Det er noget min mormor siger

2.2K 64 2
                                    

Det er tideligt lørdag morgen. Kulden udefra rammer hurtigt min hud, da jeg trækker dynen af min dovne krop. Vi er halvvejs inde i december, og i dag skal jeg med Vera ud og købe julegaver. Jeg kan jo ikke købe dem sammen med min familie, og vores andre venner har været i god tid. Men jeg ville også helst gøre det med Vera.

Jeg går ud på badeværelset med min højtaler og morgenkåbe, finder en god playliste, tænder for bruseren og tager mit nattøj af.
Det varme vand drypper brændende med af min krop, der er ikke noget bedre end et dejligt, varmt, langt bad. Som jeg kun kan tage om lørdagen eller søndagen.

Klaverspil begynder at spille fra højtaleren, jeg kan hurtigt høre at det er en af de mest romantiske sang,  der er skrevet til dags dato.

Can't help falling in love

Jeg begynder stille at nynne med, og det udvikler sig hurtigt til min lille egen private X-Factor audition.
Da sangen var færdig slukkede jeg bruseren, trak badeforhænget fra og tog håndklædet rundt om min nøgne krop.

Ingen fra min familie var stået op, ikke engang Evelyn. Se det undre mig.
Med morgenkåben rundt om mig og alt mit shit i hænderne, skyndte jeg mig hurtigt ind for at finde noget tøj. (Outfit øverst, pigen er ikke hovedpersonen)

Efter en halv time var jeg klar og på vej ud af døren. Planen var at vi skulle mødes inde i byen, inde på Karl Johanes gate, hvor vi skulle bruge alle vores penge på. Jeg skyndte mig hen til det nærmeste busstoppested, det tager ti minutter med bus og når jeg kan rejse gratis, kan jeg ligeså godt holde på varmen ved at tage bussen.

Knap tre til fire timer efter havde jeg købt gaver til både mor, far og Evelyn, men Baldor han er så svær at finde gaver til. Drengen har jo alt. ALT.

Fordi vi begge enten havde købt det vi skulle, eller var løbet tør for idéer, havde vi sat os ind på den nærmeste café.
Vera havde bestilt en thai latte, og jeg havde bestilt en kanel æble te med mælk. Vi satte os ved det tomandsbord der var, ved det store vindue ud til gaden. Jeg kiggede ud på gaden og så alle de fortravlede mennesker, der havde travlt med at købe julegaver ind. Julen var en stressede tid for de fleste, men hvis man bare husker det hyggelige ved julen går det vel nok væk. Det er noget min mormor siger.

Vi havde siddet på caféen i noget tid, og vores varme drikke vare, var kommet og drukket. De smagte begge så godt, at vi måtte have en til.
"Kan du huske den gang i 6. Klasse hvor du havde det sygeste crush på ham der Felix?" Sagde Vera og slog let i bordet, så det sagde smæk. Jeg kiggede på hende med store øjne. Felix var en dreng der engang gik på vores årgang, han havde rødt gryde hår, grønne øjne, en masse fregner og briller. Og da vi gik i 6. Klasse havde jeg det her gigantiske crush på ham.

"Oh please, ik mind mig om det. Eller bare generelt 6. Klasse." Hun begyndte let at grine, hendes grin blev tilsidst ret voldsomt, så voldsomt at jeg selv begyndte. Men stoppet brat da en bestemt person, eller retter sagt personer trådte ind på caféen.

--------------------
Spotify playliste: Flying like birds

Flying like birdsWhere stories live. Discover now