H6.

377 16 3
                                    

Clay is eerder bij monet's dan Alex. Wanneer het belletje van de deur rinkelt draait hij zich met een ruk om. Daar staat Alex. Ze maken kort oogcontact.

Wanneer ze samen zitten besluit Clay er maar meteen over te beginnen. "Heb je het gedaan? Heb je Hannah en Jessica op die lijst gezet?" "Wist je dat niet?" Je hebt het gezien." "Ja, maar ik heb het handschrift niet bestudeerd. Ik vond niet dat het zoveel voorstelde. Had ze gelijk? Komt alles wat er is gebeurd door jou en die lijst?" Waarom? Denk je dat het is begonnen op de avond van Jessica's feestje?" Wat heeft ze gezegd over Jessica's feestje?" Clay kijkt Alex met grote verschrikte ogen aan. "Noemt ze mijn naam?" Volgt hij er snel achter aan. "Waar ben jij met de tapes?" Alex kijkt hem verward aan. "Ik ben bijna bij de jouwe." "Jezusmina, Clay. Ik heb ze de eerste keer in een avond beluisterd." "Heb je ze meermaals beluisterd?" "Twee keer. Ik dacht dat ik het misschien allemaal had gedroomd. Heb je jouw bandje nog niet gehoord?" "Nee, ik kan alleen maar stukjes luisteren, anders word ik gek. Dan voel ik een paniekaanval opkomen." "Wil je de jouwe niet heel graag horen?" "Ik ben bang." "En terecht." "Maar even serieus Alex, het was maar een lijst. Iets stoms van school." "Die klotenlijst. Had ik er maar nooit wat opgezet." "Waarom deed je het dan?" "Geen idee. Bryce begon ermee. Alle jongens werkten eraan tijden de lunch." "Waarom ben je eigenlijk met ze bevriend Alex?" "Ik ben niet bevriend met Bryce! Maar de anderen, ik trok wat met ze op en ze vonden het wel lachen. Mijn vader was blij dat ik bevriend was met jongens. En school was een stuk leuker toen Justin Foley me aardig vond." "Oke, dat was toen. Waarom ben je nu vrienden?" "Als ik niet met ze optrek, weten ze dat er wat aan de hand is. Ik mag niet eens met je praten." Serieus?"Ja." "Clay is totaal in de war door alles wat Alex vertelde. "Je zou er niet eens op moeten staan. Je bedoelde het als compliment." Probeert hij Alex te verdedigen. Alex schud zijn hoofd. "Ik was boos op Jessica omdat ze geen seks met wou, dus wou haar boos hebben." "Zo ben je niet?" Dat zou je denken. Maar toch is het zo. De jongens dachten dat we het deden en ik wilde het ook. Ik hield van haar, weet je? Jessica werd ook boos, alleen niet op mij. Maar op Hannah. Iedereen dacht dat Hannah met me naar bed ging en ik pakte haar beste vriendin af. En wie weet? Wat als  ze een vriendin had gehad.. We hebben Hannah Baker vermoord."

Het belletje van de deur rinkelt weer. Tony komt binnen, met wel een wat vaag gezelschap, namelijk de moeder van Hannah. Clay kijkt Alex verbaasd aan. "Ik zei toch dat hij je vriend niet is?"probeert Alex nog eens goed aan te geven, en hij verlaat vervolgens Monet's.

Wil je bewijs Alex? Wil je storm en donder? Ga allemaal naar E-3 op jullie kaart. Slijterij The Blue Spot waar de vlinder de orkaan tegenkwam. De slijterij bevond zich dicht bij mijn eerste huis. Ik ging erheen als ik enorm veel behoefte had aan chocolade wat zowat elke dag van de week was. Op een van die dagen kwam ik Bryce tegen. Hij stond erop mijn chocolade te betalen. Maar net voordat hij de shop verliet kneep hij nog even snel in mijn kont. Hij wou weten of die lijst klopte, was zijn antwoord toen ik er naar vroeg. Het lijkt iets onschuldigs. Totdat de orkaan losbarst. Want Alex, toen je mijn naam op die lijst zette, zette je daarmee een spotlicht op niet alleen mijn kont. De jacht op Hannah Baker werd erdoor geopend.

Clay bezoekt de shop. Loopt er een rondje en loopt Bryce tegen het lijf, die hem uitdraagt een alcoholisch drankje als minder jarige te halen. "Gewoon op je teentjes staan." Zegt hij met een grijns. Dat de poging van Clay mislukt is zo gek nog niet. Bryce betaald. Maar zodra Clay ook maar een stap buiten zet staat daar Bryce weer dit maal  met zijn vriendengroep. Ze omcirkelen Clay als een soort clan. Hij kan geen kant op. "Bryce die je bier betaald betekend voorwaarden!" wordt er geroepen." "Het record van leegdrinken staat op 18 seconden." Roept weer een ander. "Om het helemaal leeg te drinken?" vraagt Clay verbaasd. De jongens lachen trots. "Je kunt op twee manieren hier weg komen Jensen: dronken of verslagen." Wijst Justin hem even goed op. Als Clay een blik naar achter werkt ziet hij Tony staan. Dan gaat de knop om, en gaat Clay de uitdaging aan. In een snel vaart drinkt hij de liter fles bier op. Vervolgens waant hij zich een weg naar Tony. "Ey bedankt voor je hulp Tony!" "Je leekt het naar je zin te hebben Clay." "Waarom volg je mij?" "Deed ik niet. Ik zag je met Alex. Ik dacht dat je bij zijn tape was." "Waarom was je met de moeder van Hannah?" "Als je me niet vertrouwt, kan ik je niet helpen Clay." Tony stapt boos zijn auto in en start de motor. "Wat the fuck is dit Tony?!" schreeuwt Clay hem nog na waar de auto weg rijd.

Het vlinder effect. Het begon met Justin, toen ging het naar jou, Alex. En de rest. Misschien begint er nu een nieuw vlindereffect. Wie weet. Alles heeft een effect op elkaar.

Sst! Voor deze volgende tape moet je hel stil zijn. Want je gaat iets heel erg fouts doen. Wees voorzichtig. En zorg dat je niet gepakt wordt..

𝟷𝟹 𝚁𝙴𝙰𝚂𝙾𝙽𝚂 𝚆𝙷𝚈  (𝙉𝙇)Where stories live. Discover now