23

153 4 5
                                    

Flora POV:
Ik word wakker en besef dat ik weer naar school moet. Ik zucht en stap uit bed. Ik doe mijn haar in een staart en trek het meest normale setje kleding ter wereld aan. Ik loop naar beneden en pak eten.

Tijdens het eten komt Thomas binnengelopen. 'Goedemorgen Flora.' zegt hij blij. 'Zo jij bent blij.' zeg ik lachend. Thomas blijft me aankijken. 'Wat heb je gedaan?' vraag ik serieus. Thomas lacht en zegt 'Daar kom je nog wel achter. Veel plezier op school zusje.' 'Ugh, ik haat het als je zo doet.' zeg ik. Dan geef ik Thomas een kus op zijn wang en ga naar school.

Op school aangekomen loop ik naar mijn kluis en doe alle boeken die ik niet nodig heb erin. Ik loop naar de aula en ga zitten. Dan komt Gerenzo aanlopen. 'Gerenzo!' zeg ik en ik ren naar hem toe. 'Hey Flora.' zegt hij en geeft me een knuffel. Samen lopen we naar het lokaal toe en we gaan zitten op onze eigen plekken. Dan komt de rest van de klas binnen. Dan komt Levy binnenlopen en hij gaat naast me zitten. Ik kijk hem verbaasd aan en zeg 'Huh? Jij woont in toch niet in Amsterdam?' 'Dat klopt. Ik ben verhuisd.' grinnikt hij. 'Jij ook al?' vraag ik verbaasd. 'Nee grapje, dit schijnt een betere school te zijn. Daarom kom ik hier nu.' legt hij uit. Ik knik en vraag 'Welke les is dit eigenlijk?' 'Wiskunde. Hoezo?' vraagt Levy. Ik zucht en mompel 'Ik haat wiskunde.' 'Ik help je wel.' zegt Levy. 'Echt? Dank je!' zeg ik blij en dan begint de les.

'Ik ben blij dat ik daar klaar mee ben.' zucht ik. Levy grinnikt en pakt zijn tas in. Wiskunde was een hel. Alles werd gevraagd aan mij en ik had geen idee wat ik moest doen (story of my life). Nu loop ik Levy naar zijn volgende les. Want ja, hij weet niet waar hij naartoe moet. Als Levy in de les zit ren ik naar mijn lokaal toe.

Ik kom net op tijd aan bij economie. Ik ga naast Eline zitten en zucht zacht. 'Waar kom jij vandaan?' fluistert ze. 'Ik moest een nieuwe jongen naar zijn lokaal brengen.' fluister ik snel. 'Mevrouw Brok! Je komt al laat binnen en dan ga je ook nog praten. Ga er maar uit!' schreeuwt mevrouw Kieft. Die vrouw heeft zo'n hekel aan me. Ik sta op en loop het lokaal uit.

'Goedemorgen mevrouw van Tunen!' zeg ik als ik het kantoor van de teamleider binnenloop. 'Hallo Flora! Economie zeker?' vraagt ze lachend. 'Hoe raadt u het toch.' zeg ik. 'Je hoeft niets te doen hoor. Wacht! Wel wat. Je moet de nieuwe leerling Levy Jansen rondleiden.' zegt ze. 'Yes! Doe ik. Na dit uur?' vraag ik. 'Ja! Succes!' zegt ze en ik mag weg.

Ik ga in de aula zitten. Na een tijdje alleen gezeten te hebben komt Bradley naast me zitten. 'Sinds wanneer wordt Bradley Braafhart eruit gestuurd?' vraag ik. 'Haha.' lacht hij sarcastisch. 'Vertel op!' zeg ik nieuwsgierig. 'Nou kijk, meneer Schelvis was iets aan het uitleggen wat zo saai was. Dat ik zelfs in slaap viel. Hij zag dat en ik werd eruit gestuurd.' zegt hij en ik begin keihard te lachen.

De bel gaat en ik ren naar het lokaal waar Levy zat toe. 'Levy! Ik mag je nu rondleiden meekomen jij!' zeg ik. Levy lacht en zegt 'Rustig aan Flora. Ademen en ... Laten we gaan.' Ik grinnik en begin de rondleiding.

Als ik alles heb laten zien is het vijfde uur net bezig. 'Wat heb je nu?' vraag ik. 'Volgens mij Spaans...' zegt Levy twijfelend. 'Ik ook. Dus dat zou best kunnen. Laat jij maar zien waar het is.' zeg ik. 'Je bent gemeen. Maar kom maar met me mee.' zegt Levy. Al snel vindt hij het lokaal. 'Je bent een topvent!' grinnik ik en dan gaan we naar binnen.

'Waar komen jullie zo laat vandaan ?' vraagt mevrouw Meulenberg. 'Levy is nieuw op school hier. Ik moest hem een rondleiding geven. We zullen niet nog een keer te laat komen.' zeg ik. 'Dan is het goed. Ga maar ergens zitten.' zegt ze en Levy en ik gaan achteraan zitten.

Als de schooldag voorbij is vraagt Levy 'Kom je mee naar Hoorn?' 'Ja hoor, maar het mag waarschijnlijk niet van Thom...' mompel ik. 'Gaan we eerst langs jouw huis en dan als het mag gaan we samen naar Hoorn toe. Deal?' vraagt hij. 'Tuurlijk!' zeg ik lachend en we gaan naar mijn huis toe.

Als ik thuis ben met Levy loop ik meteen naar Thom zijn kamer. Thom zeg ik. 'Wat is er dame?' vraagt hij lachend. 'Mag ik naar Hoorn met Levy nu?' vraag ik. 'Natuurlijk! Zit Levy nu bij je op school dan?' vraagt hij lachend. 'Heb jij dat geregeld?' vraag ik. 'Jup! Dan heb je nog iemand die je kent om je heen. Ga maar naar Hoorn toe en neem spullen voor morgen mee.' zegt Thomas. 'Doe ik!' zeg ik. Dan ren ik naar mijn kamer en pak wat spullen bij elkaar. Als dat klaar is ren ik even terug naar Thom en druk een kus op zijn wang en zeg 'Dank je. Tot morgen.' Dan ren ik weg naar beneden toe.

'Laten we gaan!' zeg ik tegen Levy en we beginnen met lopen naar Centraal.

Melding!!
Mijn proefwerkweek is bijna dus ik zal de komende tijd niet updaten. Daarna is het vakantie en kun je heel veel hoofdstukken verwachten! Bedankt voor alles people!

De Appelsap DateWhere stories live. Discover now