Planul...(1)

1.7K 102 0
                                    

E seara si intuneric afara, sunt la usa tatalui meu cu bagajul, sunt asa emotionata, am atatea stari in sufletul meu. Oare ma va primi dupa atata timp de cand am refuzat sa ii vorbesc?

- Melek?

- Tata! Si incep sa plang aruncandu.ma in bratele lui ca o fata neajutorata.

- Ingerul meu, ce ai patit? De ce esti in halul asta, ma intreaba el in timp ce ma ajuta cu bagajul sa intru in casa.

- Tata, ma simt atat de singura, atat de trista! Ii spun printre sughituri de plans.

- Haide sa te linistesti, intre timp o voi ruga pe Ayse sa oti faca un ceai de liniste, apoi imi vei povesti absolut totul, ok? Iar eu dau din cap afirmativ.

- Ayse a venit una din fetele mele, te rog fa repede un ceai de liniste, nu se simte prea bine, nu stiu ce e cu ea, spune el grabit bucataresei.

- Bine domnule!

- Multumesc tata ca m.ai primit in seara asta aici, promit,de maine nu te mai deranjez,ma voi caza la un hotel, spun pe un ton smiorcait.

- Cum sa faci asta, Melek, asta e si casa ta, esti oricand binevenita aici si poti sta oricat doresti, dupa mine poti sa ramai aici de tot, pentru tot restul vietii. Nici nu sti cat de tare ma bucur ca tu esti aici!

- Stiu, dar e atat timp de cand nu am vorbit, sunt atatea lucruri de spus...

- Shttt! Lasa, vom vorbi maine dimineata despre asta, acum conteaza ca tu sa te linistesti, sa te odihnesti, haide sa iti arat camera ta, e asa cum ai lasat.o atunci cand ai plecat, mereu am sperat ca te vei intoarce aici iar azi visul mi sa indeplinit.

- Multumesc tata!

Tarik isi conduce fiica in camera, sta langa ea pana adoarme si apoi pleaca jos in living.

- Ayse vreau sa te porti frumos cu fata mea, vreau sa ii pregatesti orice are nevoie si orice ii place la micul dejun.

- Da domnule, voi face in tocmai!

- Alo! Aziz!

- Da sefu!

- Vreau sa afli care este starea in casa fostei mele soti si de ce fata mea mare a venit dintr.o data la mine intr.o stare urata!

- Da sefu!

Tarik imediat dupa conversatie urca scarile, se uita in camera ficei lui sa se asigure ca ce vede este realitate, ca in sfarsit venise si la el o fata, ca tare mult le dusese dorul, dar nu putuse sa se apropie de ele dupa divort, mereu il respinsesera, mereu il urasera pentru relatia lui cu secretara. Apoi usor inchise usa si pleca spre dormitorul lui, vroia sa se odihneasca, sa isi puna in ordine gandurile ca a doua zi sa fie in stare sa afle ce se intamplase cu fata lui.

Dimineata nu intarzie sa isi faca aparitia, iar razele soarelui intrau usor in camera, se pare ca nu trasesem suficient de bine draperiile aseara. Uimitor, dar de mult nu am mai dormit atat de bine si de confortabil. Era patul copilariei mele, cel in care am crescut pana la varsta de 20 de ani, cum se zice, nicaieri nu.i mai bine ca acasa.
Ma dau usor jos din pat, ma indrept catre baie, unde intru pentru a.mi face rutina zilnica,apoi imi aleg o tinuta lejera, de purtat prin casa, nu aveam de gand sa ies pe undeva.

- Neata tata!

- Neata, fata mea! Cum a dormit ingerasul meu, ma intreaba tata inchizand ziarul si asezandu.l frumos pe masa de cafea.

- Sincer, nu am mai dormit atat de bine de acum cinci ani, a fost atat de odihnitor!

- Ma bucur draga mea, dar acum ce ai zice daca am lua micul dejun impreuna!

- Pai ar fi minunat tati!

Tarik era numai un zambet, cand isi auzea fiica spunadu.i asa parca crestea inima in el.

- Tati micul dejun a fost delicios, multumesc mult!

- Ma bucur draga mea, sunt fericit ca te am aici, acum ai dori sa ma urmezi in birou?

- Da, sigur!

- Spune.mi draga mea, ce te apasa, de ce ai venit in asa hal noaptea la mine la usa, ma intreaba tatal meu cand ajungem in birou.

- Tata daca te deranjeaza pot pleca, spun eu facand pe inocenta.

- Nu, nu ma intelege gresit, vreau doar sa stiu ce se intampla cu fetita mea, atat tor, spune el asezandu.se langa mine.

- Offf tata, nu ma inteleg deloc cu sotul meu,de curand am aflat ca fosta lui este insarcinata cu copilul lui, vreau sa divortez dar el nu vrea sa imi acorde divortul. Bunicii nu ma sprijina in nimic, ma simt asa de singura si neiubita, spun si incep din nou sa plang.

- Fata mea, dar inainte de asta te intelegeai cu el?

- Da, ne iubeam mult, de ce crezi ca ne.am casatorit?

- Imi cer scuze!

- Nu.i nimic, iarta.ma tu pe mine, eu sunt irascibila. Sufar tata, daca nu ar fi aparut aceasta Dilek noi am fi fost fericiti, vroiam sa te vizitam in curand pentru a ne impaca si a te invita la nunta, dar acum totul sa dus de rapa.

- Nu sunteti casatoriti religios?

- Nu, doar civil!

- Offf, fetita mea, daca as putea te.as ajuta, lasa.ma macar cateva zile, sa vad ce pot face, vrei?

- Cum adica?

- Nu stiu exact sa iti spun ceva, dae da.mi astea cateva zile, te rog!

- Cum zici tu tati, iar acum scuza.ma, voi merge in gradina, vreau sa ma relaxez citind o carte buna, ok?

- Ok, esti ca atunci cand erai mica, cand aveai probleme sau erai suparata, te duceai in balansoarul din gradina si citeai.

- Da tata, sunt la fel,ii raspund zambind apoi ies pe usa.

DESTINULWhere stories live. Discover now