Accio

553 26 3
                                    

Accio
(AK-key-oh)

Το accio είναι ενα ξόρκι το οποίο καλεί ένα αντικείμενο που βρίσκεται σε απόσταση να έρθει στον μάγο που το καλεί.

(Πολύ βολικό στην περίπτωση του τηλεκοντρόλ αλλά αυτές είναι οι αδικίες της ζωής.)

Για να πετύχει το ξόρκι ο μάγος πρέπει να έχει καθαρή την εικόνα του αντικειμένου μέσα στο μυαλό του πριν το καλέσει. Το ξόρκι αυτό είναι ένα από τα παλιότερα ξορκια στην κοινωνία των μάγων.

Την πιο συχνή χρήση του ξορκιου αυτή την έκαναν οι Accionites και ο αρχηγός τους,  Gideon Flatworthy.
(Πρόκειται για μία ομάδα που ήταν εναντίον των Μαγκλ. Η ομάδα αυτή αρνιόταν να μεταφέρουν ή να ανασηκωνουν οτιδήποτε χωρίς την χρήση μαγείας.)

Το ξόρκι αυτό διδάσκεται στο Hogwarts το τέταρτο έτος φοίτησης ενω αναθεωρειται ξανά στο πέμπτο έτος στο οποίο συμπεριλαμβανεται και στις τελικές εξετάσεις. Βρίσκεται στο βιβλίο "The Standard Book of Spells, Grade 4" της Miranda Goshawk.

Το ξόρκι αυτό δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθει σε κτήρια. Επιπλέον δεν  δουλεύει ούτε σε ζωντανά όντα εκτός και αν κληθεί ένα αντικείμενο που έχουν πάνω τους. Στην περίπτωση αυτή θα μετακινηθούν μα είναι επικίνδυνο καθώς τα αντικείμενα κινούνται με την ταχύτητα του φωτός και είναι πιθανό να προκληθεί τραυματισμος.

Υπάρχουν κάποιοι που ισχυρίζονται πως όσο πιο μακριά είναι το αντικείμενο τόσο πιο δύσκολο είναι να το καλέσει κανείς. Υπήρξε διαμάχη με αυτό το θέμα καθώς όπως και η Ερμιόνη Γκρειντζερ έτσι και πολλοί άλλοι μάγοι ισχυρίζονται πως δεν έχει σημασία η απόσταση μεταξύ μάγου και αντικειμένου αλλά η ακρίβεια της εικόνας του αντικειμένου που έχει ο μάγος στο μυαλό του.

Υπάρχουν αντίθετα ξόρκια τα οποία τοποθετουνται σε αντικείμενα για να εμποδιστει η κλήση τους. Τα περισσότερα αγαθά που πωλούνται μετά τον 20ο αιώνα έχουν ενσωματωμένο το αντι-ξορκι του accio ώστε να μην μπορούν να κληθούν από κάποιο κλέφτη.

Ετυμολογικα προέρχεται από την λατινική λέξη accio που σημαίνει καλώ. Στην ουγγρική μετάφραση το ξόρκι ονομάζεται Invito που σημαίνει προσκαλώ.

Magic Spells. (από τον Κόσμο του Harry Potter)Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα