Sectumsempra

637 44 12
                                    

(Ως φαν του Draco Malfoy η παραπάνω σκηνή δεν  είμαι από τις αγαπημένες μου..αν και ας παραδεχτούμε ειδικά εκεί στον καθρέφτη καίει καρδιές..Τέλος πάντων ας περάσουμε στο ξόρκι!)

Sectumsempra
(sec-TUM-semp-ra)

Το sectumsempra πρόκειται για μία κατάρα που εφευρέθηκε από τον καθηγητή Severus Snape κατά την διάρκεια της παιδικής του ηλικίας όπου ήταν γνωστός ως "Ημιαιμος Πρίγκιπας". Το δημιούργησε με σκοπό να το χρησιμοποιησει ενάντια στους εχθρούς του συμπεριλαμβανομενων και των Marauders.

( Marauders ηταν μία ομάδα από τέσσερις μαθητές του οίκου του Gryffindor. Η ομάδα αυτή αποτελουνταν απο τους  James Potter, Sirius Black, Remus Lupin και Peter Pettigrew. Αν θέλετε πείτε μου στα σχόλια να γράψω ξεχωριστό κεφάλαιο για αυτή την ομάδα.)

Το ξόρκι το κατέγραψε στο μαθητικο βιβλίο του N.E.W.T-level Potions. Ειναι πιθανό να χρησιμοποιηθηκε ενάντια του James Potter στη διάρκεια του πέμπτου έτους του Hogwarts όταν εκείνος και η ομάδα του τον ταπεινωσαν δημόσια. Το ξόρκι όμως δεν ηταν τόσο ισχυρό όσο όταν χρησιμοποιηθηκε αργότερα κατά του Draco Malfoy και του George Weasley.

Αρκετά χρόνια αργότερα την σχολική χρονιά 1996-1997 το βιβλίο αυτό έφτασε στα χέρια του Harry Potter. Εκείνος δεν γνώριζε τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του και απλώς αντέγραψε το ξόρκι ως σημείωση καθώς του τράβηξε το ενδιαφέρον να το δοκιμάσει χωρίς να ξέρει την χρησιμότητα του. Όταν το χρησιμοποιησε εναντίον του Draco Malfoy δεν πίστευε ότι θα τον τραυματιζε τόσο σοβαρά. Ο Draco θεραπεύτηκε από τον καθηγητή Snape ενώ ο Harry Potter θεωρήθηκε τυχερός που δεν εκδιώχθηκε από το σχολείο μετά  την πράξη του αυτή.

Ο Harry έμαθε ότι ο Snape ήταν ο εφευρέτης την νύχτα όπου δολοφονήθηκε ο Dumbledore. Ο Harry είπε την κατάρα αυτή κατά του Snape  για να τον εμποδίσει όταν εκείνος του αποκάλυψε πως εκείνος ηταν ο εφευρέτης. (Φοβερή σκηνη)

Την επόμενη χρονιά στη διάρκεια της μάχης ο Snape χρησιμοποιησε την κατάρα αυτή ώστε να κόψει το χέρι ενός θανατοφαγου. Ως αποτέλεσμα αυτής του της πράξης ο George Weasley έχασε το αριστερο του αυτι. Καθώς επρόκειτο για τραυματισμό από σκοτεινή μαγεία δεν υπήρχε τρόπος θεραπείας.

Είναι μια επικίνδυνη κατάρα καθώς λέγεται πως το αποτέλεσμα της ειναι ισοδύναμο ενός αορατου σπαθιού. Τραυματίζει ανάλογα με τις κινήσεις του ραβδιου του μάγου. Υπάρχει κίνδυνος θανάτου από αιμορραγία ή απο άμεσα θανατηφόρο χτύπημα.

Τα τραύματα μπορούν να θεραπευτουν από την τραγουδιστή μορφή του ξορκιου Vulnera Sanetur αν αποκοπεί όμως οποιοδήποτε μέλος του σώματος δεν είναι δυνατό να αναπτυχθεί πίσω.

Μιας και έπιασα της κατάρες λέω στα επόμενα κεφάλαια να ασχοληθώ με τις 3 ασυγχωρητες κατάρες.

Επίσης ψάχνοντας για τα ξόρκια πέφτω σε πολύ ενδιαφερουσες πληροφορίες για τους μάγους των βιβλίων. Οπότε λέω να αρχίσω να γράφω ενα νέο βιβλίο γνωρίζοντας τους ήρωες από την εφταλογια του Harry Potter.

Αυτά από εμενα..καλη συνεχεια :)

Magic Spells. (από τον Κόσμο του Harry Potter)Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα