{10}

272 33 36
                                    

"Ee, sonuç ne?" Diye sordu Mira.

"Ne olsun, sadece ağzından bir 'B' harfi çıktı o kadar," dedim umutsuzca. "Sinirim bozulunca da engelledim işte. Dün akşamdan beridir engelde."

Esin lafa girdi.

"Ee olsun kızım, en azından B harfini öğrenmiş olduk işte. Şimdi okulda ismi B harfiyle başlayan erkekleri bulacağız. Bundan kolay ne var?"

{ } { } { }

"Vazgeçtim, sözümü geri alıyorum." Dedi dosyalara 'really nigga?'* Bakışı atarken. Bizim de ondan aşağı kalır bir yanımız yoktu. Ağızlarımız iki metre açılmış bir şekilde B ismiyle başlayan öğrencilerin dosyalarına bakıyorduk.

"Sanki hayat bize tekme atıyor anasını satayım! Bir okulda en çok B harfiyle başlayan öğrenci olur mu lan? Ne bileyim, A harfiyle felan başlasın. Ali var, Ahmet var, Aykut var, var da var yani. Neden en çok B harfi birisi bana bunu açıklasın!"

"Of," dedi Mira umutsuzlukla. "Bakması bile gözlerimi kanatıyor oğlum, bu ne!?"

"Arkadaşlar biz el ele verirsek üstesinden gelemeyeceğimiz iş yok be! Umutsuzluğa kapılmayın aslanlarım!" Diye bağırınca, Mira ağzını açtığı sırada onun yerine ben söyledim söylenmesi gerekenleri.

"Geri zekâlı Ceylin, arşiv odasındayız ve gizlice girdik hatırlıyorsan. Orangutan suratlı!"

Ceylin bize motive veriyordu vermesine ama o da umutsuzlukla dosyalara dehşet verici bir bakış atıyordu.

"Neyse, erken kalkan yol alır demiş atalarımız. Haydi bismillah." Diyerek dosyanın kapağını açma girişiminde bulunan ilk kişi Esin oldu. Sonra isimleri okumaya başladı

"Babür, Bacım,"

Ceylin sözünü kesip "Bacım mı?" diye sordu. Hepimiz sırıtmaya başladık. Bir süre güldükten sonra Esin okumaya devam etti.

"Bağış, Baha, Bahattin, Bahadır, Bahri, Baki, Baran, Barış, Batur, Baturay, Baybars, Bekir, Berk, Berkant, Berkay, Berkcan, Bilal, Birol..."

{ } { } { }

Listenin sonlarına geldiğinde hepimiz yerimizde sayıklıyorduk resmen.

"Bora, Buğra ve son olarak Burak."

"Ulan yemin ediyorum bize inat yapmışlar bu kadar fazla B ismini! Ulan Balık diye isim mi olur lan!? Balık lan Balık! Bu ismi verirken ailesi ne yaşıyormuş acaba? Annesi doğumda karnında balık beklerken bebek felan mı çıkmış anasını satayım! Hamileyken sürekli balığa mı aşermiş? Biri bana bunu açıklasın ya!" Diye isyan ettim en ağlamaklı ses tonumla.

"Ulan burada nereden baksan B harfiyle başlayan üç yüz tane erkek ismi var." dedi Ceylin.

"İyi ki yanıma su şişesi almışım, yoksa dilim damağım birbirine yapışırdı şak diye geberip giderdim şurada." diyen Esin'e hepimiz yorgunluktan ölmek üzereyken güldük.

"-Ki yorulduğumuzda sürekli kişileri değiştirip okumamıza rağmen." diye ekledi Mira. Haklıydı, dördümüz her yorulmamızda isim okuma işlemini başka birimize aktarmıştık ve sıra en sonunda tekrar Esin'e geçtiğinde bile isimler hâla devam ediyordu.

"Tamam kızlar, sizi de uğraştırdım zaten. İlginiz için teşekkür ederim, sizi daha fazla yormak istemiyorum. Tüm yardımlarınız için sağ ol-"

Sözümü bitirmeme kalmadan üçü de aynı anda eliyle ağzımı kapatmaya çalıştıkları için üzerime çullanmışlardı ve dengemizi kaybedip yere yapışmıştık. Biraz gülüştükten sonra sözü Mira devraldı.

"Sakın ha ağzından bir daha öyle cümleler duymayayım, gerzek!" diye sitem etti. Peşine sözü Esin devam ettirdi.

"Kardeşiz lan biz, hiç kardeşler birbirine yardım etmemezlik yapar mı? Kaç senedir beraberiz kızım, her olayı birlikte yaşadık, birlikte atlattık. Var mı hiç kardeşini yarı yolda bırakmak? Sığar mı kardeşlik kavramına?" Hepsi bir yapboz parçasının birbirini tamamladığı gibi sözlerini devralarak art arda tamamlıyordu. O yüzden bu sefer söze Ceylin girdi.

"O zaman ne diyoruz? Her ne olursa olsun, başımıza her ne bok gelirse gelsin, mahşerin dört uzaylısı bu olayı da Sherlock Holmes gibi çözecek. O kadar!"

{ } { } { }

Bu bölümü yazarken ben çok eğlendim, umarım siz de eğlenmişsinizdir. Böyle kız dayanışması şeylerini çok seviyorum lan dhshsgvsfsgsf

 Böyle kız dayanışması şeylerini çok seviyorum lan dhshsgvsfsgsf

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Ha bu da really nigga şeysi anam.

Hadi bakın bu bölüm şu ana kadar olan en uzun bölümdü o minnoş parmaklar vote işaretine gitsin yazarınız şurada sevinsin oturmaya mı geldik? Dhkwhsjwd

Veeeee

Seviliy10uz ❤

Sen Kimsiniz? {Texting}Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin