113.

428 34 3
                                    

"Wie zijn dat nou weer?" Vraagt Mo. Ze komt naast me staan. Ik sta tegen het hek van het sportveld en kijk naar de mensen enkele meters voor ons. Een man of dertig in allemaal trainingspakken met legerprint staan op het veld. Voornamelijk mannen maar ook een paar vrouwen. Ze zitten en staan verspreid in groepen. Aan de linkerkant van het veld staat Jeff met een paar mannen in nette pakjes, ook in het donker groen. Een blonde jongen komt naar ons toe. "Ik wist niet dat we in uniform moesten komen?" Zegt Christian terwijl hij rondkijkt.
"Blijkbaar?" Antwoord Mo twijfelend.
Ik schuif met mijn voeten en ga rechtop staan. "Waar blijft de rest?"
"Komt eraan." Direct nadat hij dat zegt komt Cas aangelopen met Jem erachteraan gestrompeld. Wat hij hier doet is nog de vraag, zijn been zit nog in het gips.
"Wie zijn dat? Vraagt nu ook Cas.
Ik haal mijn schouders op. Jeff draait zich om en komt naar ons toe gelopen. Twee mannen in pak lopen achter hem aan. "Fijn dat jullie op tijd zijn" begint Jeff.
"Wie zijn dat?" Vraagt Mo meteen, ze doelt op de twee mannen.
"Dit zijn sergeant Schmidt en sergeant Foxx. Ze zijn van de US Army."
"Aangenaam kennis te maken" knikt de linker, sergeant Schmidt. Hij heeft een pet op, waaronder kort blond haar te zien is. Hij heeft een beetje een ingevallen gezicht en blauwe ogen. Ook sergeant Foxx knikt. Hij heeft een breed kaal hoofd, zonder pet. Groene ogen kijken ons vriendelijk aan.
"Jeff, wat doet het leger hier?" Vraagt Jem.
"Wij gaan met onze troepen met jullie mee naar New York. Heeft deze heer jullie niet verteld wat het nieuwe plan is?" Vraagt Foxx.
"Dat wilde ik zeg maar net gaan doen" zegt Jeff een beetje ongemakkelijk.
"Het nieuwe plan?" Vraag ik.
"We gaan ze vermoorden" zegt iemand van achter de drie mannen. Tyler komt langs hen heen gelopen en sluit zich aan bij de groep, gevolgd door Levi.
"De zombies?" Vraagt Cas twijfelend.
"Nee, de bomen..." zegt Tyler sarcastisch. "Natuurlijk de zombies!"
"Allemaal?" Vraag ik aan Jeff. Hij knikt. "Waarom hebben we dan die ene in de kelder zitten?"
"Om onderzoek te doen. We moeten achterhalen waar het is begonnen. We gaan de stad zo veel mogelijk vrij maken van de zombies. Er is geen andere manier."
"Maar...?"
"Geen gemaar, Cara. Het zijn moordende wezen. We gaan ze allemaal uitroeien, en we beginnen hier in New York. De stad is onbewoond, vandaar dat we van alles kunnen testen. Als het werkt gaan we verder naar het zuiden" legt Jeff uit.
"Komen er bommen aan te pas?" Vraagt Christian.
"Nee, dat zal te veel schaden aanrichten. We proberen de stad zo bewoonbaar mogelijk te krijgen" antwoord sergeant Schmidt.
"En wat gaan we nu doen?" Vraagt Mo.
"Nu gaan we trainen. Jullie trainen met de mannen en vrouwen van het leger mee. We gaan zowel oefenen met schieten als in fysiek vechten."
"Waarom zijn wij de enige die mee moeten trainen?" Vraagt Cas.
"Omdat de andere groepen niet mee gaan. Zij zijn te oud of hebben niet genoeg ervaring. Jullie hebben al dagen en nachten overleefd en zijn het fitst. Op Jem na, natuurlijk." Jem knikt en kijkt naar zijn been. "Jem, als je wilt kun je naar binnen gaan, of je gaat me assisteren."
"Ik blijf wel" biedt Jem aan.
"Kom, we gaan naar de rest van de mensen toe en dan gaan we beginnen" zegt Jeff. De twee sergeanten zijn al naar de groep toe gelopen. "Ik wil dat jullie je gedragen. Deze jongens en meiden zijn getraind en weten het waarschijnlijk beter dan jullie zessen. Tyler, ook jij houdt je gedeisd" waarschuwt Jeff.
"Ja, baas" zegt Tyler met een hand tegen zijn hoofd. Jeff rolt met z'n ogen en loopt voorop.

Een vreemde man, ook in uniform staat voor de groep soldaten. We sluiten ons aan en luisteren naar de man. "We beginnen met drie rondes om het veld. Eén keer fluiten is vijf push-ups, twee keer fluiten is 8 sit-ups, drie keer fluiten is 5 jumping jacks en vier keer fluiten is omkeren. Houd voldoende afstand tussen elkaar en als je langzamer wil ga dan aan de binnenkant lopen. Begrepen?"
Eigenlijk niemand reageert. De man fluit en iedereen begint te rennen. Ons groepje sluit achteraan aan.

Zombae || #netties2017Where stories live. Discover now