Hoofdstuk 14

323 26 4
                                    

Lees de vetgedrukte tekst onderaan ook ff//Thnx♥️! Veel plezier!
-------------------------------------------
Ik adem in en uit. Kleine witte wolkjes zo koud als ijs slaan tegen het glas. Een wazig beeld vormt zich. Ik steek mijn vinger uit en teken een smiley. Een blije smiley.

'We komen over ruim een half uur aan,' wordt er gezegd.

De smiley loopt uit. Een druppel vormt en baant zich een weg over de smiley. De smiley vervaagd. De druppel lijkt op een traan. Dan volgen er meer. Druppels vloeien naar beneden totdat de smiley weggeveegd is.

Buiten regent het ook. Ze hebben geen goede dag uitgekozen om te gaan. Gelukkig geeft het weer ons wel een korte voorsprong op de rest.

Wij zijn de enigen die zich op de open snelweg wagen. Ik dicht me op de personen. Amara, het meisje die een paar dagen geleden me afsnauwde, kijkt rustig voor zich uit. Alsof het een enkeltje Disneyland is. Naast haar zit Ajax, stoer verhalen vertellend tussen zijn vrienden.

Dan Chara en Winston. Chara kijkt wezenloos voor zich uit, alsof een spook haar in zijn macht heeft. Winston lacht naar me, met een diepe frons.

'Kun je asjeblieft stoppen?' Ik kijk naar Ajax die naast me zit. 'Waarom zou ik schatje?' Uitdagend kijkt hij me aan.
'Toen je vroeg of je naast me mocht zitten verwachtte ik niet een koe die alles twintig keer herkauwd, daarom,' Waarom besteed ik hier ook mijn kracht aan. Straks zal ik het pas echt moeten gebruiken.
'Oké,' Hij stopt zijn zak chips weg.

'We zijn er dames en heren,' Met ingehouden adem kijkt iedereen door de ramen. We rijden de verlaten stad binnen.
Ramen zijn ingeslagen, alles is in vervallen staat en er is niemand op straat te zien.
Het voelt alsof mijn maag zich omgedraaid heeft.
Ik denk aan de laatste woorden van Snow.

'Ik kan het,' zucht ik in mijzelf. Ik sta langzaam op. De bus komt schokkend tot stilstand. Ik vlieg voorover en beland ergens een paar meter verderop in het gangpad. Mijn knieën schuren pijnlijk over de grond.
'Gaat het?' Twintig paar ogen kijken me aan. Ik klop mijn kleding af. 'Ja hoor,'
'Geen..,' het valt even stil. Ik weet wat ze wil gaan zeggen. Iets wat de missie compleet in gevaar zal brengen.
'Geen bloed,' fluister ik. Gauw pak ik mijn tas en loop de bus uit.

Buiten wrijf ik het straaltje bloed dat uit mijn broek scheuren komt weg. 'Alles goed?' Ik draai me vliegensvlug om. Mijn Alpha staat voor me. 'Ja hoor, prima,' zeg ik, wijzend naar mijn broek. Het bloeden is gelukkig gauw gestopt. 'Mooi,'

'Hee kleine,' Weer schrik ik op. Winston en Chara staan achter me. Ik knik. Ik vraag me af hoe ze zo zelfverzekerd kunnen zijn over deze missie. -Dat is hij niet hoor-
-Thalassa?- Ik knipper een aantal keren met mijn ogen. Kijkend naar een struikje, die even, leek te bewegen. -Hij staat doodsangsten uit. Gehoord van Levi- Wow, nooit gedacht dat de innerlijke wolven contact maken met elkaar. -Ja, net zoals giste...-
-Sst. We moeten opletten!- Ik snoer haar mond op tijd.

'Jullie zullen in teams opgesplitst worden, zoals al eerder vertelt,' Nerveus frunnik ik aan mijn pak. Ik draag lange mouwen, lange broek en een kogelvrij vest. Iedereen heeft een oortje meegekregen met twee opties. Thuisbasis contacteren en je teamgenoten. 'We hebben jullie dit niet eerder vertelt, omdat we ruzies willen voorkomen.
Team 1: Destiny, Filia,, Andy, Yara. Team 2: Winston, Ajax, River en Rheon. Team ....,'

Ik zucht. Gelukkig zit ik bij Winston. Helaas zit ook Ajax, de jongen uit de bus, bij mij zit. De laatste persoon ken ik niet. Alpha Shawn kijkt me bezorgd aan. Ik glimlach koet en loop dan achter de rest aan. De andere Alpha's kijken me ook na. Jeetje, Shawn heeft vast tegen iedereen verteld dat ik niet echt "bij hen" hoor. Fijn hoor. Grijze, groene en felblauwe Alphaogen kijken me aan. Ik buig nerveus mijn hoofd.

'Kom maar op, Vamps,'

------------------------------------
Hee!
Mijn verhaal staat, zoals sommigen al gelezen hebben, op "On hold".
Ik zal zaterdag weer beginnen met schrijven, maar ik kan er deze week echt geen tijd voor vrijmaken. 

Sorry <3

Het feit dat het op On hold staat, betekent niet dat het heel lang zal duren, voor t geval je je het afvraagt❤️
Wat vinden jullie er van? Tips?

Xxx en tot snel, StoryWriterLarissa

Strijd der wolven [Dutch/Nederlands]✔️Where stories live. Discover now