06. Halloween Special

619 63 7
                                    

"Liam?"

Žiadna odpoveď, iba ozvena, ktorá sa odrazila od stien a vrátila sa späť.

"Liam!"

Harry zastal a obzeral sa, v slabej oranžovej žiare a pare, ktorá ho obkolesovala, však toho veľa okrem rôznych trubíc a kohútikov nevidel. Až kým za sebou nezačul niečo, čo až nápadne pripomínalo zvuk, ako keď niekto tasí nôž. A niečo mu hovorilo, že to nebol Liam. Prinútil sa teda pohnúť rýchlejšie, o pár sekúnd už bežal, dúfajúc, že sa nepotkne na klzkej dlážke, preč od toho, čo ho prenasledovalo. Nech to bolo čokoľvek.

"LIAM!" zakričal znovu, opäť neprišla žiadna reakcia, iba tichý, hlboký smiech, ktorý znel takmer tesne za ním. Harry prehltol zapišťanie, ktoré sa mu tlačilo z úst a ešte pridal do kroku, dúfajúc, že čím skôr Liama nájde. Čo ak sa mu niečo stalo? Čo ak leží kdesi v bezvedomí? Vtedy zreteľne zbadal obrys akejsi mohutnej postavy dva metre pred sebou a hoci mu nevidel do tváre, jeho tichý hlboký smiech mu prezrádzal, že ho hra na mačku a myš baví. Harry okamžite zabrzdil a rozbehol sa opäť na druhú stranu.

"Liam," ozval sa znova zúfalo.

Následne sa mu z hrdla vydral hlasný, zdesený výkrik, lebo si vôbec neuvedomil, že niekto beží oproti nemu a že doňho práve vrazil. Pokúšal sa vymotať zo spleti tiel a odstúpiť, až kým si neuvedomil, že hlas opakujúci: "Upokoj sa, UPOKOJ SA!" patrí Liamovi a keď dvihol pohľad, zbadal jeho známu tvár v slabom svetle.

"Liam!" zvolal Harry ešte raz, tentokrát s úľavou, že ho konečne našiel a mohol sa opýtať, čo sa deje a kde to vlastne sú. Liam ho však predbehol.

"Máš tušenie, kde sme?"

"Nie," hlesol Harry zúfalo a poobzeral sa. Vzápätí ponad Liamove plece opäť uvidel vysokú, statnú postavu a nasledoval aj známy smiech - teraz už vedel, komu patril. Schmatol Liama za lakeť a znova sa chystal zutekať, Liam však vykročil presne na opačnú stranu, problémom v pred, to už ale Harry spravil zo dva kroky a hneď aj zabrzdil, keď chlapík zrazu stál priamo pred ním a teraz mu Harry aj videl do tváre - tváre zohyzdenej popáleninami a dieru, čo mu ostala miesto úst, mal roztiahnutú do úškrnu.

"Chlapci, hádam si nemyslíte, že mi ujdete," ozval sa pokojným, zastretým hlasom. Vtedy sa Liam zmätene obrátil za hlasom a mal čo robiť, aby sa skrčil pred chlapíkovou rukou, na ktorej mal miesto prstov štyri nože. Harry sa však nehýbal a Liam ho musel doslova stiahnuť dole, keď sa chlap zahnal druhý raz.

"To je Freddy Krueger!" zvolal Harry s výrazom, ktorý svedčil o tom, že práve prišiel záhade na koreň a nedbal, že Freddy ho môže počuť. Aj ho počul a opäť sa zasmial, zrejme sa mu jeho zistenie zdalo zábavné. Liam mu však nedal priestor nič povedať, a ani Harrymu, lebo ho schmatol za ruku a behom ťahal preč, opačnou stranou ako stál Freddy.

"Kto je Freddy Krueger?" opýtal sa počas behu úzkou medzerou medzi stenou a trúbkami a rúrkami na stene.

"Nikdy si nevidel Nočnú moru z Elm Street?" zadychčane sa ozval Harry spoza neho, keďže chodba nebola dosť veľká na to, aby bežali vedľa seba.

"Nie, prepáč, popri zachraňovaní ľudí nemám čas na romantické komédie," odpovedal Liam sarkasticky. Potom sa však lepšie zamyslel nad Harryho slovami a zastal na mieste - aj tak už nemal kam viac bežať, ocitli sa v slepej uličke. S nechápavým výrazom sa obrátil k Harrymu a zamračil sa naňho. "Chceš mi povedať, že nás naháňa nejaký šialenec, ktorý sa prezliekol za postavu z filmu?"

"Z hororu," upresnil to Harry a následne prikývol, "vyzerá to tak."

Vzápätí za sebou začul škrípavý zvuk a akonáhle sa otočil, zbadal toho šialenca pomaly kráčať k nim, pričom jeden z nožov na ruke ťahal trúbkami po strane, takže z nich na všetky strany vyskakovali iskry. Obaja sa ešte raz obzreli, avšak to ich len uistilo v tom, že nemali úniku - za nimi bola len holá stena, žiadne dvere ani schody, ktorými by mohli utiecť.

On The Road [SK]Where stories live. Discover now