3. Bölüm -Artık Kimse Güvende Değil

43 8 1
                                    

Sibel'in söylediği kelimeyle hepimizi derin bir ciddiyet sarmıştı.


Sibel:"Toprak, hatırlarmısın bilmiyorum ama lise yıllarımızda ben fazla bilimkurgu filmi izliyordum. Hatta sana da birkaç tane izletmiştim."

"Evet, hatırlıyorum ama bu mümkün olamaz!"

Sibel:" Gördüğün şey bir zombi olabilir. Sonuçta delillerimiz var. Kesici bir alet kullanılmadan karnı deşilen bir ceylan ve sen şimdi diyorsun ki 'yalpalayarak açıklığa gelen bir insan'..."

Gülerek" Sibel saçmalama. Öyle bir şey mümkün değil. "

Furkan:"Ama mümkün değil de değil."

"Ne demek istiyorsun?"

Furkan:" Bir şey ima etmiyorum ama gelişen teknoloji ve nesli yükenmiş hayvanlar sonucu bozulan biyoçeşitlilik... Bana olası gibi geldi."

Ahnet:" Abi görmeden inanmam. Haberlere bakalım."

Sibel hiç vakit kaybetmeden kumandayı eline alıp televizyonu açtı. Açar açmaz çizgi film kanalı çıktı karşısına.

"Çizgi film mi izliyorsun?"

"Şu saçma zombi filmlerinden iyidir."

"Bence ikisinde de bir fark yok. Çünkü ikisinde de gerçek payı yok. Aslında bunu birazdan öğreneceğiz. Haber kanalını bulmalıyım."

"22'ye bas."

Sibel '2' rakamına iki kere bastığında dördümüz de spikerle karşılaştık.

"... ciddi bir salgın ele geçiriyor. Son kayıtlara göre hastalığa yakalananların sayısı iki milyonu geçti. Hastanelerde boş yer kalmadı. Hasta yakınları ve doktorlar isyanda. Şimdi Semih'e bağlanıyoruz. Evet Semih, oradaki durumu bize anlatır mısın?

'Evet Aylin. Şuan İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeyim. Hasta odalarının hepsi dolu şuan. Koridorları geçtim hastane bahçesi bile revire döndü.'

Semih, bize hastalık ve belirtileri hakkında bilgi verebilir misin?

'Hastalık belirtilerinde önce ateş geliyor. Hasta bir bireyin 41 dereceye kadar ateşi çıkıyor ve bunu yeme isteğinde -özellikle et ürünleri- artış ve göz problemleri takip ediyor. Şimdi durumu pek de kötü olmayan Osman Bey'le konuşmak istiyorum. Evet Osman Bey, bu illete nasıl yakalandınız?

'Öncelikle tüm hasta olanlara geçmiş olsun dileklerimi iletiyom. Şimdi aslanım ben esnafım. Birgün -öğle vakti- müşteri pek fazla diildi. Ben de bi kestiriveriyim didim. Sonra işte dükkanın önünde sandalyeme oturmuş kestiriyodum. Sonra aslanım, bi acıyla uyandım. Byo ayağıma bi baktım bir şey ısırmış. Ama ney olduğunu göremedim. İşte o saatten sonra da ateşim yükselmeye başladı. Şuan seni bile zor görüyorum aslanım. Bu olanlar dün yaşandı. Ve ben de burdayım. '

Teşekkür ediyorum Osman Bey. Evet Sayın seyirciler. Burada durum bu. Vatandaşları mümkün olduğu kadar dışarda dolaşmamalarını öneriyorum. Mümkünse kalabalık ortamlardan da uzak durun.'

7. KİTLESEL YOK OLUŞ #KATempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang