Felvonulás

347 18 4
                                    

-Tehát akkor mi az első dolog?-kérdezem a részeg vacsorázó Haymichet. Ja igen megtaláltam. Az étkezőkocsiba...

-A legeslegfontosabb hogy találj búvóhelyet...-mondja és abban a pillanatban Katniss is belép és megkérdezi

:-Hogy találják búvóhelyet?- mondja és leül mellém. Gondolom hallotta hogy a búvóhelyekről beszélünk.

- Szuper! Még egy lelkes tanonc! Épp életmentő tanácsokat adok! Foglalj helyet...-mondja Haymitch és látszik rajta hogy nem örül annak hogy ennyire lelkesek vagyunk.

-Ideadnád a dzsemet?-kéri Katnisst aki nem úgy néz ki mint aki segíteni akar egy részeg embernek.

-Hogy találok búvóhelyet?-ismétli a kérdést erősebb hangsúllyal. Amit természetesen észre sem vesz Haymitch.

- Héló kis drága hova rohanunk? Előbb had vacsoráztak meg jó? Aztán adok hiperszuper tanácsokat oké? Na akkor ideadnád a dzsemet?-kérdezi újra Haymitch mint akinek fel se tűnt hogy Katniss már úgy néz ki mint egy paprika az idegessêgtől.

-Hol találok búvóhelyet?!- kérdezi Katniss de olyan hangsúllyal hogy egy nem részeg ember már vagy válaszolt volna vagy egyáltalán reagált volna valamit. De Haymitch semmit....

-Na jó kis bogaram ha te nem majd én elveszem a dzsemet..-nyúlt a dzsem irányába amikor Katniss a kenőkéssel bele szúr Haymitch középső és mutató ujja közti helyre ezzel átszúrva az asztal terítőt.

-Jajj-sikít egyet Effie aki eddig csendben figyelte a történéseket ahogyan én is. -Az mahagóni!-mondja és miután kijajjgatta magát újra belebújik az előbb olvasott újságba.

-Átszúrtad át asztal terítőt...ez igen...-húzza ki Haymitch az asztalból a beleállt kést. -Na itt a dzsem....mennyi időm kárba veszett miattatok.....hol a jegem?- kapcsol át Haymitch és a dzsemes tartóval indul megkeresni az ő jegét, otthagyva minket. Ránézek Katnissre, mostmár megnyugodott és megpróbál egy két falatot enni.

-Gyertek ide! Megérkeztünk!-mondja Effie aki az ablaknál áll és hívogatóan integetet nekünk. Én odamegyek az ablakhoz és amit látok még jobban elkápraztat.. Éppen akkor futunk be a pályaudvarra. Furcsa lények integetnek mintha nagy világsztárok lennénk. Idővel rájövök hogy ezek Kapitóliumi emberek. Rózsaszín hajjal fehér bőrrel es 10 cm-es szempillákkal rendelkeznek. Mindegyikük más színnel. Nekinyomom a kezem az ablaknak hogy támaszkodni tudjak, a másik kezemmel pedig elkezdek integetni. A sok színes bőr és érdekes öltözet megmosolyogtat. Ennek az emberek még jobban elkezdenek örülni. És sikítozni.

-Katniss gyere ide!-szólok neki de ő szóra sem méltat.

-Pedig te is odamehetnél!-jön be Haymitch az étkező kocsiba.-Az egyetlen dolog amivel túlélhetitek ha híresek lesznek,...mert akkor lesznek támogatóitok és megkapjátok az arénában amire szükségetek van. És Peeta éppen támogatókat szerez. Úgyhogy szedd össze magad kicsilány.-mondja majd leül az asztalhoz.

***

Lefektettnek  egy sima asztalra. Jön két Kapitóliumi ember akik megnézik az életfunkcióimat aztán megfürdetnek, megmossák a hajam. Megszárítják aztán pedig átkísérnek egy másik terembe ahol 5 perc múlva egy göndör hajú óriási szempillákkal rendelkező lány lép be óriási mosollyal az arcán.

-Szia! Crussidia vagyok és én leszek a stylistod. Cinna Katniss stylistja már megtervezte a ruhátokat most már csak fel kell venned.-mondja és előhúz egy fekete ruhát és segít felöltözni.

-Megint bányászok leszünk?-kérdezem tőle mert a fekete ruha másra ne utalhat.

-Óh dehogyis! A béna bányászruhát örökre felejtsd el!-mondja és vakkantt egyet.-Cinna nagyon különlegessé szeretné tenni a ruhátokat és hidd el, meg is tette.-mondja majd még elvégzi rajtam az utolsó simításokat.

***

-Készen álltok?-kérdezi Cinna a kocsi előtt állva egy hosszú égő gyufával a kezében.

-Igazinak tűnik-vallom be.

-Pont ez a lényeg hogy igazinak tűnjön de nem az.- Nem kell félnetek.-mondja majd meggyújtja a ruhánkat. Bizsergető érzés jár át de nem fáj. Nem igazi a láng.

A lovak szinte maguktól indulnak el. Mindkét oldalt emberek állnak és amint meglátják a lángoló ruháinkat majd megőrülnek a nézőtéren. És akkor beugrik, hogy  támogatók is kellenek. Gondolom ha megfogjuk egymás kezét még jobban szeretni fognak minket és megmenthetem Katnisst. Meg persze nekem sincs ellenemre. A keze után nyúlok amit először elhúz.

- Szeretni fogják- mondom és megint keze irányába nyúlok amit megfog és magasba emelem kettőnk kezét. Ettől a közönség elveszíti az eszét.

Tudom, meghalok |  Éhezők Viadala Fanficton Where stories live. Discover now