TANITIM

3.3K 174 65
                                    

Selamünaleyküm,

Hayalet Serisinin bitişi sonrası güzelce dinlendim ve arkadaşım Mert ile birlikte bir süredir üzerinde çalıştığımız Yir-Sup Efsanesi ismindeki epik fantastik serimizi yazmak için enerji topladım. 

Tanıtımı attıktan sonra yeni bölümleri eklemek için birazcık daha vakte ihtiyacımız olacak, oldukça ayrıntı dolu ve üzerinde iyice tasarlanması gereken şeyler hala var. Malum sıfırdan bir evren oluşturduk. İnşallah bu serimizi de bir öncekiler gibi beğenirsiniz. :)

DİPÇE: Kapak geçici elbet, ye

Hayırlı Ramazanlar

________


Yir-Sup, kendi halinde varlığını sürdüren insanların yaşadığı bereketli topraklardı. Zaman zaman bu insanlar birbirleriyle savaşır; öldürür, esir alır ve barış yapardı. Lakin kimse kimseye uzun süre mutlak üstünlük kuramazdı. Savaş ve barış, gök çarklarının dönmesi gibi sürekli bir döngü halindeydi.

Bir kış günü Giz Diyar'dan ılık ve sert rüzgarlar esti, kurt ulumaları her yeri doldurdu, gökyüzü alametlerle doldu; kimi kahin bunu iyiye kimisi kötüye yordu. Kışın ardından bahar geldi ve bahar ile birlikte başkaları da geldi.

Yıldırım gibi koşan atları vardı, kalkan ve kılıçları daha önce görmedikleri kadar güçlü bir çelikten dövülmüştü, oklarını öyle bir salıyorlardı ki kaçmak imkansızdı. Onları bu kadar güçlü yapan sahip oldukları pusatlar mıydı yoksa onlar mı pusatların bu kadar güçlü olmasının nedeniydi? Cevabını kimse bilemedi. Zaten kısa süre sonra manası da kalmamıştı.

İlk düşen doğu toprakları oldu, daha sonra güney halkı kılıcını teslim etti. Ardından batı toprakları diz çöktü. Uzun kuşatma ve yağmaların sonunda kuzey halkı da pes edince, Giz Diyar'dan gelen bu savaşçı halk tüm bu topraklara egemen olarak Yir-Sup isminde büyük bir devlet kurdu. Yir-Sup Kağanı, topraklarını dört yöne ayırdı; doğu topraklarında Gök Han, güney topraklarında Kızıl Han, kuzey topraklarında Kara Han ve batı topraklarında da Ak Han sadece ama sadece Yir-Sup Kağan adına hükmetti.

Giz Diyar'dan gelen bu halk, 1000 yıl boyunca refah ve barış içinde hükmetti. Bin yılın sonunda gök çarkları, Yir-Sup Kağanın ve halkının aleyhine döndü; nizam bozuldu, güçleri zayıfladı ve iyi kağanlar başa geçmez oldu. Bunu fırsat bilen düşmanları da harekete geçti; Yir-Sup parçalandı, hanedan ve halkı katledildi. Onları bir araya getirecek güçlü ve kutlu bir lider olmayınca dört yönün hanlıkları da yıkıldı ve kendi içlerinde savaşmaya geri döndü. 1000 yılın sonunda her şey başa döndü. Büyük Yir-Sup Kağanı ve halkından geriye sadece yıkıntılar arasında dolanan hayaletleri ve gölgeleri kaldı. Ve onların hikayeleri...

Yir-Sup Efsanesi 'Kurtların Savaşı'Where stories live. Discover now