District 6 : In de arena III

495 19 4
                                    

Neo Fotorus

Hij keek naar het logo dat verscheen op het plafon. Het volkslied begon en de doden kwamen in beeld.

Estel Kimlin, Joan Bobs, Aluca Sarie, Tion Spors en Yugo Vacan.

Hij kon niet zeggen dat hij er echt blij mee was, zijn district genoten dood, maar het hielp. Hij was weer 5 stappen dichter bij de overwinning.

Hij liep weer door, van wagon naar wagon. Hij vond dat stilzitten maar niks. Dan was de kans veel te groot dat hij iemand tegen zou komen.

Hij trok weer een deur achter zich dicht toen alles om hem heen begon te schudden. Eerst lukte het hem nog wel op zijn benen te blijven staan maar het schudden werd steeds heviger en hij zakte op zijn knieen.

Plots hield het schudden op. Snel stond hij op en keek door de coupe. Er leek niks te zijn veranderd.

‘Willen alle passagiers zich zo snel mogelijk naar de boven verdieping begeven. De beneden verdieping zal binnen enkelen ogenblikken worden afgesloten. Dank u.’  zei een zachte vrouwen stem.

Hij aarzelde geen moment en rende terug naar de deur waardoor hij was gekomen. Hij wist zeker dat hij 3 coupes terug een trap had gezien.

Hij trok de deur open, ging de coupe binnen en zag meteen dat er iets niet klopte. Dit was niet dezelfde coupe als waaruit hij toen straks was gekomen.

Heel even stond hij stil en toen sloeg de paniek toe. Als een gek begon hij te rennen. Hij trok deur naar deur open en ging van coupe naar coupe maar kwam geen een trap tegen.

‘wij willen u alle bedanken voor uw begrip de beneden verdieping word nu afgesloten.’

Hij voelde de tranen prikken achter zijn ogen terwijl hij door bleef rennen. En toen zonder waarschuwing viel de vloer onder hem open. Hij gaf een schreeuw en viel in de zwarte leegte onder hem.

Cos Lerie

Ze hadden het gehaald naar boven. Toen ze het bericht horen hadden ze heel veel geluk dat er een trap in hun coupe zat. Ook hadden ze het kanon gehoor en hij was benieuwd wie het zou zijn geweest.

Hij liep samen met Randy en Dindi van coupe naar coupe. Dat was hij ondertussen spuugzat, dat constant lopen. En al die coupes zagen er zo goed als het zelfde uit.

Ze gingen de volgende binnen.

‘Ik wil nu wel graag zitten.’ Zei Cos geïrriteerd. Randy zuchtte en draaide zich om. ‘Dan ga je zitten. Ik loop door.’ Hij snapte niet waarom die Randy steeds zo gemeen tegen hem deed.

‘Doe rustig Randy als Cos wil zitten laten we hem even zitten.’ zei Dindi. Gelukkig was zij wel aardig voor hem.

Met een geïrriteerd blik ging Randy op de grond zitten. Hij volgde zijn voorbeeld en zakte op de vloer. Dindi ging ook zitten en begon tegen hem te praten. Maar hij luisterde niet echt. Hij vond het veel leuker om rond de kijken in de coupe. Want ze waren allemaal wel mooi in elkaar gezet.

‘Ja en mijn moeder kan heel goed koken en ja…’ ratelde Dindi maar door.

‘Kun je voor een keer je kop houden!’ schreeuwde Randy plots tegen haar. Ze viel meteen stil en keek hem met grote ogen aan. Hij zag dat haar greep om de boog verstrakte. Ook Randy pakte zijn zwaar stevig beet. Maar ze zouden nooit de kan krijgen elkaar iets te doen.

Van achter een toonbank een paar meten bij hen vandaan, eentje die hij net nog had zitten bewonderen, sprong iemand omhoog. Hij kon niet zo goed zien wie het was want Randy en Dindi sprongen meteen op en gingen voor hem staan.

Dindi spande haar boog en liet een pijl los. Hij hoorde haar vloeken toen hij miste. Randy pakte zijn zwaard met twee handen beet en rende naar voren. Nu kon hij om Dindi heen kijken en zag Caleb staan. Hij was lijkbleek maar zijn ogen spuwde vuur. Hij had een lelijke wond boven zijn oog en zijn shirt van doorweekt bij zijn rechter boven arm. Hij was in gevecht met Randy. Ze gingen goed tegen elkaar op tot Dindi zich er mee ging bemoeien. Ze spande haar boog en richtte op de Caleb. Ze liet los en de pijl schoot vooruit. Op dat moment gaf Caleb Randy en onderhandse slag van recht waardoor hij opzei sprong, precies in de baan van de pijl. De pijl raakte hem achter in zijn hoofd en nog voor hij de grond raakte ging het kanon af. Dindi slaakte een gil en Cos keek met open mond naar het vallende lichaam van Randy.

Caleb wist ook voor een paar seconde niet wat te doen maar stortte zich toen op Dindi. Die was nog zo geschokt door haar actie dat ze veel te laat in de gaten had dat hij eraan kwam. Cos wilde nog roepen maar ook dat kwam te laat.

Caleb kwam met uitgestoken zwaar op haar af en duwde hem in haar buik. Cos zag het allemaal met grote ogen aan. Dindi hapte een paar keer naar adem en zake toen als een lappenpop om de grond. Het kanon bevestigde haar dood.

Nu was hij alleen over met Caleb. En hij had geen wapen. Caleb keek hem even aan en hij zag tranen in zijn ogen. ‘Het spijt me vriend.’ 

The 100th Hungergames '4e kwartskwelling'Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu