13.Bölüm

5.8K 230 21
                                    

 Multimedya Efe :)

  İlk kez alarm çalmadan uyandı.Ve ilk kez güne gülücükler saçarak başladı.Bugün günlerden Çarşambaydı ve son derste klüpler olacaktı.Gündüzleri duş almak pek adeti değildi fakat saçını yapacağı için bugün duş alacaktı.Hızla duşa girdi ve kısa bir duş aldı böylece yarı açık gözleri de tamamıyla açılmıştı.Ardından formasını giydi.Forma zorunluluğu olduğu için kıyafetine pek önem veremeyecekti ama ceketi ve ayakkabısı ile uyum yakalayabilirdi en azından.Saçları şaşırtıcı derecede düzdü ve bu onun için artıydı fakat farklı olmak istiyordu bu yüzden maşa yapacaktı saçına.Yaklaşık kırk beş dakikasını alacaktı bu iş ama boşu boşuna sabahın beşinde kalkmamıştı ya.Saçlarını bir güzel maşa yaptı ardından dalgaları açtırdı ve hem hoş hem de doğal bir görüntü elde etti.Dudak balmı sürdü ve aynada kendisini süzdü eteğini düzeltip kitaplarını eline alıp odadan çıktı.Düzgün bir kahvaltı yaptı ki buda onun için sayılı olan şeylerdendi.Kapının önüne geldiğinde gözü çaprazındaki eve takıldı.Görkem kapıdaydı ve arkası dönüktü.Merve onunla karşılaşmayı istemiyordu çünkü ne yapması gerektiği hakkında pek bir fikri yoktu.Selam verip vermemesi gerektiğini bile bilmiyordu.Bu yüzden diğer sokaktan gitmeye karar verdi.Ezgi’ye mesaj attı.

‘Hey Merve !’

Merve arkasını dönüp sınıf arkadaşına baktı.Bir süre ismini aklına getirmesi zor olmuştu fakat sonrasında hatırlamıştı.

‘Günaydın.’

‘Günaydın.’

‘Sen buradan gider miydin?’

‘Eee şey …’

Ne diyebilir di ki platoniğimi görmemek için yol değiştridim mi?Sanmıyorum.

‘Neyse canım bende yalnız gitmekten sıkılmıştım zaten.’

 Ceyda çok içten bir kızdı.Bazılarını rahatsız etse de bu yakın davranmaları Merve’nin hoşuna gidiyordu çünkü o hiçbir zaman içten ve sıcak kanlı olamamamıştı.Belki de zor kız diye adlandırmalarının sebebi buydu.

‘Esin’in gidişi buna etken değil mi?’

Ceyda kafasını aşağı yukarı sallayıp onayladı onu.

‘Çok yakındınız.’

‘Evet kendimi fazlasıyla yalnız hissediyorum.’

‘Ah biz varız.’

 İçten bir gülümsemeyle baktı Ceyda’ya.Ceyda’nın da sevindiği kesindi.Gülümsedi ama bu içten bir gülümsemeydi herkese attığı gülücükler haricinde.Sonra aklına bir şey gelmiş gibi yüzündeki gülümseme soldu.

‘İyi de Asya beni hiç sevmez ki.’

 Asya ismi Merve’nin de gülümsemesini soldurmuştu ardından kendisini toparladı kendisinin bir suçu yoktu bu yüzden üzülmemeliydi.Olması gereken buydu.

‘Asya zaten arasına mesafe koydu bizimle ya da dur mesafeyi geç  Asya bizi sattı.’

‘Sizin arkadaşlığınız çok güçlüydü.’

Buruk bir şekilde gülümsedi Merve.Ardından omuz silkti.

‘Yalnızca öyle görünüyordu.’

‘Sıkma canını ya.’

‘Yo sıkmıyorum alışkınım zaten.’

 Gerçektende hep böyle olmuştu.Kime değer verdiyse arkasında enkazlar bırakarak gitmişti.Yalnızca Ezgi’si kalmıştı geriye.Ama en büyük hatasını biliyordu bir arkadaşı varken bir başkasıyla yakın arkadaşlıklar kurmuyordu sattı diye düşünülmesin diye işte Ceyda’yı aralarına almayı istemesinin en büyük sebebi de buydu.

