Čtvrtá kapitola - Lítost

88 21 0
                                    

To místo bylo vskutku zvláštní. V posmrtném slangu se mu říkalo "Rozdělovna", oficiálně se nazývalo "Místo posmrtného rozřazení sebevrahů". Každý sebevrah sem po smrti přišel, byl postaven před svůj osud - bylo mu ukázáno, co by se stalo, kdyby nezemřel, a co se ve skutečnosti stalo po tom, co jejich duše opustila jejich tělo. Ti, kteří svého činu nelitovali, šli dál, to by ale bylo na další příběh, který vám někdy možná povím. Nás ovšem zajímá, co se stalo s těmi, kteří litovali.

Terence. Egoistická sebevražda. Čas smrti - 22:22. Věk - 23. Způsob smrti - prochladnutí a utopení.
Emanuel. Anomická sebevražda. Čas smrti - 22:22. Věk - 21. Způsob smrti - umrznutí.
Patricia. Altruistická sebevražda. Čas smrti - 22:22. Věk - 22. Způsob smrti - skok z výšky, zlomený vaz.
Tři mladí lidé, kteří zemřeli ve stejnou dobu, a setkali se v Rozdělovně. Všem byl sdělen jejich osud.

Terence... když jsi zemřel, našla se spousta lidí, kteří toho litovali. Měli tě rádi, ale ty jsi to neviděl. Sebral jsi jim syna, bratra, kamaráda... bylo to od tebe kruté a sobecké. Kdyby jsi nezemřel, byl bys v práci povýšen, požádal bys o ruku svou kolegyni, která by přijala. Měli byste spolu děti a byli byste šťastná rodina. O to jsi přišel.
Lituješ své smrti?

Emanuel... když jsi zemřel, našel tě jeden z tvých obdivovatelů. Všichni ze Spolku tvé smrti litovali, ale i tak se jim daří obnova demokratického státu. Sebral jsi jim mluvčího, rozeného vůdce... Kdyby jsi nezemřel, hladce by proběhla obnova demokracie v tvé zemi, a ty bys byl zvolen prezidentem. Byl bys oblíbený, měl bys šťastnou rodinu. O to jsi přišel.
Lituješ své smrti?

Patricia... když jsi zemřela, tvůj bratr dostal tvou ledvinu, ovšem psychicky se zhroutil, když to zjistil. Spatřoval ironii v tom, že jeho Sunrise se narodila za úsvitu... a tebe za úsvitu našli mrtvou. Sebrala jsi lidem kolem sebe sestru, dceru, kamarádku... Kdybys nezemřela, pro tvého bratra by se našel dárce ledviny. Žili byste oba a vaše rodina by byla kompletní a opět šťastná. O to jsi přišla.
Lituješ své smrti?

V ten okamžik se ozvalo trojhlasné "ano". Osud tří mladých lidí byl zpečetěn.

SebevraziKde žijí příběhy. Začni objevovat