar het busstation.

Op het strand aangekomen, loopt Flora voorop. Ik pak haar hand vast en met de andere hand maak ik een foto. 'Mag ik hem op Instagram zetten?' vraag ik aan Flora. Ze knikt en ik doe dat.

Matsvandergraaf: Ze neemt me mee

Oups ! Cette image n'est pas conforme à nos directives de contenu. Afin de continuer la publication, veuillez la retirer ou télécharger une autre image.

Matsvandergraaf: Ze neemt me mee.

LevyJansen: Naar Rome of Parijs?

Tomabrok: Leuke foto dit

Flora_Boycee: I luf joe so mutshj.

Ik grinnik om de reactie van Flora en zeg 'Jij kan wel goed Engels he?' Ze giechelt en ik til haar weer op mijn rug. 'Kom we gaan wat drinken.' zeg ik en ik ren naar een restaurant toe. Flora lacht en zegt 'Wat gaan we daar doen dan? Ik kan niets betalen...' 'Ik betaal ook.' zeg ik meteen. Ze schudt haar hoofd en ik knik. Zo gaat het nog even door, totdat Flora opgeeft. 'Best jij wint. Maar als ik naar jou toe kom betaal ik.' zegt ze boos. Ik grinnik en knik. Ik bestel 2 warme chocolademelk met slagroom en ga dan weer naast Flora zitten. We beginnen te praten over van alles en nog wat. Na een tijdje wordt de chocolademelk gebracht en beginnen we te drinken.

Flora krijg slagroom op haar neus en ik kus het eraf. Ze bloost, zo als altijd. Ik grinnik en dan zegt Flora opeens 'Ik kan niet zonder je.' Ik kijk haar aan en zie een traan in haar ooghoek. 'Sorry.' fluistert ze zachtjes en ze verstopt haar hoofd tussen haar handen. 'Niet huilen schatje. Het gaat goed komen.' zeg ik zachtjes. Ze schudt haar hoofd en zegt 'Nee. Ik kan niet zonder je en mijn cijfers van wiskunde zijn net goed.' 'Wat nou als we een dagelijkse Skype sessie hebben waarin we ook wiskunde doen?' stel ik voor. 'Is goed.' mompelt ze.

Als ik weer thuis ben, hoor ik iemand huilen. Ik zie Esmee huilen op de bank. 'Hey sis. Gaat het?' vraag ik. Ze schudt haar hoofd en fluistert 'Ik heb 3 dagen met iemand en papa en mama moeten het dan weer verpesten om naar facking Arnhem te verhuizen.' Ik kijk haar verbaasd aan en ze zegt 'Jeroen, beste vriend van Flora.' Ik knik en vraag dan 'Weet ze het?' Ze knikt en loopt naar me toe.

'Ik wil hier niet weg Mats.' fluistert ze en dan valt ze met tranen in haar ogen in mijn armen.

De Appelsap DateOù les histoires vivent. Découvrez maintenant