‘Ezgi ister mi ki?’

Dedi dudağını dişlerken . Merve gülümsedi.

‘Ezgi kanatsız melektir tabi ki de kabul eder.’

‘Beni bırakmazsanız ben sizi hiç bırakmam.’

Bu kız yalnızca sıcak kanlı değildi aynı zaman da çokta iyi idi.Okula adım attıklarında eteği kıçında Asya’yı görüp gözlerini devirdi.İki günde ‘bayan sürtüklerden’ olmuştu.Ezgi’yi görüp boynuna atladı.

‘Hey sakin sanki aylardır görmüyorsun beni.’

‘Özlemekte suç’

Ardından dudaklarını büzdü.Sonra neşeyle eski haline döndü .

‘Ceyda da bundan sonra bizimle.’

‘Ah çok sevindim en başından beri seni sevmiştim.’

 Ezgi’nin bu davranışı Ceyda’ya rahat bir nefes aldırmıştı.Yalnız kalmak istemiyordu bu kızların arkadaşlıklarını seviyordu ve onlardan olmak istiyordu.Tüm gün boyunca Merve heyecanla son dersi beklemişti.Son zilin çalmasıyla hızla yerinden fırladı.

‘Ne o iğne mi battı.’

Gözlerini devirdi ardından sıraya saçılmış kalemlerini topladı ve hala oturan arkadaşlarına üstten bir bakış attı.

‘Hadisenize’

‘Ne?’

‘Klüp dersi hadi hadi daha sınıfımızı öğrenicez.’

‘Merak etme oturacak yer buluruz.’

Dedi gülerek Ceyda ardından Ezgi bir kahkaha attı.

‘Sanki derdi yer bulmak.Hatta yer kalmaması onun için daha iyi böylece onun kucağına-‘

Tam cümleyi bitiriyordu ki Merve’nin cimcirmesiyle inledi.

‘Ebeni senin.’

‘Sus ve yürü.’

 Ezgi dil çıkarıp sınıftan çıktı.Ceyda onların bu haline gülerken dıştan soğuk ama içten ne kadar sıcak kanlı olduğunu düşündü.Merve hepsinin önünde yürüyordu ardından panoya doğru adımlarını hızlandırdı ve hemen sınıflarına baktı.

‘Üst kat hadi hızlanın biraz.’

‘Tamam lan.’

Merve dil çıkarıp önden merdivenleri çıkmaya başladı.Tam merdivenin sonuna gelmişti ki Görkemleri sınıfa girerken görmüştü.Klüplerin de bile arkadaşlarıyla ayrılmamışlar dı.Kızlar Merve nin yanına gelince sınıfa geçtiler.Görkem’i görmemezlikten gelip kapının oradaki sıraya kitaplarını koydu.Arkadaşlarıyla sataşırken fark etmediği tek şey vardı oda Efe’nin onun üzerinde ki bakışları.

‘Hadi kantine gidelim.’

‘Zil çalıcak şimdi gitmemize değmez.’

‘Ne üşengeç insansın ya.’

Ceyda gözlerini kısıp Merve ye baktı.Merve de dil çıkarıp sırasına oturdu.Ardından hoca sınıfa girmişti.İsimlerin listesini yaptı ardından ayağa kalktı.

‘Biliyorum ki aranızda kendi seçimi olarak buraya gelen pek yok.’

 Tüm sınıf gülmeye başlayınca hocada onlara katıldı.Çok genç ve eğlenceli bir hocaydı.Geçen sene mezun olmuş olması öğrencilerle arasını iyi tutmasında ki bir etkendi.

‘Derslerimizi hem eğlenceli hale getirmeye hem de konumuzdan uzaklaşmadan götürmeye çalışacağım.Şimdi konuşma konumuzu açıklıyorum.’

 Tahta kalemini aldı ardından kocaman harflerle yazdı.

‘AŞK’

Sevmeyecek Sus Artık!(1.Kitap)Tempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang