3.BÖLÜM

801 162 83
                                    

Keyifli okumalar.

Bölüm Şarkıları
Gülşen-Kardan Adam

***
Gizem arabanın önünde durduğu lüks malikaneyi gördüğü an ıslık çalmamak için kendini zor tutmuştu. Patronunun aynı zamanda önemli bir şirketler grubunun yönetiminden olduğunu Gül sayesinde öğrenmişti ancak bu görüntü karşısında şaşırmamak imkansızdı.

"Burası Korhan beyin buzdan kalesi." diyen Buket'e döndüğünde içini kemiren soruyu sormadan edememişti.

"Bu evde yalnız yaşamıyor değil mi?" dediğinde Buket gülümsemişti.

"Yalnız yaşıyor genelde kız kardeşi Alev Hanım ve onun kızı Ece ile erkek kardeşi Ateş bey gelir bir de çok yakın arkadaşları uğrar. Onun dışında gelen giden pek kimse olmaz." Gizem şok olmuş gibi baktı.

Oyuncak​ bebek aldırdığı bir çocuk ismi duyunca aklına ilk önce baba olabileceği gelmiş diğer tüm ihtimalleri​ yok saymıştı. Adam dayıydı ve yeğenine oyuncak alıyordu bundan daha normal ne olabilirdi ki? Bir yandan bunları düşünürken bir yandan da Buket'in seri adımlarını takip etti. Buket tam bir alfa kadınıydı. O bir orkestra şefi gibi her  şeyi yönetiyordu kendisi gibi diğer insanlar da onun aklına uymayı tercih ediyordu. Evin kapısı açıldığında etrafa dağılan müzik sesi çok hoş geliyordu kulağa. Saat gibi tıkır tıkır işleyen bir sistem vardı evin.

"John Coltrone I'll Wait and Pray, sabahları evde çalan müzik. Bu hanımlar da Korhan beyin evdeki yardımcıları. " diyerek harıl harıl çalışan kadınları gösterdi Buket.

"Emine Hanım yemeklerden ve evin tamamından sorumlu, tüm kızları çekip çeviren odur. Tuğçe onun yeğeni üniversite öğrencisi burada teyzesine yardım ediyor. Sevda da iki senedir Korhan bey için çalışıyor. Ara sıra bahçe işleri için bir peyzaj mimarı ve bahçıvan çağırman gerekebilir ben onların numaralarını  ve ne yapılacağını not edip bırakacağım. "dedikten sonra bahçe kapısına yöneldi. O sırada da bir köpek havlaması duyulmuştu. Buket şaşkın şaşkın arkasında duran Gizem'e döndü.

"Lord, Korhan Bey'in köpeği. Veteriner takvimi Emine Hanım'da da var ancak sana yine de vereceğim."
Buket yeniden bahçeye yöneldiğinde Gizem bu sefer onu takip etti.

Bahçe oldukça bakımlı ve büyüktü. Etrafı yeşilliklerle çevriliydi her yerde büyük ağaçlar vardı. Yemek masasının biraz ilerisinde geniş bir çiçek tarhı görünüyordu. Gizem evin içindeki modern havanın bahçede de devam ettiğini görüyordu. Ön bahçe daha klasik dururken ev ve arka bahçe modern bir tarz yansıtıyordu. Rahatlığın ön plana alındığı ama şıklığın da elden bırakılmadığı gözden kaçmıyordu

"Evi seçerken bende hayran kalmıştım. Tabi Korhan bey ve peyzaj mimarının katkılarıyla bu hale geldi bahçe. Neyse masayı bugün ben kontrol ederim. Sen Korhan Bey'in havlusunu aşağı havuza götürüp ona saatin geldiğini bildirebilir misin?"

Bahçenin ilerisindeki havuzu görebiliyordu. Evde iki havuz olmasını aklının kıvrımları henüz algılamamıştı. Ancak Buket'in sözünü dinleyip içeri yürüdü. Aşağı inen merdivenin korkuluğuna bırakılan havluyu aldı. Aşağı indiğinde ilk gördüğü masmavi bir havuz olmuştu. Biraz daha etrafında baktığında oyun odasının açık kapısından görünen oyun araçlarını gördü. Küçükken bu tür oyunlara çok düşkündü, babası da o zamanlar kızını hiç kırmazdı ona hepsini öğretmişti. Bunlara dalıp gitmişken arkasından ona yaklaşan adamı fark etmemişti. Korhan her zaman tetikteydi. Havuzdan başını çıkardığında Buket'in kahverengi saçları yerine başka bir kadının sarı saçlarını görmüştü. Havuzun merdivenlerine yüzdü bunu yaparken kızı göz hapsinde tutmadan edememişti. Kız oyun odasına bakarken dalıvermişti. Tam kolonun hizasında duruyordu. 

Yıldız Masalı- Ateş Serisi 1-Wo Geschichten leben. Entdecke jetzt