Hoofdstuk 3: Het kraaiennest

13 1 5
                                    

Zie het einde voor notes
723 woorden

"En wat is boot in het Engels?"

We zijn al een paar dagen Engels aan het oefenen en Chris pakt het al snel op.

"Uh... heb je dit al verteld?"

"Ik denk het niet eigenlijk."

We zitten op de boeg van het schip. Het water klotst tegen de boot en spettert onze blote voeten nat.

"Het Engelse woord voor boot is 'boat'" vertel ik hem.

"Oh... 'boat'. Lijkt veel op het Nederlands." We horen gestommel en zien iemand naar ons toe lopen. Het is Michiel... of was het Martijn?

"Hee Chris, wat fijn dat ik jou nu hier zie." Hij loopt soepel over de boeg heen naar ons toe. Chris en ik moeten nu omhoog kijken om hem goed te zien.

"Moest jij niet in het kraaiennest zitten?" vraagt Chris.

"Dat is nou het punt" antwoordt Michiel.

"Ik zit daar al de hele dag. En er is niemand gekomen om me af te lossen. Dus ik ging kijken of iemand wou wisselen, maar ze waren allemaal druk bezig. Behalve jullie twee."

"Waar zijn ze dan allemaal mee bezig?" vraag ik hem.

"Plannen maken." Waarvoor dan?

Chris staat op. Hij vindt het blijkbaar wel prima om daar boven in het kraaiennest te zitten. Ik sta ook op en loop achter hem aan. Nou, voor hoeverre je het lopen kunt noemen. Ik moet me heel goed vasthouden aan de wirwar van touwen om ervoor te zorgen dat ik niet de zee in val. Bij de mast blijven we staan. Ik kijk omhoog. Het is duizelingwekkend, zo hoog is het.
Dan pakt Chris me opeens bij mijn pols en trekt me mee naar de zijkant van het dek, waar netten zijn gespannen zodat je omhoog kunt klimmen.

"Ben je nou helemaal gek!" Van schrik laat Chris mijn pols los.

"Ik ga toch niet helemaal daar boven in zitten?! Dat is veel te hoog joh!" Nu begint hij ineens heel hard te lachen. Alsof het héél grappig is.

"Je wilt toch niet zeggen...", zegt hij tussen het lachen door, "dat je hoogtevrees hebt?" Alsof dat zo grappig is. Ik schop hem tegen z'n been aan. Gelijk stopt hij met lachen. Hij wrijft op de plek waar ik hem heb getrapt. Mooi, dat heeft goed pijn gedaan.

"Auw, waar was dat voor nodig?"

"Wat liep je mij nou uit te lachen?"

"Nou, het was grappig." Hij lijkt heel tevreden met zichzelf.

"Ach, rot toch op." Ik loop het dek af. Ergens verwacht ik dat hij me tegen gaat houden. Maar als ik omkijk, zie ik hem al halverwege op de mast naar boven klauteren.

~

"Zeg Noor, waar heb je Chris gelaten? Je zou toch Engels met hem doen?"

Ik zit met Veerle op onze kamer. Veerle is bezig met Chris' nachthemd en ik zit op mijn bed met het leren boekje in m'n hand.

"Hij zit in het kraaiennest, omdat Michiel zei dat hij al de hele dag er zat."

"Het kraaiennest?" Ik knik.

"Maar Chris zit alleen in het kraaiennest als er plannen worden gemaakt." Dit is al de tweede keer dat het over plannen gaat. Ik kan me niet inhouden.

"Plannen voor wat?" Ik moet het weten.

"Plannen voor een aanval" zegt ze grimmig. Het is zo zacht, dat je het bijna niet zou horen.

"Heeft dat te maken met het eiland dat we tegen gaan komen?" De sfeer in de kamer is gespannen.
Ik blader weer door het boekje. Een aanval! Wat als het mis gaat?! Ik had het ook niet anders kunnen verwachten. Het blijven wel piraten. Ik hoor wel hoe het gaat gebeuren.

Dan staat Veerle op. Ze legt de naaispullen weg en gebaart dat ik mee moet komen. Ik kijk haar niet-begrijpend aan. Ze houdt het nachthemd van Chris omhoog.

"Kom, we brengen 'm naar Chris z'n kamer."

We lopen Chris' kamer binnen. Het is een ruimte zoals de onze, met een klerenkast, die -zo te zien- niet wordt gebruikt. Overal liggen kleren op de grond.
Hoofdschuddend legt Veerle het hemd opgevouwen op Chris' bed, pakt een aantal kleren en legt ze op het voeteneinde. We lopen de kamer uit, het dek op. Er valt toch niks te doen. Ik kijk naar het kraaiennest. Een blonde vlek loopt druk heen en weer. Dan staat hij stil en leunt hij angstaanjagend ver over de reling. Ineens hoor ik Chris roepen.

"Land in zicht!"

A/N Zoooooo.... een nieuw hoofdstuk. Ik moet zeggen, ik ben er wel tevreden mee. Over een paar weken is het vakantie, dus ik denk dat er dan ook sneller hoofdstukken online komen. Laat lekker een stem achter en comment gerust.
Ciaoooo!

Je hebt het einde van de gepubliceerde delen bereikt.

⏰ Laatst bijgewerkt: Jun 27, 2018 ⏰

Voeg dit verhaal toe aan je bibliotheek om op de hoogte gebracht te worden van nieuwe delen!

Op avontuur met Piraten (DISCONTINUED)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu