Pátá kapitola - Tým TEP

113 18 0
                                    

"Jelikož litujete své smrti, nemůžeme vás poslat dál," vysvětloval jim černovlasý muž v bílé zástěře. "Musíme vás teda zaměstnat tady. Váš úkol je jendoduchej - budete se snažit zabránit dalším zoufalcům, aby se zabili. Máme tady sebevrahů až dost."
"A... jak jim v tom máme zabránit?" zeptal se nesměle Emanuel.
"Správná otázka, chlapče!" rozhodil muž rukama v nadšeném gestu. "A mám na ní velice prostou odpověď."
Všichni tři se k muži v zástěře mírně naklonili a napjatě poslouchali.
"Je to jednoduchý - ukážete jim, že jejich smrt by neměla smysl, že by byla zbytečná. Nejdřív jim to prostě zkusíte vysvětlit, a když to jejich mozečky nepoberou, tak jim ten osud prostě ukážete. Tu schopnost svěřím do rukou někoho zodpovědného. Třeba Emanuela, když už ses mě tak odvážně zeptal."
"No... děkuji," odklonil se zaražený Emanuel od muže v zástěře.
"A vůbec - kdo jste, že nás tu takhle komandujete?" zeptala se zostra Patricia.
"To ti říct nemůžu, holčičko, nevěřila bys mi. Ale říkejte mi třeba Charlie," usmál se muž s náznakem falše. "S prací můžete začít hned teď," dodal ještě, a vypařil se jako pára nad hrncem.
"Jů, pojďte, jdeme zachraňovat sebevrahy! Mimochodem, já jsem Emanuel," vykřikl vzrušeně nejmladší člen skupinky.
Terence i Patricia svá jména otráveně zamumlali, bez pochopení pro Emanuelův optimistický přístup.
"Bezva! Budeme si říkat "Tým TEP", ano? Můžeme?" vykřikoval Emanuel nadšeně, ale dočkal se jen protočení očí a otrávených pohledů. Náhle zvážněl.
"Jestli chcete s tímhle přístupem bránit lidem v sebevraždě... bude to stejný, jako byste jim rovnou řekl "běž se zabít, nemá to cenu". Máme jim pomoct, a s otrávenejma výrazama na ksichtě to asi neuděláme."
Terence a Patricia, překvapení náhlou změnou tónu Emanuelova hlasu, jen němě kývali hlavou. Po chvilce se ozval Terence.
"Takže... co teď budeme dělat, šefiku?"
Emanuel tázavě pozvedl jedno obočí a pak protočil bulvy.
"Zkusil bych najít někoho, kdo nám dá víc informací. Jak máme někoho zachraňovat, když nevíme koho, kde, a jak se k němu sakra dostat?"
Zbytek Týmu TEP pokýval hlavou. A tak se Emanuel, Patricia a Terence vydali vstříc své posmrtné kariéře - vstříc kariéře odvracečů sebevražd.

SebevraziKde žijí příběhy. Začni objevovat