XVI. Răbufnire cu scântei

95 3 4
                                    


     De când plecase de la nuntă, Hannah era într-o continuă mişcare. Ardea de nerăbdare să ştie ce se întâmplase cu sărmana ei prietenă pe care o iertase. Ştia că Helen nu avea nicio vină că Harry le jucase pe degete pe amândouă.

       Discuţia avută cu noua îngrijitoare a casei, Jenny, o mai calmase astfel că acum nu mai simţea nevoia să plângă. Se întreba, totuşi, unde o fi Sara. Se obişnuise să îi vadă faţa înăcrită zilnic. Şi plecarea asta bruscă, fără niciun motiv îi atrăsese măsură într-o oarecare măsură. Nu îndrăznea să îl întrebe nimic pe Christian. Ştia că acesta nu era într-o pasă prea bună şi nu voia să rişte să îl mai supere. Până la urmă, se hotărî să o întrebe pe Jenny care era motivul plecării bruşte a Sarei. Dar felul în care ea se eschivă de la conversaţie o intrigă și mai mult.

       — Da, păi... Eu abia am ajuns. Iar Christian nu mi-a spus nimic de nicio Sara.

        Hannah era convinsă că ceva era la mijloc. Dar, avea alte probleme pe cap pentru a se mai preocupa cu altele noi. Iar chestiunea Sarei avea să rămână în aer, pentru o perioadă de timp.

      După plecarea menajerei, Hannah se aranjă şi pregăti o masă delicioasă, totul ca să îşi spele cumva păcatele faţă de el. Ştia că era supărat, chiar dacă nu o spusese clar şi răspicat. Îi văzuse starea de supărare în care căzuse. Şi acum avea să îl roage în toate felurile posibile ca să o ierte cumva. Nu ştia sigur ce simţea pentru el dar era sigură că avea nevoie de cineva ca să o ajute să îl uite pe Harry.

         Creându-şi un discurs în minte, tânăra plecă plină de speranţă spre biroul lui Chris. Se fâstâci o perioadă la uşa neştiind cum să înceapă, apoi îşi luă inima în dinţi şi intră. Dinăuntru o izbi un miros puternic de alcool. Ştiind că Chris nu era genul de bărbat care bea, Hannah resimţi o vină fără margini. Sigur Christian băuse din cauza ei, din cauza posturii în care îl pusese. El era un bărbat respectat şi iubit de comunitate iar ea îl făcuse să îşi piardă acest statut.

        Privind mai atent în jur, Hannah fu încântată să vadă o mulţime de tabluri pe perete întruchipând un copil simpatic şi vioi. Îl recunscu dintr-o privire. Lipseau însă poze cu el copil mic. Toate picturile arătau un băiețandru de vreo 13-14 ani. Într-un colţ al biroului îi atrase atenţia o cutiuţa frumos decorată, cu un lacăt. Curiozitatea depăşi bunul simţ iar Hannah simţi o nevoie imperioasă de a o deschide.

        — Ce cauți aici ?

     Strigătul lui Christian o cutremură din toată inima fiindcă niciodată nu mai ţipase la ea. Privindu-l în ochi îl văzu aşa cum nu mai apăruse niciodată : beat. Şi brusc, Hannah simţi o frică pornită parcă de nicăieri. Se simţea mică şi vulnerabilă, aşa cum nu se mai simţise niciodată.

     — Îmi pare rău, nu am vrut...

         Christian avea o criză care pusese stăpânire pe el ca niciodată. Întunericul pe care îl ascunsese atâta vreme ieşea acum la suprafaţă precum o tornadă. Flăcări de supărare îi cufundau sufletul rănit de trădarea lui Hannah iar el nu mai putea face faţă. Văzând-o atât de firavă, o fiinţă la judecata lui, Christian răbufni.

        — Cum ţi-ai putut permite să vii aici ? se răsti el, dând din mâini ca un apucat. Eram gata să te iert, iar tu, l-ai ales pe... el. Pe nemernicul ăla... Cum ai putut ? Rostind asta se simţi uşurat, într-o mică parte. Ar fi vrut să îl ucidă numai din priviri pe trădătorul de Harry. Hannah avea şi ea partea ei de vină.

      — Christian... mă răneşti, scânci Hannah încercând să îşi elibereze mâna din stransoarea lui. Dar acesta nu mai auzea. Şi făcu lucrul pe care nimeni nu credea că avea să îl facă vreodată : o lovi pe Hannah, lăsând-o să cadă la podea.

         Lacrimi grele îi udau faţa acesteia. Îi era frică şi să respire. Îşi încolăci mâinile în jurul genunchilor, tremurând din tot corpul. Când ajunsese în acest iad ? Se simţi din ce în ce mai confuză până când leşină din cauza fricii şi a loviturii.

         În tot acest timp, Christian privea înfierat corpul inert al acesteia, rânjind ca un demon. Descoperise multe lucruri din trecutul ei în urmă cu ceva timp dar nu o credea capabilă să îl însele cu nemernicul de Harry de faţă cu toată lumea. Ştia că în urmă cu ceva timp fuseseră împreună, aflase că Harry o escrocase dar nu o credea atât de proastă încât să se reîntoarcă la el.

         Telefonul îl întrerupse din reveria provocată de acest incident şi răspunse supărat şi fără chef.

        — Zi repede, mă grăbesc.

        — Ah, dragul meu, nu pot să cred asta, chicoti vocea de la capătul firului.

      Bărbatul se mai calmă, intrigat de vocea veselă care avea o nouă descoperire de făcut pentru el.

       — Chrissie, dragă, aştept mulţumiri din partea ta. Am făcut-o pe drăguțica ta să se întoarcă la tine. La câte i-am îndrugat eu acolo acum trebuie să fie la picioarele tale, râse cu gura până la urechi Jenny.

           Christian privi chiar în acel moment la picioarele sale şi o văzu zăcând pe podea pe iubirea vieţii sale. Începu să tremure fără oprire, neştiind ce urma să facă în continuare cu viaţa sa. Jenny habar n-avea de propria ironie ci continua să zică versi şi uscate despre măreaţa ei faptă. Se miră, însă, când telefonul i se închise direct în nas. Îmbufnată, presupusa menajeră care era de fapt doar o prietenă bună a lui Christian, spuse fără chef :
  
        — Oh, ce ingrat...

     Adevărul însă era că Chris nu suporta ideea că Harry îl învingea încă o dată. O făcuse de atâtea ori în copilăria lor dramatică. “El are parte de toate lucrurile bune pe când eu trebuie să mă mulţumesc cu rebuturile lui”, ţipă Christian Diaz către fata care părea că doarme la picioarele. “Asta se va schimba chiar în acest moment. Socotelile noastre se vor încheia o dată pentru totdeauna, bunul meu prieten Harold”.

         Se aruncă ca un disperat asupra biroului şi trase de sertarele lui până când un pistol căzu pe podea. Zgomotul căderii lui îl însufleţi pe Christian care îl luă şi plecă trântind uşa în urma lui. De-adevăratul coşmar de abia acum avea să înceapă pentru sărmana Hannah. Înfruntarea dintre cei doi avea să aducă moartea unuia. Iar asta era un lucru cert.

----

Povestea mea se apropie de final. Sper că acum aţi reuşit să îl cunoaşteţi pe adevăratul Christian Diaz. Care este favoritul vostru, pe care îl vedeţi alături de Hannah ?

Fosta iubităWhere stories live. Discover now