2

474 22 10
                                    

Something about magic
1 deo

-Koja će prva?- Upitala sam ih odmičući se od vrata,ja stvarno nemam nameru da prva udjem i da me nešto zaskoči. Neka se njih dve lepo dogovore.
-Ja kontam da sam skrenula,ali baš toliko da bih prva ušla nisam. Ja zapravo nisam ni bila za to da dođemo i istražujemo tavan.- Ah da, umalo da zaboravim da Alison uvek igra na sigurno,tako da sam trebala odmah da znam da ona neće prva. Ostala je Bella,pa dobro ona je ta 'najhrabrija' među nama,bar tako priča ja joj iskreno ne verujem.
-Okej,ja ću. Šta je najgore što može da se desi? I onako nam je dosadno u životu,treba nam neki 'doživljaj'- I eto je hrabra Bella. Razmišljala sam o tome da je Bella u prošlom životu bila neki vitez pa je sad tako hrabra.
-Sad da te napadne neko čudovište ja bih bežala i vikala 'Evo ti doživljaj'- Našalila sam se u pokušaju da smanjim tenziju,koje je bilo na pretek. Preokrenula je očima i time mi pokazala da joj se ne sviđaju moje šale. Ma da kao da su njene nešto bolje.U stvarnost me je vratila škripa vrata. Ouu fak ,ušla je.
-AAAAA- čula sam Bellin vrisak,a za njom smo krenule i Alisa i ja da vrištimo. Od jednom se ispred nas stvorila Annabella s mišem u ruci,držala ga je za rep. FUJ.
-AHAHHAHAHAH,a jesam vas - obraćala nam se dok je bukvalno ležala na podu od smeha-mislim da ću ga zadržati. Kako je sladak- skroz se raznežila dok je pričala o mišu koji joj je bio u ruci.
 -Jesam li ti rekla da si grozna,bolesna,odvratna i bolesna?- na licu mi se već ocrtava gađenje.
-Da,više puta- 'ošinula' sam je pogledom,zaobišla je i prvi put zakročila u prostoriju. Iskreno se nadam da unutra nema ničega natprirodnog ili opasnog.

(....)

-Ja ne mogu više- požalila se Alisa sedajući na kovčeg na kojem je Annabella već uveliko ležala.
-Nisi ništa ni uradila- grubo sam joj odvratila preturajući po nekom ormaru.
-A da jednostavno odemo odavde. Ionako nema ničega.-
-Ne,ne. Mora da ima nečega. Sećate li se kada smo kao male htele da istražujemo tavan?-potvrdno su klimnule glavom,a ja sam nastavila sa svojom teorijom - I baka nam nije dala,uvek je bila stroga što se tiče odlaska na tavan- Alisa me samo gleda svojim smorenim pogledom,a Annabella me prekida usput zevajući
- I kakve to veze ima?-
-Pa to znači da se ovde sigurno nešto krije,ali u ovom neredu ništa nećemo naći što znači da moramo da sredimo tavan- rekla sam im sa dozom oštrine u glasu da bih im dala do znanja da moraju da me poslušaju.
-Ne,ne jesi ti normalna? Vidiš li ti koliki je tavan?Šta misliš koliko će nam vremena trebati?- započela je Alisa već spremna da se svađa sa mnom,ali sam je ja samo prekorila pogledom i shvatila je da ne može protiv mene
-Onda bi bilo bolje da rano ujutru počnemo. Ajde sad idemo.- Isterala sam ih,zatim per puta okrenula ključ koji se nalazio u bravi.

Njih tri nisu svesne vrednosti tajne koja se krije na njihovom tavanu,a još manje su svesne posledica.Kako biste reagovali da saznate da vas neko posmatra, da prati svaki vaš pokret? Šta mislite kako bi one reagovale da saznaju tako nešto?

(To je to. Hole you like it. Nastavak je trebao da bude duži,ali sam morala ovde da zaustavim da vam ne bih otkrila previše,ipak neke stvari ns trebate još da saznate. Hoću da mi kažete šta iskreno mislite o priči i da mi otvoreno kažete šta vam se ne svidđa,pokušavam da popravim pisanje a to ne mogu ako mi ne kažete zamerke. Love ya)

Something about magicWhere stories live. Discover now