Ágyúdörrenés

243 10 0
                                    

Kinyitom a szemem.. De most nem abban a fehér "dobozban" vagyok hanem az erdőben.. Mit keresek az erdőben? Otthon kéne lennem.. Mrs. Hemsworth rendelését meg kell sütni.... Körülnézek....mellettem áll valaki..

- Peeta jobban vagy? Ne próbálj beszélni Cato fojtogatása miatt valószínűleg a hangszálaid is sérültek- mondja a számomra még mindig idegen ember.- Most felteszek kérdéseket, gyere fogd meg a kezem és ha a kérdésre a válaszod igen, akkor kétszer, ha nem, akkor egyszer szorísd meg a kezem. Oké?- mondja és akkor beugrik. Kiválasztott vagyok, a 74. Éhezők Viadalán.. és meg kell mentenem Katnisst. Cato fojtogatott, elveszettem az eszméletemet és most Marvel segít nekem..- Jobban vagy?-kérdezi és sajnálkozóan néz a válaszomat várva. Én kétszer szorítom meg a kezét azt is nehezen teszem. - Jó, nem baj. Catoék elmentek megkeresni a Tüzes lányt, vagyis Katnisst, de holnap reggel visszajönnek hogy vezess minket tovább.-erre nem tudok mit mondani, csak Katnissre gondolok, akit lehet Cato most gyilkol le. Vagy most. Vagy talán most. - Itt egy kis vizet innod kell, abban meg már csak reménykedhetünk, hogy vissza jön valaha a hangod.- mondja lehajtott fejjel. Nem tudok soha többet beszélni. Bármit is bárkinek mondani....ha egyáltalán valahogy, de tudom hogy nem, túlélem a Viadalt. Számhoz emeli a levélből készített poharat én meg belekortyolok a hideg vízbe. Ahogy átfolyik rajtam fájdalom hasít a torkomba, de felnyögés helyett csak ívbe ugrik a hátam és próbálok valami hangot kiadni. A hirtelen mozdulattól Marvel kezéből kiesik a pohár egyenes magára öntve azt. Rám néz én meg pofontól félve húzódok hátrébb . -Bocsánat eszembe juthatott volna hogy nem kéne hideg vizet innod, sajnálom. Nem, nem a te hibád majd reggel megszáradok a napon- mondja mire én értetlenül nézek rá. Azt sem hittem el hogy segít nekem de amikor "leöntöm", még arra sem kapok egy szidást vagy ne talán tán egy pofont.-Akkor szerintem enned se kéne.-mondja majd letörli az arcáról a vizet. Válaszul én csak bólintani tudok.

- Tessék, így jobb?- mondja Marvel miután didergő testemet betakarta. Bólintok majd becsukom a szemem. - Mielőtt még aludnál, találtam egy gyógynövényt, ami holnapra sokkal jobban leszel fizikailag. Lehet hogy beszélni még majd nem tudsz, de hogy tovább keressük Katnisst, arra már biztos lesz energiád- mondja majd a számhoz emel egy levélpohárban trutyis zöld löttyöt mire én kérdőn nézek rá. -Ez a gyógynövény, tudom fájni fog a torkodnak, de muszály ezt most meginnod hogy jobban legyél.- mondja majd újra a számhoz emeli én meg belekortyolok. Újra ívbe ugrik a hátam a torkomba hasító fájdalom miatt de már nem annyira mint a hideg víztől. - Jó, semmi baj, jobban leszel hidd el. Most pedig aludj. Holnap reggel jönnek Catoék. Reménykedjünk hogy a hangod is vissza jön.- mondja majd behúzza a takarót. Ránézek és ezt tátogom neki:

- "köszönöm"- mire ő csak egy mosolyt húz a szájára. Becsukom a szemem és hamar álomba szenderülök.

