Aratás

771 28 4
                                    

-Nem.....nem én leszek......Katniss......szegény....mi lesz ha őt válasszák ki....NE!- Riadok fel egy újabb rémálomból. Két héttel az Aratás előtt mindig előjönnek. És nem hagynak nyugodni. Katnissre gondolok. Hány óra lehet? Mindegy is aludnom kell. Úgy sem engem választanak. Miért engem választanának? Hatszor van benne a nevem. Nem kellett többre. Nincs szükségünk semmire. Úgyis Katniss barátjának Gale-nek  negyvenkétszer van benne a neve a kalapba. Kizárt hogy engem választanak. És mi van ha Katnisst? Hogy segítsek neki? Jelentkezzek a fiú helyett? Nem biztos hogy meg tudnám tenni.-

Feküdj vissza Peeta...nyugodj meg- Jön be Anya a szobába. Általában az Aratáskor kedves és megértő velem egyébként könnyen fel tudja húzni magát mindenen.  Például egy odaégett kenyéren.

-Rendben. Jól vagyok Anya. Menj vissza.-mondom neki és a nyakamig húzom a takarót.

- Nem itt maradok amíg el nem alszol.- mondja és megsimogat.

- Anya nem vagyok már csecsemős visszamehetsz.- mondom kicsit erőteljesebb hangsúllyal.

-Rendben. Akkor megyek. Szia.- majd puszit nyom a homlokomra. Ezt nem szoktam meg tőle. Azt hiszi hogy most engem választanak? Oké hogy mindig kedves de ennyire nem szokott....

-Anya!- szólok utána

- Igen?- Áll meg a küszöbön.

- Már csak két Aratásom lesz ezzel együtt. - mondom de elcsuklott a hangom. Tudja hogy ilyenkor mit kell nekem mondani.

- Nem te leszel az Peeta. Ígérem.- majd kimegy a szobából. Hogy érti azt hogy ígéri? Van beleszólása? - Ezekkel a gondolatokkal hunyom le a szemem annak reményében hogy most nem lesz rémálmom.

Anya egy liszt színű inget ad nekem és egy krém színű nadrágot. A cipőmet bekötöm. Két csomóra szoktam. Megiszom a cukor nélküli teám és közben ezt mondogatom magamnak -Nem én leszek.....nem Katniss lesz..-. Aztán megszólal a harang. Ez jelzi hogy indulnom kell.

- Nem te leszel. -ismételi Anya mintha tudná mit mondogatok magamba.

- Most pedig menj. Szeretlek. - mondja és miután ez a szó elhagyja a száját megölel. Soha nem mondta nekem hogy "szeretlek". Miért hiszi azt hogy én leszek? Elindulok. Igazából nem kell messzire mennem mert a pékség a téren van. Anya nem szokta nézni és Apa sem. Most viszont mind a ketten beállnak a hozzátartozók közé. Miért hiszik hogy én leszek?? Miért? -Mutasd az ujjad. Mondja a békeőr. Odanyújtom a mutatóujjam. Vérminta. Utálom.Miután beálltam a fiúkhoz tekintetemmel keresni kezdem Katnisst. Aztán meglátom. Most szebb mint általában. Rám néz. Vagy mégsem. A mögöttem álló Gale-ra mosolyog. Azért a mosolyért mindent megadnék. Valamit mond. Nem értem.

- Jónapot, Jónapot! Boldog Viadalt! És....sose hagyjon el benneteket a remény!- mondja Effie Trinket pink haját ide-oda lóbálva. Hoztam önöknek egy kiváló filmet egyenes a csodálatos Kapitóliumból!- mondja és a mellette lévő fehér vászonon megjelenik a minden évben levetített film.

Hogy miért rendezik az éhezők viadalát? És hogy miért? A lázadás miatt minden évben megrendezik az Éhezők viadalát hogy ez emlékeztesse az embereket hogy nincs esélyük fellázadni a Kapitólium ellen. Miután véget ér a rövid film Effie visszalép a mikrofonhoz és megszólal

:- Ugye milyen csodás? Hát nem csodás? Kezdődjék az Aratás! Hölgyeké az elsőbbség!- Mondja majd odalép a bal oldalon kalaphoz mélyen beletúr miközben én azért izgulok hogy ne ne ne Katniss legyen. Kiemel egy lapot. Visszasétál a mikrofon elé, lassan nagyon lassan kinyitja a lapot majd a síri csöndet megszakítva mondja

- Primrose Everdeen!- Ne. Ő Katniss húga. Csak egyszer volt benne a neve a kalapba. Ez hogy lehet? Akkor engem fognak választani? De nincs időm gondolkodni mert közben furcsa dolog történik. Katniss kiveti magát a tömegből odarohan Primhez  de amikor a Békeőrök megpróbálják visszatartani elordítja magát:

- Jelentkezem helyette!! Jelentkezek kiválasztottnak!- mondja és abban a pillanatban a Békeőrök elengedik ő odarohan Primhez mond neki valamit majd jön Gale és elviszi Primet. Még csak most fogom fel hogy mi történt amikor Effie visszarángat a valóságba:

-Rendben, akkor jöjjenek a fiúk!- odasétál kivesz egy cetlit sokkal gyorsabban a tetejéről kivesz egyet visszamegy a mikrofonhoz és robothangom felolvassa: - Peeta Mellark!

Tudom, meghalok |  Éhezők Viadala Fanficton Where stories live. Discover now