Are you serious?

3.8K 76 2
                                    

Efter jeg havde siddet på bænken i 45 minutter, ringede min mor og spurgte hvornår jeg kom hjem. Og denne gang var de hjemme. Så jeg kom sikkert hjem i går. Men de to drenge der jagtede den lille pige, har sat sig fast bagerst i min hjerne. Den måde de lyste op på. Eller det var faktisk mest den ene af de lyshåret drenge. Og jeg er altså ret sikker på jeg har set dem et eller andet sted før.

Nu sidder jeg i en kedelig samfundsfags time, og tegner kruseduller af kedsomhed på mit hæfte.Jeg har ikke koncentration til, at høre efter hvad læren siger, for det er bare lort hun lukker ud. Hvis du ikke har lagt mærke til det, er jeg ikke særlig glad for at gå i skole.

jeg synes vores lærer forlanger alt for meget af os. Jeg har en otte siders stil for til i morgen. Tror i jeg har fået tid nok til at skrive den?

....NEJ!

det er det der er problemet, vi har kun fået 3 dage. Plus vi har mange andre lektier for. Hvor meget tid tror de lige vi har?

Jeg svare gerne på det.

I hver faldt ikke nok.

Klokken ringede og jeg skyndte mig over til Vera. Vera går i min parallelklasse, og er min bedste veninde siden 3.klasse. hedes klasse lokale lå ikke mindre end nede af vest gangen. Min klasse ligger på syd gangen. Vi nord-syd-øst- og vest gange, da vi er den næst største skole i Oslo.

0.-1.-2. Klasse ligger på nederste etage. 3.-4.-5. Klasse ligger på 2 etage. 6.-7.-8. Klasse ligger på 3 etage og øverst ligger 9.- og 10.klasse. så ikke nok med at jeg går på en forholdsvis stor skole.

Skal jeg hver morgen gå hele vejen op til øverste etage.

Jeg går i 9. S.

Det er ikke A B C D klasser her. Nej, det er N S Ø V klasser, fordi de skal passe med den gang vores klasse ligger på. Jeg har flere gange prøvet på at skifte klasse, ind til Veras klasse. Veras klasse er virkelig en god klasse. De har det bedste sammenhold, der er ikke nogen der bliver holdt udenfor eller nogen der ikke kan med hinanden.

Min klasse til gengæld. Ja, jeg ved ikke hvor jeg skal begynde. Alle de der... ja, man kan godt sige jeg er kommet i overklasse klassen. Det er alle de forkælet, og dem der højhæver sig selv for meget.

Nu tror i sikkert jeg er en forkælet møgunge. Det er jeg ikke. Ja, mine forældre tjener godt, og jeg får da meget i lommepenge. Men jeg har et job og tjener mine egne penge. Og har egentlig ikke brug for de penge jeg får af min mor og far.

Men de nægter at stoppe med, at give mig lommepenge. Så vi har lavet en bank konto. Til når jeg flytter hjemmefra.

Jeg går ned af nord gangen, hen til Veras klasse. Jeg går ind af døren og ser hende på hendes plads, stirre ned i hendes telefon.

Jeg tror ikke hun har lagt mærke til mig. Jeg går stille hen til hendes bord og sætter mig oven på det. Jeg stirre på hende, uden at sige noget. To minutter efter kigger hun op på mig med et irriteret blik. Hvad er der nu sket?

"Hvad så? Er det noget galt?" spørg jeg dumt. Det kan man i hvert fald se på hendes ansigts udtryk.

"Det er en lang historie"

"Jeg har hele 25 minutter, og så skal jeg til time igen. Fyr løs" jeg prøver at opmuntre hende, men kan lige så godt opgive.

"Vega har vundet koncertbilletter, hun vil gerne have Evelyn med. Men problemet er, at koncerten er på fredag. Altså i overmorgen. Både min mor og far er optaget på det tidspunkt, og det er dine også. Så min mor vil have, at vi skal tage der ind med dem." siger hun med et bedene blik.

Skal jeg tage min lillesøster og hendes bedste veninde, ind til en koncert med min bedste veninde. Fedt nok.

"Ej, det skal nok blive godt." Vera kigger underligt på mig, som om jeg er gået fra forstanden.

"Følger du slet ikke med i din lillesøsters liv eller hvad?" Av. Prøv at få mig til at føle mig lidt mere dum.

"Nej, det er så uinteressant. Det eneste hun snakker om er nogen et eller andet, som hende og Vega har et gigantisk crush på"

"Hvad for noget musik hører Evelyn hele tiden?"Omg. Vera hvorfor alle de her gætte lege?

"Øhhhm, hun hører hele tiden denne her sang, hvor de hele tiden synger girls. Hvorfor?"

Hun ser opgivende på mig.

Da det pludselig slog mig. NEJ... Det mener hun bare ikke. Jeg kan ikke bruge min fredag aften på dem. Are you serious?

"Nej nej nej. Det kan du ikke mene. Er du sikker? Skal min fredag aften seriøst gå til spilde, bare fordi de skal til en åndsvag koncert. Jeg tror jeg skal dø" Hun nikker, og ser undskyldende på mig.

---------------------
Spotify playliste: Flying like birds

Flying like birdsWhere stories live. Discover now