Hoofdstuk 2

47 5 1
                                    

Ik werd wakker en keek uit het raam. De maan stond nog hoog aan de hemel.

Ik trok een simpele jurk aan en pakte mijn dikke mantel, het begon weer koud te worden.

Ik liep zacht de trap af, in de hoop dat niemand me zou horen.

"Tessa waar ga je heen?" Ik schrok en keek naar achter. De dokter stond bovenaan de trap.

"Ik ga naar de prins." Het was te laat om te gaan liegen, hij zou me toch niet geloofd hebben.

"We hadden toch gezegd dat het niet mocht." Hij liep naar me toe.

"Maar ik moet gaan, ze hebben mijn zus en ouders vermoord." Ik draaide me om en wilde wegrennen maar de dokter was de trap afgelopen en pakte me bij mijn schouder.

"We wisten dat je zou gaan dus hebben we besloten dat ik met je mee ga." Toen zag ik pas dat hij al aangekleed was.

"Oké als het niet anders kan." Ik keek geirriteerd naar hem en liep naar buiten. Het was ondertussen gaan sneeuwen en we liepen snel naar de herberg waar de prins verbleef.

Ik klopte aan bij de kamer waar hij verbleef. De prins deed open en liet ons binnen. In de kamer waren nog een paar andere mensen, een stuk of twintig. Ik herkende de zoon van de bakker en een man die ooit een been had gebroken en naar de dokter was gegaan.

"Ik denk dat dit het is." De prins keek ons allemaal keurend aan. Zijn blik bleef op mij hangen. "Wat doet zo een jong meisje hier? Meisjes kunnen mij niet helpen." het viel me op dat er bijna alleen maar mannen waren die ouder waren dan 18 jaar.

"Ik ga helpen." Ik legde mijn hoofd in mijn nek en keek hem beslist aan.

"Is dat wel zo een goed idee?" Hij trok een wenkbrauw op.

"Ik ga of u het wilt of niet." Zei ik uitdagend.

"Oké, als je maar weet dat het gevaarlijk is. Ik zal jullie nu het plan uitleggen en dan kunnen we gaan." We gingen allemaal zitten en de prins begon met praten.

"Een deel van ons gaat de wachters afleiden en die gaan via de hoofdingang zodat alle ogen op hen gericht zijn. De rest gaat via de keuken aan de achterkant van het gebouw naar binnen. Zij splitsen dan weer op, groep 1 gaat naar het vertrek van de koning en groep 2 gaat naar de werkkamer van de koning. En de groep die de koning vind dood hem." Hij kijkt ons verwachtingsvol aan.

De mensen knikten instemmend. We verdeelden ons in groepen, ik zat in groep 2 met de prins, de dokter, de bakkerszoon en een man die op een gorilla leek, en we maakten ons klaar.

The Kingdom (The Forest 2) ✔Where stories live. Discover now