🌷4🌷

71 25 7
                                    

          Kamer'den bugün...

     Kafamı kaldırdığımda kendi güzelliğini her açıyla gösteren güneşe içimden küçük bir selam verdim.Etrafıma baktığımda herkes gitmek için hazır gibiydi.Doğan buraya fanilerin geleceğini ve araştırma yapacaklarını söylemişti.Varlığımızı korumak için mecburen gitmeliydik.Her yıl 1 kere göç oluyordu ama göç zamanımızın aylarca  önündeydik,kızgındım ama mecburen fanilere gözükmemek için bu göçü öne almıştık.Kurtların reisi olduğum için onları güvenli bir şekilde diğer ovaya götürmek benim görevimdi.

''Herkes hazır Kamer.Faniler gelmiş olmalılar'' derin bir nefes alıp sözünü tamamladı.''Kokuları buraya kadar geliyor.''

      Arkama döndüğümde Lavin'in dediğini başımla onayladım.Ardından tüm kurtların burada olduğundan emin olmaya çalıştım.Bize dair iz bırakmamaya özen göstermiştik.Biz burada oldukça ormanda pek hayvan olmuyordu.Biz burayı korurken onlar kendi doğal yaşamlarını kaybettikleri için sadece biz gittiğimizde hayvanlar buraya gelip kaldığımız yerlere göz kulak olurdu.Onlarında yakın bir süre sonra ormanda olacağına emindim.

    Melekler de geldiğinde onların reisi Leliel'ı gözlerim aradı.Onunla iyi anlaşamasak da ikimiz  de buradaki tüm canlılardan sorumluyduk ve en ufak hatamız hayatlarını tehlikeye atmaya yeterdi bile.Ama o hala ortalıkta yoktu.

''Artık yola çıkabiliriz.''

''Leliel nerede ?''

''O bizi arazide karşılayacak.''

  Başımla onayladıktan sonra yola koyulduk.Melekler koruma amaçlı havadan bizi izleyeceklerdi.Onların rahat uçmaları için açık bir alana ilerliyorduk.

    Neredeyse 10 dakikadır yürüyorduk ve boş araziyi görünce daha fazla yol yürümeyeceğimizi anladım.Ama bir anda durdum ve arkama baktım.İçimdeki his 'geride bir kurt kaldı' diyordu.

''Durun!''

    Yüksek sesim onların durmasına neden olmuştu.Gözlerimle tüm kurtları süzdüm.Görünüşte geride kalan yok gibiydi.

''Bir sorun mu var Kamer ?''

''Aramızdan biri eksik olmalı.''

   Lavin herkese tek tek göz gezdirdi.Herkes de birbirine göz gezdiriyordu.

''Bir sorun mu var savaşçı.''

   Bu Leliel olmalıydı,bana hep bu kelimeyle seslenirdi.O benim aksime daha rahat davransa da çok dikkat gerektirecek işleri her zaman başarıyla sonlandırırdı. Leliel konuşmama izin vermeden gözlerini kapattı.Bir süre sonra gözlerini açtı ve meleklere baktı.

''Bir melek geride kalmış olmalı.''

  Sözcükler dudaklarından dökülürken yürümeye başlamıştı bile.

''Bir kurt da buna dahil.''

    Leliel arkasına döndü, çatmış olduğu kaşlarını ve keskin bakışlarını hem meleklerin arasında hem de kurtların arasında gezdirdi.Geride hissettiğim canlı bizden biriydi ve sanırım buranın biraz uzağındaydı.Bu his benim ailemin yanı sıra Leliel'ın ailesinden de ona bir hediyeydi.Bu soydan soya aktarılan his tanımı sadece aile reislerinin soyuna aktarılabiliyordu.Demek ki hem bir kurt hemde bir melek eksikti.

    Leliel, Talia ile meleklerin hangisi geride kalmış diye kontrol ediyordu.Onu beklemeliydik ama hızlı olmazsa faniler bizi burada görebilirdi ve sonu iyi bitmezdi.

''Herkes burada Kamer.Kimse eksik değil.''

    Hislerim hiç bir zaman yanlış bir uyarı vermezdi.Başka bir kabilenin kurdu girmiş olsa bundan haberim olurdu.Bu iş garipleşmişti ama ben geriye dönmekte karalıydım.

KURTULUŞUM OLWhere stories live. Discover now