Hoofdstuk 5: Ik ga deze eetwedstrijd niet verliezen

8 1 0
                                    

"Ik durf te wedden dat ik deze Big Mac sneller op heb dat jij,"daagt Zayn me uit, terwijl hij de warme burger in zijn handen houdt. Daagde hij me nu serieus uit? Wilde hij soms graag verliezen? Maar hij dacht natuurlijk dat ik Perrie was. Nou, in dat geval komt hij dadelijk nog voor verrassingen te staan.

Ik kijk naar de burger in mijn handen. Kan ik het wagen om zijn uitdaging aan te gaan. Ik weet dat Perrie niet zomaar een uitdaging aan zou met risico op verliezen, zonder er helemaal voor te gaan. "The game is on, pretty boy,"grijns ik. Oh, ik ga dit zo van hem winnen. Hij weet niet wat hem overkomt.

"Klaar voor de start,"zegt Zayn. "Ik ga winnen... En..." Zayn knipoogt naar me en ik knipoog terug. "Af!" Als het woord zijn mond verlaat, neem ik een grote hap uit de burger. De hamburger was nog steeds warm en ik voel meteen dat ik mijn tong verbrand heb, maar ik zou me niet laten verslaan door Zayn in een eetwedstrijd. Ik win nooit, met welke wedstrijd dan ooit, behalve als het een eetwedstrijd is. Dan win ik altijd. Altijd. Ik kauw zo snel als ik kan en neem dan nog een hap. Zayn leunt wat achterover, houdt zijn burger opzij en neemt een slok van zijn cola, waarmee ik wat extra voorsprong krijg.

Wat een rot actie van hem. Alsof hij me wilde laten winnen.

Nog geen minuut later neem ik de laatste hap van mijn burger en drink in een keer al mijn cola. Ik laat een boer en begin te lachen. Zayn staart me vol verbazing aan. 'Dat was zo..." Hij gaat zeggen dat het smerig is. Oh mijn God. Dit verklaart wel waarom ik nog nooit een vriendje heb gehad. Ik ben zo walgelijk. En ik weet zeker dat ik nu de hele ruil verpest heb. Hij moet nu toch wel weten wat er aan de hand is. Hij weet het. "Kicken!"roept Zayn.

"Huh?"

"Ik meen het! Ik wist niet dat je dat in je had!' Zijn ogen zijn groot van enthousiasme -wat er heel grappig uitziet- en een enorme grijns siert zijn gezicht.

"Een vrouw moet ook eten,"zeg ik schouderophalend. "Ik had gewoon heel veel honger."

"Dat geloof ik best,"lacht Zayn. "Ik heb je nog nooit zo snel en zo veel zien eten. Beter gezegd, ik heb nog nooit een meisje überhaupt zo snel zien eten. Gefeliciteerd, Perrie, ik denk dat je een nieuw wereldrecord gezet hebt. Misschien zou je eens een wedstrijd moeten houden met Niall."

"Ha, ik zou het vast van hem winnen,"zeg ik zelfverzekerd.

Dan voel ik dat ik een droge mond heb en wil een slok nemen van mijn cola, maar dan besef ik me dat ik net in één keer mijn hele beker leeggedronken heb. "Shit,"vloek ik zachtjes. Nooit geweten dat je zo'n dorst zou krijgen van het verorberen van een Big Mac in nog geen minuut tijd.

"Hier, neem maar wat van mij,"zegt Zayn en hij schuift zijn beker over de tafel in mijn richting. Perrie mag zichzelf zo gelukkig prijzen. Zelfs al zijn ze geen echt stel, ze faket haar relatie wel met een ontzettend lieve jongen. Wie uiteindelijk haar hart aan hem zou verliezen zal zo'n gelukkig meisje zijn, of het nu Perrie is of een ander meisje wat hij nu nog niet kent.

Ik neem de beker van hem aan. "Dank je wel,"glimlach ik en ik neem een slok van het drankje. Ik laat een zucht horen als de koele vloeistof door mijn keel naar mijn maag glijdt. Dat voelt goed.

"Heb je nog honger, want ik kan deze frietjes niet alleen op,"zegt Zayn, terwijl hij naar de frietjes voor hem op het dienblad knikt. Minstens de helft van de frietjes in het bakje waren nog over. Had hij dan echt geen honger? Of wilde hij gewoon dat ik me nog dikker zou voelen? Hoe het ook mag zijn...

"Ik heb misschien nog wel wat plek voor een paar frietjes,"grinnik ik.

Ja, ik heb nog steeds honger.

Dus ik nam wat van zijn frietjes en al gauw is er nog maar één over. Zayn keek naar het frietje en dan terug naar mij. Ik kopieer zijn beweging. Dit is groot probleem. Ja, een probleem genaamd "het laatste frietje", maar misschien was het ook wel dat we elkaar uit zaten te dagen wie het laatste frietje zou pakken. Waarom? Geen idee. Misschien omdat we allebei een beetje vreemd zijn en misschien wel een beetje slaapdronken omdat het al zo laat op de avond is. Maar de echte vraag is:

I'm Not Her (Nederlandse vertaling)Where stories live. Discover now