8.KAPITOLA

5.1K 317 29
                                    

Ďalší deň ubehol ako voda. Strávili sme ho konverzáciami s babami, leňošením pri bazéne a chalani sa rozhodli celý deň stráviť túrou po lese. Takže sme mali taký babský deň. Ešte stále sa nám nepodarilo z Jess vytiahnuť niečo o Albusovi. Predstieranie jej šlo veľmi dobre. Dnes, ale nastal deň výletu do Zoo. Všetci sme sa tešili. Bude to fakt skvelé. Najviac sa asi tešil Scorpius, ktorý vraj celú noc nemohol spať a rozmýšľal, ako asi budú vyzerať všetky muklovské zvieratá. Všetky potrebné veci sme si zabalili a zišli s babami dole schodmi. Všetci chalani už čakali nachystaní pri aute.

,, Vždy musíte meškať, však?" zafrflal Albus a prísne sa pozrel na Jess. Ach, to je vážne ,,nenápadné".

,, Nerozčuľuj sa, už sme tu," upokojila som svojho brata a všetci sme nastupovali do auta. Scorpius mi dokonca otvoril dvere a pomohol mi nastúpiť dnu. Je vážne milý a vidím na ňom, že sa snaží. Neušli mi však Sedrikove nenávistné pohľady Scorpiusovim smerom. Ten chalan je vážne nejako mimo. Veď nič neurobil. Niekedy je mužov ťažké pochopiť. Cestou do Zoo bola v aute skvelá atmosféra. Všetci sme sa bavili a vyspevovali si známe hity, ktoré hrali v rádiu. Scorpius nejako dokázal pochopiť, ako môže tá vec fungovať aj bez kúzel. Dlhú dobu sme mu to vysvetľovali, no potom bol chudáčik, ešte zmätenejší. Myslím, že nikomu v aute neuniklo, že sa so Scorpiusom k sebe správame nejako milo. A mala som pravdu.

,, Odkedy ste vy dvaja taký kamaráti?" opýtal sa zrazu Sedrik, ktorý z toho nevyzeral práve nadšený. Zaskočilo ma to. Všetky pohľady v aute, okrem otcovho, ktorý šoféroval, padli na mňa a Scorpiusa.

,, Pretože sme sa dohodli, že to tak bude lepšie," Zasmial sa naňho Scorpius a dal mi ruku okolo pliec. Vážne to spravil? To akože prečo? Mala som chuť ho nakopať do zadku. Nikto sa ma nebude dotýkať bez môjho povolenia. Dala som mu pomaly ruku dole z môjho ramena a zamračila sa naňho. Aj keď musím uznať, že niekde hlboko vo vnútri sa mi to páčilo. Nie, nie, nie už zase na to myslím. Scorpius vyplazil Sedrikovi jazyk a napätie medzi nimi by šlo krájať.

,, Podľa mňa je to dobrý nápad, konečne bude pokoj," povedala zrazu Jess s obrovským úsmevom na tvári. Dúfam, že teraz keď vie, že sa nehádame, čoskoro nám povie o Albusovi. Zvyšná cesta už nebola taká uvoľnená. Niekde vo vzduchu bolo cítiť to napätie. Nudila som sa tak som nenápadne pozorovala tie pohľady, ktoré si vymieňali Jess s Albusom. Prišlo mi to rozkošné, ako sa snažia zakryť to. No zrazu som si všimla, že sa Scorpius na mňa pozerá. Sleduje ma ? Tvárila som sa, že to nevidím, ale nešlo to ignorovať. Keď sa nám pohľady stretli, usmiala som sa naňho. On mi úsmev opätoval a rýchlo odvrátil pohľad. Taktiež som si všimla Sedrikov pohľad. Aj on ma pozoruje? Usmiala som sa naňho a on mi úsmev vrátil, ale bol to smutný úsmev.

Do Zoo sme došli niečo po dvanástej. Rodičia a James sa dali svojou cestou a jediné čo nám povedali bolo, že sa stretneme na tomto mieste o piatej. Všetci sme sa držali spolu . Stále viac ma prekvapovalo to, ako sa Scorpius vedel nadchnúť nad nejakým zvieraťom. Nedokázal pochopiť, že niečo také chodí po zemi. Naozaj bol ako malé dieťa, ale bolo to rozkošné. Nie, už zase takto premýšľam. Musím s tým prestať. Rose väčšinu času strávila čítaním si poučiek o zvieratách. Samozrejme, naša šprtka. Nenávidela keď som ju tak volala. Albus a Jess sa stále držali blízko seba. Zašlo to tak ďaleko, že sa nám dokonca vyparili z dohľadu. Všetci sme o tom už vedeli a preto sme sa len priblblo usmievali a ani nás nenapadlo ísť za nimi.

,, Necháme im súkromie nie?" začal sa smiať Scorpius.

,, Presne, nech sa pomuchlujú," pridala sa k nemu Rose. Fuj tá predstava môjho brata ako sa olizuje s Jess mi naháňala hrôzu. Zrazu som uvidela presne to, čo som dúfala, že tu bude.

A čo ďalej, Potterová? [HP FANFICTION SK]Où les histoires vivent. Découvrez maintenant