Capitolul​ III

96 6 3
                                    

Charlotte
Sunt trezita de o bătaie repetată și insistenta la ușa camerei mele. Mă ridic leneșă din pat, și mă îndrept spre ușă. Când o deschid era chiar mama mea. O poftesc înăuntru, iar aceasta caută după o rochie in dulap.

-Ce faci acolo mamă? Se oprește și vine spre mine furioasă. Mă dau în spate speriată.

-Daca nu erai tu și gura ta mare, nu ai fi ajuns in situația asta! Trebuie să te pregătești pentru seara aceasta! Vei merge la prinț și vei intra in iatacul lui fie că vrei fie că nu! Am rămas uimită și speriata.

-Ce vrei sa spui cu asta? Sa întâmplat ceva? Îmi face semn să mă așez și o ascult.

-Am sa îți povestesc totul! Am fost chemată de către prințul Charlie la el in odaie. Acolo am aflat ceva ce nu îmi credeau urechile! Când trecea pe lângă ușa camerei tale, a auzit că tu l-ai otrăvit pe tatăl tău!

-Ce?

-Lasă-ma sa termin! Când am mers in odaia lui, mi-a spus că fie te căsătorești cu el, fie o să spună totul întregi omeniri...

-Iar tu nu ai putut accepta asta și i-ai spus că mă voi căsători cu el! Mai pe scurt , ti-ai vândut propria fiica unui nemernic! Am doar o întrebare! De ce? De ce mamă? De ce îți este așa de frică despre ce crede lumea? Nu îți va fi mai frică atunci când o să știe toată lumea că ti-ai lăsat prețioasă ta fiică sa se căsătorească cu un nemernic? Nu vei---

-Taci! Sunt întreruptă de ea. Taci! Nu ai nici un drept să vorbești așa despre cineva pe care nu il cunoști! Mă ridic pentru a fi la același nivel cu ea.

-Ai mare dreptate mamă! Nu am dreptul sa vorbesc așa despre o persoana pe care nu o cunosc, dar, spune tu, am dreptul sa mă căsătoresc cu o persoana pe care nu o cunosc? Mă studiază din cap până în picioare.

-Enunci, vreau sa fie gata până deseară! Sa o faceți să strălucească de frumusețe! O vad cum pleacă din fata mea. Enuncii se îndreptau spre mine.

-Ia mâna de pe mine! Nu auzi? Lasă-mă! Ia mâna de pe mine!

Mă trântesc pe pat și încerc pe cât posibil sa nu plâng. Am vazut cum ,Madam Beaux a adus o rochie roșie și foarte ...mare! Cu siguranță nu o iau pe acesta! Au inceput sa îmi aranjeze parul. Am îmbrăcat rochia care avea un decolteu nu prea mare. La gat mi-au pus un șir de perle care erau atât de reci! M-au machiat puțin. Când mi-am văzut reflexia in oglinda, îmi venea să plâng la gândul că voi sta cu acel om în camera. Of....de ar fi Nihan aici! Sigur ar fi împiedicat toate astea!

Când au terminat, am ieșit pe ușă. Înaintăm cu picioarele tremurânde și cu o mulțime de oameni în spatele meu. Vreoiam sa mă opresc, dar privirile ucigătoare ale mamei erau tot ce mă făceau să mă mișc. Am ajuns în dreptul ușii. Inima îmi bătea așa de tare încât aveam impresia că vrea să îmi părăsească trupul! Mă holbam la ușă, parcă așteptând că cineva sa vina să oprească totul! Mă simțeam că o legumă. Fiecare parte din mine tremură....mi-am făcut curaj și le-am făcut semn enuncilor să deschidă ușa. Asta nu se va întâmpla niciodată! Cod știință mea a vorbit cu voce tare atunci când l-am văzut pe Charlie.

Uh! Cam plictisitor! Dar totuși....

LegământulHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin