1. kapitola

22.6K 959 57
                                    

Candy

,,Můžu ochutnat ten dort? Vypadá fakt lahodně!"

Usmála jsem se na muže sedícího naproti mně a mlčky posunula dezertní talíř na jeho stranu stolu. Měl oči pouze pro jídlo, takže si ani nevšiml, že jsem vytáhla telefon a najela na online seznamku, kde jsem ho začala porovnávat s jeho profilovou fotkou. Nechápu, že jsem na to skočila. Nikdo a nic neumí lhát líp než fotky na seznamkách.

,,Mmmm... A co jinak?"

Zvedla jsem pohled od obrazovky a vrátila mobil do kabelky. ,,Co chceš vědět?"

Pokrčil rameny a narval si do pusy zbytek dortu. Zapatlal se při tom čokoládovou polevou. ,,Čím se živíš?"

,,Jsem vedoucí prodeje. Taky jsem si teď čerstvě udělala certifikát, takže budu mít na starost organizaci módních přehlídek." 

Věnoval mi odrazující dortový úsměv a zapřel se lokty o stůl, takže se ke mně trochu naklonil. ,,Já jsem si říkal, že se v tom vyznáš. V těch šatech jsi fakt kost."

,,Díky," pronesla jsem váhavě, protože mě znepokojoval jeho výraz.

,,Ale jdi, vždyť oba víme, kvůli čemu jsme se tu dneska sešli..."

Nadzvedla jsem obočí. ,,Ano?"

,,No jasně," olízl se a naklonil se ještě blíž. Byl cítit potem a táhlo mu z pusy. ,,Určitě máš pod těmi šatičkami krásný kozy."

Sice jsem se měla tvářit znechuceně, ale nějak jsem nedovedla potlačit smích. ,,Ani bych neřekla, ale víš co? Vlastně už musím někde být."

Zatvářil se zmateně. ,,Vždyť už bylo deset. Kam musíš jít?"

Povzdechla jsem si a popadla psaníčko. Pak jsem se postavila a snažila se na vysokých podpatcích najít rovnováhu. ,,Domů. Objednám si pizzu, naleju víno a pustím si Pretty woman."

,,Ale já... Já si myslel, že..."

Vyndala jsem peněženku a položila peníze za svou objednávku na stůl. ,,Dva bloky odtud najdeš obchod se žlutým nápisem nad dveřmi."

,,A-a co tam?"

,,Sexshop. Zahlédla jsem, že tam mají padesátiprocentní slevy na umělé vagíny. A hned vedle je noční klub."

,,Počkej...

,,Ne, nechme toho. Chtěla jsem si užít příjemný večer u dobrého jídla s chlapem, který o sobě tvrdil, že má zálibu ve sportu, zdravém životním stylu a válečné historii."

,,To je náhodou pravda," trval na svém a vypadal dotčeně. Musela jsem se usmát. ,,Máš očividně nadváhu a snědl jsi mi zákusek."

,,Vždyť jsi mi to dovolila!"

Několik zvědavých pohledů se otočilo k našemu stolu. 

,,Kdy začala první světová válka?"

Zrudl jako krocan, takže bylo evidentní, že jsem ho nachytala na švestkách. ,,No a co, tak si trochu vymýšlím, co je na tom? To randíš jen se svalnatými sportovci, kteří vlastní knihovnu plnou válečné tématiky?"

,,Ne, ale jsem alergická na lži, takže sbohem," řekla jsem a namířila si to k východu, kde jsem v rychlosti popadla svůj kabát a popřála dobrou noc číšnici, která zrovna procházela kolem. 

Ano, přesně téhle sortě chlapů se já líbím. Nikdy to nejsou bůhvíjací krasavci, což je v podstatě moje zásluha, protože mě atraktivní chlapi odrazují už jen tím příslibem problémů, jenž je z nich cítit. Nemůžete jim věřit ani za mák! Teda, nechci tvrdit, že požírač dortů a údajný milovník světové války mě nějak přesvědčil o tom, že nehezcí chlapi jsou jiní. Já to ale beru tak, že když si najdu průměrně chytrého a jen lehce přitažlivého partnera, bude to tisíckrát lepší než mít vedle sebe modela, vedle kterého si budu připadat méněcenná.

Nedej se! ✔️Donde viven las historias. Descúbrelo ahora