Hoofdstuk 1: De Kaart

24 2 6
                                    

Zie het einde voor notes
405 woorden

Ik word wakker door een veel te energieke Veerle. "Ik bedoel, als het werkt dan kunnen we de plek vinden waar opa naar opzoek was." Ze ratelt door over wat er vandaag gaat gebeuren. Het is een week geleden dat we van mijn stad zijn weggevaren. Nu we op veilige afstand zijn, gaan we een route uitstippelen naar een mysterisch erfstuk. Tijdens het ontbijt is het ook het onderwerp van gesprek. Na het eten loop ik naar de kaartruimte. Wachtend op de rest loop ik naar de boekenkast die daar staat. Een boek trekt mijn aandacht. Het is een slordig gebonden leren boekje. Ik haal het er uit en blader er doorheen. Het is Engelstalig. 

"Wat heb je daar?"

Ik schrik op en zie Chris naar me kijken. 

"Een boek uit jullie boekenkast." Ik laat hem het boek zien.

"Ooh, dat boek. Ik wil weten wat er in staat maar ik kan geen Engels."

Hij kan geen Engels?! Misschien kan ik het hem leren.

"So you can't speak English. You poor, poor little boy." Hij kijkt me niet-begrijpend aan.

"Ik heb geen idee wat je net zei maar ik weet zeker dat het een belediging is." Ik begin hard te grijnzen.

Op dat moment komt Veerle met de vrouw met vuurrood haar binnenlopen. Ik heb de vrouw eerder gezien, maar ik ben haar naam vergeten. Ze lijken druk in gesprek. Achter Veerle en de vrouw loopt Christian met een aantal mannen naar binnen.

Christian loopt naar de tafel in het midden en klapt hard in zijn handen om de aandacht te krijgen. Meteen wordt het stil. Als iedereen om de tafel staat, rolt hij een kaart uit. Hij legt aan de linkerkant de dolk neer. Dan kijkt hij mij aan.

"Het kompas?"
Ik geef hem het kompas en hij legt het aan de rechterkant van de kaart. Iedereen wacht tot er iets gebeurt.

"Moet er iets gebeuren?" Vraagt één van de mannen. Iedereen mompelt instemmend. Na een poosje wachten lopen de mannen weg. Christian loopt later ook weg met Veerle en de vrouw. Als ik met het boek in mijn hand met Chris weg wil lopen, zie ik in mijn ooghoek een blauwe gloed verschijnen. Ik draai me om en por Chris met mijn elleboog in zijn zij. We lopen naar de tafel en kijken op de kaart. Daar staat een route op getekend. Een route naar een onbekende schat. Het avontuur kan beginnen.

A/N Aaaaaaaaagh een heel kort hoofdstuk maar ja. Ik heb en moeilijke start gehad dus is het zo crappy. Ook hoop ik langere hoofdstukkies te schrijven maar dat is me slecht gelukt zo te zien. Ook kan het nog een poos duren voor ik klaar met dit boek ben, want school en moeite met schrijven. Ik heb maar een heel vaag idee van waar dit boek naartoe gaat dus gaat het een poos duren om dit te schrijven. Ook ben ik begonnen aan een nieuwe boekenserie dus rust ik niet tot ik die heb uitgelezen. Trouwens, als het niet duidelijk is het verhaal van vorig hoofdstuk is een begin/hoofdstuk vam het boek dat Nora heeft gevonden. Ik ga denk ik stukjes van dat boek verwerken in het verhaal, en anders beschrijft Nora het, zodat jullie weten waar het over gaat. Duuuuuuuuusssss.......... ja. Ik hoop dat het een leuk hoofdstuk was en als je foutjes ziet, verbeter me dan. Laat een stem achter en reageer gerust. Ciao peeps!

Op avontuur met Piraten (DISCONTINUED)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu