32.

314 51 10
                                    

✿

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

..:* : 𝐿𝓊𝒸𝑒𝓂 :.*.:.

- Dođi dušo, sjednimo - Bonum me povuče na krevet. - Mogu li ga vidjeti?

- Koga?

- Ah dušo, mjesečev kamen - dodirne jagodicama dugih prstiju moja prsa. Svučem do pola ramena majicu koju mi je Nox dao. Gleda oduševljeno.

 Gleda oduševljeno

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

- Prekrasan je. Zbilja sam načinila jedinstven primjerak.

- Zašto je na meni? - upitala sam - Ja nisam vampir! Reci mi što se dogodilo. Zašto je izrastao iz mog tijela?

- Zato što tako mora biti - odgovori mirno ne skidajući pogled sa kamenčića. - Tužna si zbog Sitisa? - najednom upita. - Vidim da patiš! Kao i on. Znam da te boli, ali pokušaj u svom srcu naći pravi odgovor za ono što se pitaš. Sjeti se samo da ga je tom ljubavlju koju osjećate proklela Božica.

- Umirem bez njega! Sve je crno! A sad još i ovo!  Što mi se događa?

- Dušo, što se dogodilo sa Noxom? Što se zbilo između vas?

- Ništa!  Ne znam.  Rekao mi je da me voli. Da želi da mi se svidi kao muškarac. I, poljubio me! I ja sam uzvratila. Jednostavno je sve u meni govorilo da je to ispravno. Da to trebam učiniti. Iako se moje srce bunilo, sve ostalo je bilo za. I nešto se dogodilo tada.  Kao da je sve eksplodiralo. Osjetila sam bol i onda se pojavilo ovo - kažem pokazujući na kamen. - Što je to bilo? Što se dogodilo?-  Bonumine oči zasjaje. U njima vidim ogromnu radost.

 - Poljubila si ga, a u sebi se osjećala da Nox nije taj koga želiš ljubiti, nego Sitis, zar ne?

- Da, da, - odgovorim - upravo tako, kako znaš?  Ah naravno da znaš, možeš ući u moju glavu. Baš kako je Nox to učinio.

- Bio je u tvojoj glavi?

- Čula sam ga kako govori da sam njegova, da mu pripadam.

- Ah, jadni moj dječak! - uzdahne - To je ono što on misli. Ono u što vjeruje. Nažalost nije tako. Ti ne pripadaš Noxu, što god tko rekao. Pripadaš Sitisu kao i on tebi i tako će biti zauvijek. Tvoja će ga svjetlost spasiti od tame.

🌞Solis et Lunam🌛 🔚Where stories live. Discover now