-Na mi van Hősszerelmes? Felépültél? Marvel ugye nem foglalkoztál vele túlzottan sokat?- kelt fel Cato. Marvel nem válaszol semmit. Felülök körülnézek és itt van mindenki. Cato, Glimmer, Clove és Marvel. Kitakarózok és felállok. Megszédülök és majdnem ráesek Clovera aki nem mond semmit csak kicsit meglök mire én a mellettem lévő fába megkapaszkodok.

-Jézus hogy néz ki a nyakad! Mitől ilyen?- néz ilyedten rám Glimmer.

-Ja Szivi ez én voltam!- mondja Cato miközben élez egy kést.

-Nem tud beszélni?-értetlenkedik Glimmer.

-Nem tud...pedig most szükségünk lenne a szájára-morog mintha nem az ő hibája lenne a hangom.

-Próbálj meg beszélni.-mondja Marvel majd elém áll és várja a próbálkozásomat.

-Pehtahh Mehlahrk vahgyohk.- mondom és megfogom a torkom aminek az érintésétől is fájdalom hasít bele.

-Na tud beszélni Cato! Csak nehezen!- tapsikol Glimmer.

-Jajj mindjárt a nyakába is ugrasz? Ja nem tudsz mert az fáj neki- mondja gúnyosan Cato.

-Hagyj már Cato! Azért annyira nem szép hogy a nyakába ugorjak!-mondja Glimmer sértődötten. Én ezt a beszélgetést hallva Katnissre gondolok. És hogy mi lehet vele.

-Na Clove pakolj össze aztán induljunk megkeresni a Tüzes Lányt!- mondja Cato Colvenak aki szó nélkül engedelmeskedik. Mi történhetett vele? Amint elkezd pakolni és meglátom a feje másik felét egy nem kis seb ékeskedik rajta. Valószínűleg Cato így fogta be a száját.

***

Kb. másfél órája mehetünk és már nem érzem a lábam. Megint kezd esteledni, már úgymond naplemente van. Egyszer csak a távolban meglátok egy fényforrást. Valaki tüzet gyújtott. Csak ne Katniss legyen az. Bár neki biztos több esze van ennél.

-Állj!-mondja Cato és felteszi a kezét, jelezve ezzel hogy álljunk meg. Mivel én zárom a sort, nem látok semmit. Hogy ki lehet az. Nem történik semmi. Csak állunk és várunk. Clove szakítja meg a csendet.

-Mivan? Ki az?- kérdezi de miután feltette a kérdést hátrahúzódik egy újabb támadástól félve.

-Nem a Tüzes Lány. Egy buta 13 éves 11. körzeti lány, aki este tüzet gyújtott. Hát rosszul tette.- vigyorog önelégülten Cato.- Maradjatok itt én elbánok vele. Hősszerelmesre meg figyeljetek nehogy lába keljen.-mondja és elindul. Marvel előretol hogy ne hátul álljak hanem mellettük. Cato lassan elindul a lány felé aki magát öleli annak érdekében hogy jobban felmelegítse testét. Cato véletlenül rálép egy ágra, ami reccsen egyet a lány meg ijedten kapja hátra a fejét. Cato gyorsan cselekszik. Nem akarom végignézni hogy megöl valakit. Hátralépek, vagyis lépnek de Marvel mögöttem áll és komoran bámulja a gyilkosságot. Muszály visszafordulnom, de azt pont rosszul teszem. Cato előrántja a kését és megdobja vele a lányt, a homlokát eltalálva a késsel. A szúrást a lány utolsó sikítása követi, majd eldől, mint egy darab fa és megszólal az ágyúdörrenés. A dörrenés ami egy ember életének kimúlását jelzi. A dörrenés amire még éjszakánként is fülelek hogy nem-e Katniss halt meg. A dörrenés amit a tévében is ugyanúgy hallani lehetett a régebbi Viadalok során. A dörrenés ami egy újabb porba hullott család helyzetét jelzi. A dörrenés ami örökké kísérteni fog.

Tudom, meghalok |  Éhezők Viadala Fanficton Where stories live. Discover now