Avada Kedavra

561 31 1
                                    

Avada Kedavra
(a-VAH-dah ke-DAH-vra)

Η θανατική κατάρα ανήκει όπως και οι υπόλοιπες κατάρες στις σκοτεινές τέχνες και είναι η τελευταία από τις 3 ασυγχωρητες κατάρες. Αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά και απειλητικά ξόρκια στον μαγικό κόσμο. Όταν έρχεται σε επαφή με εναν άνθρωπο ή ενα ζωντανό πλάσμα του προκαλεί στιγμιαίο και ανώδυνο θάνατο χωρίς να φανούν ενδείξεις βίας στο σώμα.

Η μόνη γνωστή αντεπίθεση είναι η θυσιαστικη προστασία, η οποία χρησιμοποιεί την δύναμη της αγάπης. Ωστόσο κάποιος μπορεί να αποφύγει την καταρα. Κανένα προστατευτικο ξόρκι όμως δεν μπορεί να την σταματήσει. Η έκρηξη της, η οποία έχει πράσινο χρώμα, αν χτυπήσει σε κάτι διαφορετικό από εμβιο ων θα προκαλέσει πράσινη πυρκαγιά.

Η θανατική κατάρα όπως και οι άλλες δύο της κατηγορίας αυτής δημιουργηθηκε τα πρώτα χρόνια του Μεσαίωνα από σκοτεινούς μάγους. Η ιστορία της είναι όμοια επίσης με των άλλων δύο, μπορείτε να δείτε τα προηγούμενα κεφάλαια που την παραθέτω.

Ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν με βάση αυτή τη κατάρα συνέβη το 1981. Πρόκειται για την δολοφονία των James & Lily Potter από τον Voldemort ενώ προσπάθησαν να προστατευσουν το βρεφος Harry. Η θανατική κατάρα χτύπησε επίσης και τον Harry αλλά λόγω της θυσίας των γονιών του προστατευτηκε και η καταρα γύρισε πίσω στον Voldemort το οποίο κατέστρεψε το σώμα του. Πρόκειται για την πρώτη πτώση του  Voldemort. Ο θάνατος του έληξε τον Πρώτο Πόλεμο Μαγείας και ο Harry ονομάστηκε ως "το αγόρι που έζησε". Η θανατική κατάρα είναι γνωστή ως το ξόρκι υπογραφή του Voldemort. Αυτό προέκυψε κατά την διάρκεια του Πρώτου πολέμου μαγείας καθώς η χρήση του γινόταν συνεχώς.

Ο  Voldemort χρησιμοποιησε την θανατική κατάρα με την ίδια συχνότητα και στον Δεύτερο Πόλεμο Μαγείας. Κάποιες γνωστές χρήσεις έγιναν για την δολοφονία του κατασκευαστή ραβδιων Mykew Gregorovitch και του σκοτεινού μάγου Gellert Grindelwald ενώ έψαχνε το ραβδί από κουφοξυλια. Στις 2 Μαΐου, κατά τη διάρκεια της μάχης του Χογκουαρτς, ο Harry πρόθυμα άφησε τον  Voldemort να τον χτυπήσει με την θανατική κατάρα για να απαλλαγεί από το κομμάτι της ψυχής του Voldemort που βρισκόταν μέσα του.

Είναι άγνωστο αν εκτός από τον Voldemort και τους θανατοφαγους χρησιμοποιησε κάποιος άλλος την θανατική κατάρα κατά την διάρκεια του πολέμου.

Εκτός από το πράσινο της χρώμα χαρακτιριστικο της αποτελεί και το ραβδί που εκπέμπει το ραβδί του μάγου. Αν και ο τρόπος που σκοτώνει δεν είναι ακριβής υπολογίζεται πως διαχωρίζει την ψυχή από το σώμα.

Η καταρα απαιτεί μεγάλη ικανότητα για να γίνει σωστά. Εκτός από την ικανότητα όμως χρειάζεται επίσης ο μάγος που την επικαλείται να έχει μέσα του πραγματική επιθυμία να διαπράξει δολοφονία.

Αν και λέγεται πως η θανατική κατάρα δεν προκαλεί πόνο όταν ο Χάρρυ Ποττερ ξύπνησε μετά απο αυτή τη χαρακτήρισε ως σιδερένια γροθιά. Αυτό βέβαια μπορεί να οφείλεται στην καταστροφή του κομματιού της ψυχής του Voldemort που βρισκόταν μέσα του.

Ζητώ συγνώμη που αργώ να ανεβάσω. Είμαι στο χωριό μου για δέκα ημέρες και μου είναι δύσκολο να ψάχνω και να μεταφράζω γιατί δεν έχω καθόλου χρόνο. Ελπίζω να σας άρεσε αυτό το κεφάλαιο, καλή συνέχεια :)

Magic Spells. (από τον Κόσμο του Harry Potter)Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα