5.KAPITOLA

4.4K 337 10
                                    


,, Ja som sa pýtala prvá, a si v mojom dome, takže odpovedaj ,čo robíš na chodbe? Chcel si nám snáď niečo ukradnúť?" v tej chvíli, ako som to povedala ,mi to začalo byť ľúto. No nedala som to na sebe poznať. Uvedomujem si, že niekedy preháňam, no môj odpor k Scorpiusovi je neopísateľný. Nikdy som nestretla nikoho, kto by mi bol viac nesympatický ako Scorpius Malfoy. Uvidela som Scorpiusov zmätený a zároveň nahnevaný pohľad.

,,Ukradnúť? No dovoľ? Za koho ma máš,Potterová?"obraňoval sa Scorpius. Áno mal pravdu, toto som si o ňom nemyslela, ale aj tak ma zaujímalo, čo robí na chodbe o druhej v noci.

,,Neviem, prečo by som ti to vlastne mal hovoriť." , ozval sa znova, ,,To, čo tu robím je moja vec."

,,Tak to teda nie, ak mi to nepovieš, idem zobudiť rodičov.", povedala som výhražným tónom. V skutočnosti som to ani nemyslela vážne, keby som šla za rodičmi o druhej v noci, problém by som mala akurát tak ja, ale Scorpius to nemusel vedieť.

,,Dobre, dobre, poviem ti to, len neblbni. Nestačí, že ma vaši nemajú veľmi v láske kvôli môjmu otcovi? Chceš, aby ma totálne znenávideli?", vyslovil Scorpius vystrašeným tónom. Videla som, že sa naozaj zľakol. Možno mu vážne záleží na tom, aby ho naši mali radi. On je dobrým priateľom pre Albusa, vidím to. Sú kamaráti už dlhé roky a držia spolu, rovnako ako ja s Jess a Rose.

,,Počúvam, Malfoy,"uprela som naňho vážny pohľad.

,, Ja neviem, ako ti to povedať, ale jednoducho sledujem Albusa,"zamrmlal a ja som neverila vlastným ušiam. Sleduje Albusa? Prekvapilo ma to, kde sa môj brat túla o druhej v noci.

,, Sleduješ Albusa? A kde je ?"začala som vyzvedať.

,,Dnes som nemohol zaspať, to asi tým novým prostredím. A zrazu som uvidel Albusa odchádzať. Nechápal som kam ide. Veď je noc, ale zvedavosť mi nedala a šiel som za ním. Viem, že sa to nemá, ale je to môj najlepší kamoš a chcem vedieť čo robí," odpovedal mi Scorpius. Zamyslela som sa, veď ja tu v podstate robím to isté.

,, No, nerada sa práve tebe zverujem, Malfoy, ale ja tu bohužiaľ robím to isté. Jess niekam odchádzala a zvedavosť ma premohla," Scorpius sa na mňa pozrel pohľadom, z ktorého som cítila, že mi rozumie.

,,Konečne robíme niečo spoločné, Potterová,"zaškeril sa. Mal pravdu, ja naozaj robím niečo so Scorpiusom? To nebol veľmi dobrý pocit. No teraz ma to nezaujímalo, chcela som hlavne zistiť kam šla Jess a Albus. Sama som neverila, že toto niekedy vyslovím, ale stalo sa :

,,Tak nejdeme zistiť kam šli spolu?"  zamrmlala som čo najtichšie ako sa len dalo. Scorpius sa začal usmievať od ucha k uchu.

,,Čo prosím? Asi som zle počul, Potterová,"podpichoval ma, typický Scorpius.

,,Ach, Malfoy, nerob blbosti, dobre si počul. Tak ideme spolu alebo nie?"povedala som mierne podráždene. Nemusel sa ani zamýšlať a hneď mi odpovedal.

,,jasné, ale nepokaz mi to, Potterová. S tvojou nešikovnosťou je to dosť možné,"zaškeril sa a ukázal smerom k schodom. Prstom mi zaznačil, že mám byť ticho a pomalými krokmi sme sa začali zakrádať dole. Počuli sme buchnutie dverí. Rýchlo som sa nakukla cez okno a videla dve osoby, ktoré kráčali do zadnej záhrady. Ukázala som Scorpiusovi na zadné dvere a naznačila mu, že má ísť za mnou. Prikývol a prešli sme cez zadné dvere do záhrady. Náhle som zastavila, pretože som zbadala Albusa a Jess, ktorý smerovali do záhradného domčeka. Scorpius do mňa narazil, pretože nečakal, že zastavím.

,,Čo, pre Merlina robíš, Potterová?"zavrčal.

,,Vidíš ich?pozri tam sú, "ukázala som smerom k domčeku. Scorpius sa usmial a naznačil, že máme ísť za nimi. Jediné šťastie je, že túto záhradu poznám lepšie ako svoje boty. Albus a Jess sa zavreli v domčeku a ja som vedela o jednom zadnom okienku. Ukázala som Scorpiusovi, že má ísť za mnou. Prikrčili sme sa a prechádzali pomaly okolo domčeka. Keď sme prišli k domčeku zozadu, takmer sme sa pobili o to, kto sa pozrie prvý. Škriepili sme sa, ťahali za vlasy, snažili sa preraziť jeden druhého, ale zrazu sme obaja stíchli a prestali sa biť o okno. Umlčalo nás to, čo sme uvideli. Ani v najhoršej nočnej more by som na toto nepomyslela a zo Scorpiusovej tváre som vedela vyčítať, že ani on. Zarazene sme sa pozreli jeden na druhého a jednohlasne sme povedali:

,,Ty si to vedel/a."

,, Nie, nemala som ani tušenie,"povedala som s panikou v hlase.

,,Ani ja , netušil som ani len, že sa mu páči," pridal sa Scorpius. A tak sme tam len ďalej stáli, a v okne pozorovali Albusa a Jess, ktorí sa vášnivo bozkávali. Bozkávali sa a obchytkávali tak veľmi, až som si myslela, že uvidíme niečo viac. V nemom úžase som sa nevedela ani pohnúť. Len som tam stála a pozorovala. V hlave mi chodili nadávky najrôznejšieho typu. To kedy mi akože chcela povedať? Moja najlepšia kamarátka si začala s mojím bratom? S mojím bratom Albusom? To preto sa chcela s ich trojkou tak zbližovať? A Rose o tom vie? Prečo mi to Jess nepovedala, keď sme najlepšie kamarátky? Bojí sa snáď? A povie mi to teraz? Vôbec som nevedela čo robiť. Budem sa tváriť, že som nič nevidela alebo jej to poviem? Nemôžem jej to povedať, pretože by bola na mňa nahnevaná za to, že som ju pozorovala. A to, že Albus navrhol rodičom aby prišla? Neurobil preto, že ma má rád a chcel, aby som bola šťastná. Urobil to pre seba. Samozrejme ako inak, nechápem, že som si vôbec myslela, že by niečo také pre mňa spravil. Z tranzu ma prebral Scorpius, ktorý ma rýchlo potiahol do zadu a ťahal ma rýchlo preč. Vôbec som si neuvedomovala čo sa deje.

,, Ach, Potterová, preber sa,"zatriasol mnou Scorpius a ja som ho začala vnímať.

,, Čo sa deje?" nechápavo som sa naňho pozrela.

,, Oni niečo zahliadli a idú sem," povedal Scorpius a ťahal ma Ďalej. Rýchlo sme utekali a nevedeli kam sa máme schovať. Uvedomila som si, že v záhrade je búdka na záhradnícke náradie. Chytila som Scorpiusa za ruku a zatiahla ho dnu. Fuj, bol to odporný pocit držať jeho studené ruky, ale situácia si to vyžiadala. Zavreli sme sa tam a dúfali, že si nás nevšimli.

,, Sú blízko, počuješ ich?" zašepkal Scorpius. Mal pravdu ,počula som kroky a zvuky, ktoré boli stále bližšie a bližšie. Položila som Scorpiusovi ruku na ústa, aby stíchol. Olízol mi ju. Mala som chuť ho zabiť a nakričať naňho, ale nemohla som, pretože by som nás prezradila.

,,Vidíš zlatko nikto tu nie je. Si len paranoidný," počula som hlas Jess. Ona mu povedala ,zlatko? Povedala môjmu bratovi, zlatko? Chcelo sa mi zvracať.

,, Asi máš pravdu, poďme naspäť do postele, kým si niekto nevšimne, že sme zmizli , poklad.,"povedal Albus. Neskoro braček, už si to niekto všimol. Asi by bolo lepšie keby sme za nimi nešli. Teraz na to nebudem vedieť prestať myslieť. Všimla som si aj Scorpiusov zamyslený pohľad. Bol sklamaný. Nevedela som rozoznať či z toho, že je to práve Jess alebo skôr z toho, že mu to Albus nepovedal. Povedala by som, že skôr to druhé. Mala som rovnaký pocit.

,, Milujem ťa, Jess." ,, Milujem ťa, Albus.,"ozvalo sa zase zo záhrady a potom sme počuli len mľazgavé zvuky a kroky, ktoré sa stále viac vzďaľovali.

,, Bude to naše tajomstvo, Potterová. Nepovieme im to, necháme si to pre seba. Konečne budeme mať niečo spoločné,"povedal Scorpius a usmial sa. Naozaj sa usmial?

,,Dobre, súhlasím Malfoy,"odpovedala som mu a usmiala sa.

,, Ty čo sa na mňa smeješ? Sa ti snáď páčim?"začal ma podpichovať Scorpius. Ach, to je taký debil. Vidíte... vážne sa s ním nedá vydržať.

,, Prestaň ty mamľas," zavrčala som naňho.

,, Mamľas?", začal sa smiať, ,, Potterová, veď takúto nadávku nepoužívajú ani škôlkari." Asi mal pravdu, ale prišlo mi to hrozne smiešne a začala som sa smiať.

,, Prepáč, máš pravdu.," smiala som sa. Nechápavo sa na mňa pozrel.

,, Lily Potterová, mi vážne povedala že mám pravdu? Mne? Scorpiusovi Malfoyovi?" nechápavo povedal. Zase som sa začala smiať. Toto je asi prvý krát v živote, čo sa mi dvaja naozaj rozprávame.

,, Mali by sme už ísť,"navrhla som nakoniec. Scorpius skúsil otvoriť dvere, ale nešlo to. Vystrašila som sa a skúsila to. Vážne to nešlo. Zostala som ako obarená.

,, Ty si zacvakol tu klotku?" opýtala som sa zdesene. Malfoy na sucho prehltol a odpovedal:

,, Áno," celý zbledol, asi vedel čo to znamená. Znamená to jediné. Ostala som uväznená v búdke na náradie so Scorpiusom Malfoyom. V búdke, ktorú teraz nedokážeme otvoriť a dá sa otvoriť len z vonku. Začala som myslieť na to, ako túto noc prežijem a aj nato, čo si pomyslí ten, kto nás tu nájde..................

♥Rada si v komentároch prečítam vaše názory a návrhy na to, ako by to mohlo pokračovať. Ďakujem vopred za každý votes, ktorým mi prejavujete podporu. Ďakujem.♥ 

A čo ďalej, Potterová? [HP FANFICTION SK]Where stories live. Discover now