H4.

473 23 18
                                    




Een paar dagen later zag ik Jessica en Alex samen, hand in hand. Het was geen probleem Jess. Echt niet. Je bent het meisje waar jongens gek op zijn en niet over roddelen. Je bent het meisje die cheerleader wordt.

"Volgens de traditie van de school verwelkom ik de aanvoerder die dit jaar de prijs heeft gewonnen, en hij zal het team aan jullie voorstellen." Klinkt er door de holle gymzaal, de school. De directeur is aan het woord. "De winnaar van dit seizoen is mede-aanvoerder van het voetbalteam en het honkbalteam en hij is 'een inspiratie' voor z'n team en een vriend van ons allemaal een stoere kloot en een geweldige leider. Ik vind het een eer om deze prijs uit te reiken aan onze nieuwe aanvoerder.. Bryce Walker." Een luid gejuich joelt door de zaal. En terwijl de mascotte weer vrolijk begint te dansen en Bryce een high five geeft, loopt hij naar de directeur om de microfoon en zijn prijs over te nemen. "Heel erg bedankt. Het is een eer en ik ben trots dat ik hier een atleet ben. hup, tigers!" is speeds van de nieuwe aanvoerder. Na zijn woorden gaat het gejuich weer verder. Vervolgens maakt hij de opstelling bekend voor het komende jaar. Aan elke speler is een cheerleader gekoppeld. Maar wanneer de naam "Justin Foley" wordt uitgesproken en Jessica als bij behorende cheerleader op komt valt de zaal stil. Want Justin lijkt niet aanwezig te zijn. En zo staat Jessica alleen midden in de zaal. Met een teleurstellende blik kijkt ze om zich heen. Maar veel tijd is er niet. Dus de opstelling gaat door.

Terwijl het feestje doorgaat is Jessica uit de zaal gevlucht. Clay achtervolgt haar. Ze lijkt hier niet al te blij mee te zijn en keert zich tegen Clay wanneer hij een gesprek probeert te voeren. "Weet Mr. Porter van de tapes?" vraagt hij. "Ik zeg het nog een keer: hou je mond dicht." Jessica slaat een arrogant toontje aan om het Clay duidelijk te maken. Wanneer ze van de situatie wilt vluchten probeert hij haar nog vast te pakken maar ze trekt zich los en loopt verder.

Als Jessica ergens mee zit, laat ze dat weten. Ze wilde met me praten. En ik wist waarover ze wilde praten. De lijst van Alex.

" Hee Clay wil een lift?" Marcus en Zach zitten in de auto. Vol verbazing en zonder enig begrip kijkt Clay ze aan. Hij weet niet waar dit vandaan komt en wat hij zal moeten antwoorden. Hij weet wel dat er iets niet klopt. Op dat moment komt Tony aangereden. Hij bekijkt de jongens in grijze cabrio en werkt vervolgens een blik op Clay. "Hoi, Clay. Alles goed?" "Ja" "Je hoort hem jongens, het is al goed." Zach en Marcus geven op, en rijden weg na een laatste wenk aan Clay te hebben gegeven.

Dit is nu precies hoe het zit op school. Jongens praten, meisjes luisteren en alles wordt verpest. Zo zat het tenminste bij ons. Of niet soms, Jess? Je dacht serieus dat ik iets met Alex had? Je haalde een lijst uit je zak, een die ik nog nooit eerder had gezien, en legde hem met een klap op het tafeltje waar we aan zaten. Het was een hot or not lijst, waarop ik hot was en zij de not.

Het moest mijn schuld zijn, dus het was mijn schuld

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

Het moest mijn schuld zijn, dus het was mijn schuld. Je vertelde me dingen die ik nog niet wist. Ik probeerde je te begrijpen. Maar je bleef volhouden dat het mijn schuld was, gaf me een face clap. Vriendschap. Het is ingewikkeld.

Clay staat voor monet's en ziet dat Jesscia er is. Hij loopt zonder twijfel naar binnen en probeert wederom een gesprek met Jessica aan te knopen. "Ik snap het niet, jullie waren toch vriendinnen?" vraagt hij wanneer hij plaats heeft genomen op de stoel tegenover Jessica. "We waren geen vriendinnen! Vriendinnen vertellen elkaar de waarheid. Ze verraden elkaar niet. Hannah gebruikt mensen en liegt. Geloof niets van wat ze zegt. Wat ze zegt op de bandjes over ons en Monet's. Zij kwam niet meer opdagen. Niet ik. Zij heeft onze vriendschap beëindigd en dat wist ze. Ze is een leugenaar. Was een leugenaar.." "Waarom zou ze liegen?" "Waarom denk je?" "Ik weet het niet. Ik snap er niks van. Ik weet dat mensen praten. Relaties beginnen. Ze eindigen. Ik dacht altijd: wat maakt al dat gedoe op school uit? Maar het maakt wel uit. Maar weet je. We zijn hier maar vier jaar." "Als we zolang leven." En Jessica vertrekt.

Tony komt aangelopen, en neemt plaats aan het tafeltje. "Clay.. je bent de langzaamste. Waarom duurt het zo lang?" "Het is moeilijk." "Natuurlijk! Het zijn tapes, van een dood meisje."

Er wordt op de deur van het tuinhuisje van Bryce geklopt. "Jij mag open doen." zegt Zach tegen Justin. Na het vele geklop open Justin chagrijnig de deur. Het is Jesscia. Totaal over de rooie. "Je bent zo'n klootzak." schreeuwt ze tegen hem. Ze zet een stap vooruit en geeft hem stomp. "Hoe kon je me dit aandoen? Wat heb je tegen hem gezegd?" Justin is even de weg kwijt. "Tegen wie heb ik wat moeten zeggen?" "Mr. Porter. Wat heb je gisteren gezegd? En waarom ben je niet op school?" "Ik had een rustdag nodig." "De dag nadat je met Porter praatte, heb je een rustdag nodig? Je verzwijgt iets!" "Wat zou dat moeten zijn?" Er valt een stilte. Jessica lijkt eindelijk te kalmeren. "Clay heeft de tapes." "Ik weet het. Maak je maar geen zorgen." "Hij is niet zoals wij. Misschien laat hij iets los." "Dat doet hij niet. Daar zorgen wij wel voor." "Je beurs staat op het spel." "We lossen het wel op, oke? Doe gewoon kalm Jess." "Hoe ver is hij eigenlijk?""Hij is er nog niet, als je dat bedoelt." "Justin? Als Hannah wel loog, waarom ben je dan hier?"

Het is nooit makkelijk een vriend te verliezen vooral als je niet zeker weet waarom je hem of haar bent kwijtgeraakt. Zoals ik al zei, het is ingewikkeld.

Wanneer Clay op weg naar huis fietst, merkt hij Tony op die op een gekke manier ineens van richting veranderd met zijn auto. Clay besluit hem te volgen. Tony stopt bij het huis van Hannah en loopt naar binnen. Wat doet hij daar?

𝟷𝟹 𝚁𝙴𝙰𝚂𝙾𝙽𝚂 𝚆𝙷𝚈  (𝙉𝙇)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu