Interview met Solveris Crust

2.7K 58 4
                                    

Interview met Solveris Crust

Zo meteen had ik het interview met Solveris Crust. Ik was nog nooit zo zenuwachtig geweest. Ook al zat er geen publiek in de zaal.  Mijn aller eerste interview en nog wel tijdens een kwartskwelling. Mijn opa zou trots op me zijn.

‘Nigel nog 5.’ Riep iemand door de deur. ‘Ja.’ Riep ik terug. Ik deed mijn groenen haar nog eens goed en liep in de richting van het podium.

‘Jij gaat zitten je word aangekondigd staat op en doet je zegje.’ Zei een producent. Ik knikte. Ik probeerde mijn zenuwen in bedwang te houden. Het lukte me nog net. Ik liep het podium op en ging in een grote rode kuipstoel zitten. De lampen gingen aan en de camera’s werden op mij gericht. ‘Dames en heren uw presentator: Nigel Flickerman.’ Ik stond op zoals me was verteld. Ik keek even snel op het kaartje. Introductie jezelf en de honger spelen stond er.

‘Goede avond dames en heren mijn naam is Nigel Flickerman en ik ben uw presentator van dit jaar tijdens de 100ste honger spelen.’ Ik keek in een andere camera. ‘Het belooft veel goed dit jaar met een kwartskwelling en wel 13 arena’s.’ Ik sloeg het kaartje om, Solveris Crust stond er op.

‘En nu de man die geen introductie meer nodig heeft. Solveris Crust.’

Een niet al te grote man met pik zwart haar liep het podium op. Ik had altijd al bewondering gehad voor deze man. Hij deed waar hij zin in had en was je het daar niet mee eens dan had je pech. Hij sloeg zijn gouden mantel over de rug van de stoel heen en ging zitten.

Ik gaf hem een hand ‘Geweldig u te mogen ontmoeten.’ Zei ik ‘De eer is geheel aan mijn kant.’ Zei hij. ‘Om maar meteen te beginnen wat heeft u dit jaar voor ons in petto? U heeft wel 13 arena’s moeten bedenken.’ ‘Ik moet zeggen Nigel het was een heel klus maar het is ons gelukt.’ En kun je ons misschien al een kleine hint geven?’ ‘Helaas niet maar ik beloof jullie dat het iets word om niet snel te vergeten.’ ‘Ik ben benieuwd. En zijn de geruchten waar? Word er dit jaar voor dat de tributen de arena in gaan aan hen verteld wat er te wachten staat.’ ‘Ja dat klopt.’ ‘Maar word het daardoor nog wel zo spectaculair als anders, want u heeft ons jaren achter elkaar geweldige arena’s en spelen gegeven, wat meden kwam door het verassing effect bij de tributen.’ ‘Daar heb je misschien wel gelijk maar het is nooit weg om te kunnen handelen met voor kennis. En ik verzeker je dat is de meeste arena’s dit feit het alleen maar leuker maakt.’

Ik zag een lichtje achter in de zaal knipperen. De tijd zat er op. ‘We zijn allemaal reuze benieuwd. Misschien kunt u ons volgende week wat meer vertellen?’ Solveris lachte. ‘Ik kan je niks beloven. Ik schudden zijn hand en hij verliet het podium.

‘U hoort het mensen u mag van geluk spreken dat u deze spelen kan en mag memaken. Ik ben Nigel Flickerman en ik zie u bij de volgend update.' De camera’s gingen uit en ik was klaar voor vandaag.                            

The 100th Hungergames '4e kwartskwelling'Where stories live. Discover now