Crucio

532 27 4
                                    

Crucio
(KROO-see-oh)

Σε αυτό το κεφάλαιο θα αναλύσουμε την δεύτερη από τις ασυγχωρητες κατάρες, την βασανιστική. Η μαγεία αυτή όπως και οι άλλες δύο κατάρες ανήκουν στις σκοτεινές τέχνες. Όταν πέφτει με επιτυχία στο θύμα του προκαλεί έντονο πόνο. Θεωρείται ότι η κατάρα αυτή δεν βλάπτει σωματικά το θύμα απλά διεγείρει τους υποδοχείς πόνου. Τα δύο πιο γνωστά θύματα αυτής της κατάρας είναι οι γονείς του Neville Longbottom, Alice και Frank Longbottom. Βασανιστηκαν από τους θανατοφαγους Bellatrix, Rodolphus, Rabastan Lestrange και Barty Crouch Jr.

Η καταρα του Cruciatus εφευρεθηκε κατά τα πρώτα χρόνια του Μεσαίωνα από σκοτεινούς μάγους. Η κατάρα δημιουργηθηκε για λόγους βασανιστηριων αλλά έχει χρησιμοποιηθει αποτελεσματικα και σε μονομαχίες. Σύμφωνα με τον Barty Crouch Jr κάποτε ήταν πολύ δημοφιλής.

Όπως και οι υπόλοιπες κατάρες έτσι και αυτή απαγορεύτηκε από το υπουργείο το 1717 ενω η πράξη της σε οδηγούσε κατευθείαν στο Azkaban.

Κατά την διάρκεια του πρώτου πολέμου μαγείας όταν ο Barty Crouch Snr ήταν υπεύθυνος στο Τμήμα Επιβολής του Νομου νομιμοποιησε τις τρεις ασυγχωρητες κατάρες ώστε να μπορέσουν να τις χρησιμοποιησουν εναντια στους θανατοφαγους και να μπορέσουν να νικήσουν τον πόλεμο. Αυτό καταργήθηκε με το τέλος του πολέμου καθώς πλέον δεν ήταν απαραίτητες.

Λίγο μετά την ήττα του  Voldemort οι 4 θανατοφαγοι που αναφέρθηκαν προηγουμένως βασάνισαν τους Longbottoms ώστε να μάθουν την τοποθεσία του Voldemort. Η παρατεταμένη χρήση της κατάρας όμως τους οδήγησε στην τρέλα και εν τέλη δικαστηκαν απο το συμβούλιο του μαγικού δικαίου όπου τους καταδίκασε σε ζωή στο Azkaban.

Ανάμεσα στους δύο πολέμους η κατάρα χρησιμοποιηθηκε στα εξής σημεία.

☆Το σχολικό έτος 1994-1995 ο Barty Crouch Jr μεταμφιεσμενος σε Alastar Moody έδειξε τις τρεις κατάρες στην ταξη παρά την αποδοκιμασία του υπουργείου. Ωστόσο δεδομένου ότι η χρήση είναι παράνομη μόνο σε συνάνθρωπο η επίδειξη των καταρων επάνω στην αράχνη θεωρειθηκε εντός των νόμιμων ορίων.

☆Επιπλέον η κατάρα παραλίγο να χρησιμοποιηθει απο την Dolores Umbridge κατά του Harry Potter ώστε να του αποσπάσει πληροφορίες. Ωστόσο την αποθαρρυνε η Hermione Granger δίνοντας της μια ψεύτικη ιστορία σχετικά με τον Dumbledore.

☆ Ανεπιτυχώς πραγματοποιηθηκε και από τον Harry Potter κατά της Bellatrix Lestrange όταν εκείνη σκότωσε τον νονό του Sirius Black.

Για να πετύχει η κατάρα ο μάγος πρέπει να έχει βαθιά επιθυμία να προκαλέσει πόνο στο θύμα. Αν σε πετύχει η κατάρα δεν υπάρχει ξόρκι που θα μπορέσεις να χρησιμοποιησεις για να προστατευθεις. Ωστόσο το ξόρκι μπορεί να αποφευχθεί αν κάποιος κρυφτεί πίσω από ένα στέρεο αντικείμενο. Ένας ιδιαίτερα δυνατός μάγος έχει την δυνατότητα να αντισταθεί στον πόνο μέχρι το ξόρκι να σταματήσει.

Magic Spells. (από τον Κόσμο του Harry Potter)Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα